"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, September 8, 2010

Mix of the randoms



Mangsa domestic violence. Excuse the unkept nails and the dry skin. Kondisi normal untuk wanita berkerjaya buruh kasar macam saya.

Burn kena iron. Yang bodohnya, aku tak guna pun iron tu dan kedudukan iron dan aku pada waktu kejadian adalah sangat tak strategik lagi tak masuk akal untuk memungkinkan sebarang contact that can cause any burn AT ALL. Dahla kena pagi2 buta. Imsak pun belum lagi. The burn didn't turn bleb, but the muscle swollen a bit. Tak pasal2 tapak tangan gebu sebelah. Bayangkanlah betapa sakit dan uncomfortablenya aku bekerja sepanjang hari. Well actually takdela sakit sangat pun, cuma kerja dan manusia sekeliling yang causing the most pain. Pain in the heart and pain in the butt. CURSE YOU ALL JAHANAM BANGSAT!!




Uban ke-2 I discovered this week. Haih saya dah tua rupanya~ *sigh* Takpe yang penting saya tetap tampil kelihatan muda remaja dimata umum. Lagipun usia hanya sekadar nombor. Obviously in denial.. *rolling eyes*  Shaddap yewww!! Eh apesal ada jumpa uban time tengah bekerja nih? Curi tulang ke??


Bercakap pasal rambut, bila lah rambut aku ni nak kembali panjang mengurai? Dah tak sabar nak tunggu nih. Based on the rate of current growth, ada potensi untuk aku hilang sabar lalu cut it short. Dahlah tengah jiwa kacau, memang tendancy untuk pergi potong rambut adalah tinggi walaupun takut. Asal takut? Baca kat sini. Jangan malas. Wah tiba2 serius kannnn. Omaigooood she's old and sewel! I blame the workload & lifestyle. Stresssssssing!!


Oh I hate having period. The PMS, the pain, the "extra padding", the swollen body parts.. rimas rimas rimas!!


This poor lappie needs cleaning up and formatting. And the poor owner needs a VAIO. And a Motorola Milestone. And losta money.



p/s: Selamat bercuti dan Selamat Hari Raya semua. Aku maafkan korang. Dah dah bak sini duit raya.

No comments:

nRelate All Blog Sections