"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, September 20, 2010

Sakit hati dan sakit pinggang. Mana lagi sakit?

Banyak benda nak cerita kat sini, tapi emosi dan kehidupan sedang sedikit terganggu so mood untuk menulis memang takde. Plus blog aku macam sewel ke hapa tah xleh nak upload pictures or video. Whenever I click the insert picture button, the add image window popped out tapi went still. Macam tengah loading or something tapi tak habis2 loading. Amatlahhhh menyakitkan hati dan menghilangkan mood untuk post entry. 

Aku memang tengah sedia emo dan sekarang aku bertambah emo disebabkan ke-emo-an orang lain. Sakit jiwa nak buat kerja macam ni. It's really hard to get anything done. Semua ni buat aku makin xde mood and takde semangat nak buat anything at all. Hello, kau tu dah TUA tahu. Please la weh, jangan la buat perangai budak2. Pandai cakap suruh orang come to you and be frank, yang kau tu tak puas hati takde pulak nak cakap straight to my face. Kau pun tau how easy it is to talk to me straight away. Kau pun tahu kalau aku salah or proven bersalah, mesti aku mengaku and fix it straight away. Dan aku tak simpan dalam hati. I am THAT straight. And you know that. So whats up with all the sulking and silence and perangai kepala angin nih? Takkan menopous kot? You are not making anything any easier dear.

Since kau tak cakap apa2 kat aku so I'll keep on acting normal dan ignore any of your tantrums and doings. So sila sakit hati sendiri. Mak takde masa nak layan kepala angin kau tu nok. Mak ada banyak benda nak fikir nak buat keputusan. Kritikal nih.. So if any of decision I made in future buat kau terasa ke hapa, nasib kau la. Suka hati kau la nak fikir apa, nak cakap apa. Selagi kau tak cakap or luahkan apa2 kat aku, then aku akan terus anggap yang takde apa2 berlaku. Segala amukan kau dikemudian hari akan dianggap sekadar an annoyance from an annoying someone. 

Aku sedang mengalami sakit pinggang. Dah 4hari. I dont know what happened to my waist exactly  that cause the pain but I did notice yang it started with this pain at my spine. It left like sakit sebab lebam whenever I touched it. Aku tak tahu where or how I get it. Probably from one those bumping-to-things accident I had all the time. Suicidal kan aku? 

Anyways, last Saturday I was going upstairs when suddenly pinggang aku went like really sakit and I couldnt stand up. Aku dah terduduk kat tangga masa tu. Nasib baik tak jatuh tergolek. Since I couldnt move, I was all alone and my pinggang rasa betul2 sakit, so I just sat there waiting for the pain to go away for a good 15minutes. 15-freaking-minutes!! Masa tu aku dah meleleh2 airmata, dok fikir camne aku nak tolong diri sendiri nih. Aku taknak mati tangga macam ni, nanti roh tak aman terus jadi suster ngesot. I didnt have my handphone with me. Plus aku tak tau nak call siapa yang boleh tolong aku on the spot. Mintak tolong kat abang polis la kott? 

Buttttt aku tak sure dorang tu is reliable or not sebab pernah sekali dulu kat blok rumah kakak aku duduk tu ada bunyi chaos orang bergaduh tengah malam. Ada sorang lelaki ni mengamuk2 menjerit siap baling2 barang. Like baling helmet and tong gas okkkk. Kakak aku cakap dorang bergaduh adik beradik. I just couldnt stand it bila dengar suara perempuan menjerit like really horrifiying. I mean, anything could happen tak kiralah siapa pun mangsanya. So I called up 999, explaining what happen and asking for police to come and check. So this 999 lady connected me to a police station and I was talking to an officer. He asked me what happened, whats the current situation. Masa tu aku dah rasa like weh takkan kau nak suruh kau pergi tengok? Bukan sepatutnya kau suruh aku dok diam dalam rumah jangan keluar, kunci pintu, just listen and report if ada apa2 jadi lagi ke?? 

So he said they'll send someone to check. Aku pun ok lah, tunggu la if ada polis datang ketuk pintu rumah aku ke, nak bercakap dengan saksi ditempat kejadian haha. Fine, tak kelakar. But nothing happen. 10minutes later, the officer called me and asked if dorang still bergaduh. Aku pun cakap lah dah takde bunyi lagi so maybe it stopped already. He said ok, takde apa kot then hung up. Wadefak weh!! I didnt tell them that it was a family-fight, I just told them there were people fighting real bad and I heard a woman screaming. That could mean a violance is happening but they dont even bother to show up!! Just because aku cakap it stopped doesnt mean nothing bad happened. Manalah tau dah senyap  tu sebab dah ada orang kena kelar leher ke, kepala dah pecah ke, tak fikir ke? Nak tunggu ada orang lapor kematian ngeri baru kau nak datang tengok ke? And people wonder why the criminal rate is increasing.

So pasni kalau apa2 jadi kat aku lagi, I'm thinking of calling Indon general worker aku tu. Lebih reliable. Tak pun aku call bapa babies aku. Lebih romanticable. Ngehehe~

3 comments:

BUDI PRISMA SDN BHD said...

Wakakaka...sape pulak la yg period tu? u gado ngan Lady Boss ke? Kekekek...harus copy and paste kat notice board office...huhuhuh

isabelle said...

cpt adi.. dptkan gula kapas yg heavenly itu utk mengembalikan ketenanganmu.hehe

AdiHana said...

budi: gila kau gaduh ngn lady boss?? eeiiii kepochi u!!

is: tiada apa lg yg mampu memberi ketenangan pdku dikala ini~ wahh poyo haha

nRelate All Blog Sections