"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Saturday, October 30, 2010

I love you..

[click picture to enlarge]

Dont worry, I didnt reply that. Gile ke hapa tetiba nak reply benda mean macam tu. Lagipun its not like he was being mean or aggressive and all. 

We've been cyber fren since Myspace, then Friendster sehinggalah ke Facebook. Takdelah kawan beriya pun, juat some occasional hellos, like setahun sekali. Oh wait we did chat on YM quite frequently this one time. Just that one particular time. Pastu dah takde dah. Then he added me on FB, komen gambar sikit2, tu je lah. And that was long time ago.  Aku pun tak ingat no fon apa yang aku bagi kat dia. So adalah mengejutkan bila pagi2 masuk kerja check email tiba2 ada message camni pulak. Sungguh tak mengujakan. 

Sumpah aku tak tau how to react to things like this. Selalu bila tiba2 dapat sessi luahan perasaan camni, I'd just laugh it off buat cam konon2 they were joking then terus tukar topic. Tapi that trick didnt work that well especially when it came to lelaki jenis tak paham bahasa. Paling teruk ada this one time nih, this guy told me he loves me STRAIGHT AWAY JUST LIKE THAT, lengkap dengan ayat tidur-tak-lena-mandi-tak-basah semua. Bila aku dah tergelak2 cam sewel siap tukar topic semua, this guy grabbed BOTH my hands, stared me in the eyes and said "Adi, I'm serious." Omaigod gila okay. Sumpah terus terkeras sekejap haha. Pastu aku lempang muka dia sambil jerit "Pervert!!" to his face then ran away. Haha memang tak la kann. I just walked away quickly like-kalau-masuk-lumba-jalan-kaki-terus-menang-tempat-pertama sambil dia terjerit2 memanggil namaku dengan penuh perasaan. Nasib baik dia tak kejar kalau tak confirm jadi drama sebabak Sembilu Kasih.

The after-rejection part ialah saat paling akward and membencikan. Some will move on, tanpa berlengah terus meluah perasaan pada target seterusnya. Ini obviously kategori golongan lakhanat, so mmg nasib baik tak terima "cinta" dorg. Mostly will stay and being persist. Merayu2, melutut, paksa2 paling tak boleh blah those yang I-dah-takde-semangat-nak-hidup-kalau-takde-cinta-u. Kalau camtu, sila pergi mati cepat. Takde sapa nak lelaki yang tak kuat semangat dan tak menghargai life macam kau. Ceh cakap macam bagus padahal kau tu pun sama je, siap menangis2 dalam class sampai lecturer soh balik je nangis kat umah. Tapi tu kena cerai after good long 8 years, of course kena frust at least 4 tahun then baru boleh cari cinta lain. Ni bercinta pun belum, nak frust beriya kejadahnya? Tak releven okeh. 

Apa aku nak reply kat mamat ni ek?

Tuesday, October 26, 2010

Hotness

Last 2weeks were like the hottest week ever. Literally. Super panas aku rasa macam nak menyorok duduk dalam peti sejuk.

Check out the temperature. These were taken on Thursday. Mind you people that all pictures were taken with my car parked under the shade.



35 degree Celcius at 5:00pm!!! That is just sooo wrong people. The temperature should be dropping already as the sun started to set down but it only started to decrease at almost 7pm.

Pastu come night di kala insan lain sedang tidur lena saya adalah menikmati sessi in-house-sauna. Panas weh!! It was like the sun took the light away for the night but left the heat behind. It's global warming. Yet all the people tak sedar2 lagi pasal ni and keep blaming the nature itself!! Hilang akal ke hapa orang2 nih??

As I told before, the sun here baked me. So bila balik KL lepak bersama teman ayat mukadimah feveret ialah "Wahhh Adi hitamnya kau!!". Pftt. Where is your manners?! Sebagai true Malaysian ayat mukadimah wajib ialah "Apa khabar? Dah makan?". Tak tau ke??

Pastu siap compare2 my uneven skin tone. Lengan belang2 lah, badan putih kepala hitam la, muka hitam tiba2 tang dada cerahlah.. bodoh dada sesiapa pun memang lagi cerah dari muka la bangang. Paling takleh blah ada yang buat statement "kaki kau pun lagi cerah hahaha". Macam lahanat. They all agreed that the back of my hands are fairer than my face. Tak puas hati balik rumah terus check buat perbandingan.

Betul ke tgn aku lagi putih??


Ok fine. Memang tgn lagi putih. Whatever.

Owh anyway, to those who been wondering, I'm currently at Lumut/Manjung. Its a nice place actually but sesapa yang pernah datang ke sini mesti faham how hot the weather is. Dan betapa hotnya hati dengan perangai most locals. Yang tak hot cuma orang2nya sahaja. Bummer. Lagpun nok, mak memang tak taste dengan abg2 navy tu semua. Never!! *jeling sambil kibas rambut*

Thursday, October 21, 2010

A chat with an Aussie

Tiba-tiba teringat pasal benda ni. Aku tak ingat when did this happen exactly but it happened sometimes last month.

So I was hanging out with a bunch of friends. Then few hours later Mr.K joined us. Sedikit info on Mr.K: He's my age, he drives an Audi, he lives in a 2storey semi-D somewhere in Hartamas, he makes like min of 5k a month. Aku tak sure and tak peduli pun dia ni kerja apa, tapi menurut sumber2 bermulut laha, Mr.K adalah belaan seorang Dato'. Iyeee DATO'. VVIP lagi okkay.. Kau ada??

Back to the story. Mr.K ni is kawan to our friend, Z. He just got back from Australia and he bought something for Z, so kira dia join kitaorg ni just to pass the barang to Z la. Fine, tak kisah la nak join pun. Bukan kah menambah kenalan dan mengeratkan silaturrahim itu adalah amalan mulia?

So he was talking to Z, and we were being menyibuk asking about his trip to Australia and all. Mr.K pun dengan ramahnya bercerita lah. Dia pegi sini pegi sana, tengok sini tengok sana, shopping sini shopping sana.. So weols ni pun dengar la sambil went all "owhhh" "aahhh" "wahhh" dengan kagumnya. Pastuuuu hujung2 dia boleh cakap "Eh apesal uols cam beriya sangat nih? Laaa tak penah visit Aussie ke?? Kesian uolsss" Macam babi tak??!!

Kitaorang dah mula rasa macam wadehel-mamat-ni tapi ktorg layankan je jugak. Dan Mr.K ni pun sambung la cerita with "I dah byk kali pergi" "I dah tau semua tempat,dah hafal semua jalan" "Its like my second home" kinda statements. Masa ni aku dah rasa macam nak cekik2 je si babi nih. But mengenangkan si Z ni aku just keep quite and listen je la.

Thennnnnn he made this statement "Ada sekali ni, this one guy from India tot that I'm an Aussie tau.." which I politely replied to "Iye?? Haah mesti la kan,you pun look like typical Aussie natives, what they call it err haa Aboriginal!! Sikit2 macam Samoan pun ada. Eh tapi tu dah dekat New Zealand. Ala lebih kurang la tu kan, ala2 Australian jugak la kot. Eh ke lain ek? Tah la I bukan pernah pegi oversea pun so manala tau benda2 camni kan hahaha.." Ketika itu terdiam sudah Mr.K dengan penuh penyesalan dan carutan dihati.

Mr.K, tak kisah la if you nak brag your head off dgn your life ke hapa ke, tapi agak2 la sikit. Tengok2 la tempat and crowd. Kalau setakat dengan weols geng Cik Bedah picisan ni maka simpan sahaja lagak2 mu itu. Lain la kalau dengan those socialites-bimbo-frens of yours tu ke, Datin Y ke, boleh la you nak cerita pasal your so called second-home tu, all your Channel and Prada ke, berapa banyak account credit card platinum kau tu ke, sambil lepak2 kat 5star coffee house. Ni setakat lepak kat mamak, simpan je la cerita eh-I-tak-perasan-I-dah-ada-this-Prada-bag-pastu-dah-terbeli-lagi-satu-pastu-tak-pakai2-terperuk-dalam-almari-last2-rosak-haha-lawakla-I-ni. Macam bangsat tau tak.

So pengajaran kisah kali ini ialah bila bercakap tu fikir2 la sikit ye. Jangan rasa semua orang tu lower than you and soo stupid that they'll buy anything you said. You'll get no respect. Dan juga jangan la sesekali buat Adi rasa annoyed. Kelak binasa telinga mendengar sindiran dan makian.

Feeling Aussie la sangat kannnn.. Matilah kau!

Wednesday, October 20, 2010

Simple update

I'm still in the stuck mode. Tengah syok2 menaip entry dah halfway then tiba2 I went blank. Sumpah tak seronok perasaan tiba-tiba-blank nih. 

Aku juga adalah sedang upset, frustrated, annoyed and uncomfortable. Pendek kata semua perasaan yang kurang enak lah, sampai perut aku pun jadi rasa tak selesa. Tak pasal2 end up dapat mild gastric.

Oh ya. Kepada peminat tegar Siti Nurhaliza terutamanya, I'm giving away a Simply Siti lip gloss. For free. But there's a catch.. *evil chuckles*. Haha. So kepada sesiapa yang berminat watch out for my coming entry of it okeh :)

Dah tu je bye.


Tuesday, October 12, 2010

PROMOTION: FASHION REHAB


Saya ke pejabat



 
Saya bersantai


Night out!


Saya mengandung.Wahh tiba2 kannn..


Ok ok semua memang bukan aku. Lengan kami je yang sama besar. Body parts yang lain2 badanku adalah lebih menonjol dan mantap. Hehe. Tak kelakar la woiii!! (T__T)
Gambar semua adalah tajaan FASHION REHAB (FR).
I bought a slim fit cardigan from FR last month. Super awesome!! Plus semua orang adalah super jealous watching me donning it. Nak buat camne orang cantik pakai baju cantik memang la jadi super cantik muehehe. Ok fine saya tarik balik kata2 tu. Tapi the cardigan memang awesome!

Cardigan pujaan hati. 
Ni pun bukan Adi. Dont get all too excited now.

FR also sell awesome belts & owner FR juga adalah super friendly. Beliau siap advice lagi which belt goes with which outfit, what colour goes with your skin etc. Last time buat sales selamba je bagi discount 40%!! Murah yang amat compared to most online clothing shop.


 
 Belts!!

The downside is FR is still not available at blogsphere yet so you guys have to check out all  Fashion Rehab's clothing on FB. Tapiiiiiiii ada berita baikkk!!!

Fashion Rehab is opening its showroom at City Plaza, Alor Setar Kedah very soon. Sempena the opening dan sebagai seorang manusia yang berhati mulia, tuan tanah FR telah bermurah hati menawarkan 10% discount untuk para pembeli online yang jauh dimata tapi dekat dihati. All you have to do is go to Fashion Rehab page at FB, click "Like" then place your order. Easy peasy cheeseeyyy~

Huh? 10% discount sikit sangat?? Ok kalau nak more discount you can opt for Whole Styled-Up Ensemble promo.  This one is applicable for customers with purchase of 2 or more items. Just PM the onwer for nego and further mark down!! Gila pemurah Encik FR nih weh!! Suka suka suka!!

Owh FR just updated some new stock so hurry up and go visit FR page people!!!

Sunday, October 10, 2010

10.10.10

Its Sunday and I'm here at this stupid place filled with stupid residents. Stupidness melampau. Paling menyampah when they're driving. Macam lahanat okkk. This place is nearby the sea so the weather is quite crazy and hot. So bila memandu dalam cuaca panas dengan jalan raya yang penuh dengan driver bangsat, just imagine how much your patience being challenged. Yang paling tak boleh blah when the outsiders yang datang bermastautin kat sini pun drive exactly like locals. Sangat menyakitkan hati weh!!

KL memang panas, standard la big cities punya panas. Actually its hot everywhere pun currently. But here the panas memang satu macam. Like wayyyyy too hot I feel like melting whenever I'm out. And the sun here really bakes you that you could actually turn hangus. I know, sounds exaggerating but thats the truth. KL did bake me but didnt burn me. So adalah super annoying when everytime I went back to KL or kampung everybody went "OMG kau kering hitam legam!! Kesian...."

So today I'm staying inside, all alone here away from my family, frens and life. Takde apa nak buat selain mengadap tv watching Datuk Sheikh Muzaffar's perkahwinan kayangan preparation and all. Pethatic wehh aku ni!!

Anyway to pasangan angkasawan negara Datuk Sheikh Muzaffar & Doktor Halina, you guys make a beautiful couple. Semoga berkekalan & bahagia ke akhirnya, sentiasa dilimpahi keberkatan & kerahmatan. Have a happy life!

Thursday, October 7, 2010

Stuck

I have soooo many things to story mory but I just dont have the time and the ketenangan at the moment to post a proper entry. Type sikit then I went blank. Type sikit then went blank again. Padahal dalam kepala mencurah2 benda nak dikeluarkan but tah kenapa it got stuck. That sucks.

Saat ni banyak benda nak kena settlekan, benda nak kena fikir, decision nak kena buat. Haih sungguh tak seronok jadi dewasa dan bekerjaya ni. Too many responsibilities, important matters, issues and works to handle in one single life. Tu belum campur ngan other lifes evolving around us. Semua benda pun nak kena fikir. Paling tak best bila kena buat decision. Nak kena fikir betul2 so tak tersilap buat pilihan or else akan meninggalkan kesan seumur hidup. Even aku yang yang jenis tak kisah ni pun still kena fikir betul2 since every decision I have to make is involving others and THAT, matters to me. Pastu fikir punya fikir punya fikir penyudahnya stuck again. That reaaaally sucks. Haih.... Eeh, see stuck rhyme with suck lah. Sebab tu kot it sucks when things got stuck. Haha. Geddit? Stuck, suck. No? Ok dah diam.

I wish I was a little baby. I can sleep, eat and cry all the time and people still think I'm cute. Jadi kucing pun best jugak. Meoowww~

Dah dah nak sambung buat kerja.

nRelate All Blog Sections