"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, August 24, 2010

Annoying

*Sigh*

Arini sangat takde mood nak buat apa2 pun. Plus annoyed dengan diri sendiri. Paling meyakitkan hati sebab kau tak boleh nak buat apa2. It's like kau sangat annoyed tapi tak boleh nak maki sebab mana ada orang maki diri sendiri kan. I mean siapa yang nak marah and hukum diri sendiri? Orang buat salah pun seboleh2 tak nak mengaku sebab tak nak kena marah.

Ececeh takde mood takde mood pun dah banyak kau membebel nih. Sebab saya tengah sangat annoyed dengan diri sendiri. SANGAT SANGAT. See betapa annoyed nya saya. Ok now you are annoying others cakap perkataan annoyed banyak2 kali. Annoying betul kau ni.

Dah cukup tu Adi. Cerita berbuka gedik santai boleh cerita lain entry. Oh dan cerita tentang teman hidup juga :)

Sekarang pergi sambung layan rasa annoyed tu.













*Sigh.*


Friday, August 20, 2010

Just The Way You Are by Bruno Mars.


Entry ni boleh dikira sebagai reply to this entry.

Someone dedicated that song to me. Yes, I melted. But no, it never became our love song sebab kami tak bercinta pun. So memang tak la nak jadikan lagu ni lagu tema percintaan bagai. Nak dengar lagu ni sila google or tube sendiri. Connection internet saya saat ini tak mengizinkan sesi meng-insert video atau gambar. Wireless can be hell annoying at times. So hayatilah the lyrics.

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her she wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her lips, her lips
 
I could kiss them all day if she'd let me 
Her laugh, her laugh 
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful

And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking if you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Macam gila pathetic dengan lagu camni pun boleh cair. Gila kau tak cair dengan lirik camtu. Bayangkan seluruh semesta pun tak setanding dengan ke-amazing-an kau, punyalah amazing kan kan. Plus it sounds so sincere from the heart kan so takpe pathetic pun patheticlah. Aku sanggup.

But I have to admit lagu ni memang sumpah sweet. Dan orang yang dedicate lagu ni untuk aku pun memang seorang yang sweet hatinya dan wajahnya (jangan nak menafikan kepentingan ciri ini ye uolss). He's just perfect. Thanks a lot you...

Dia tak pernah memaksa, he waited patiently instead. He always listened  and respected everything of me highly. Mungkin sebab I'm amazing just the way I am to him. But I guess his perfectness somehow failed to amaze me.

Dah takde jodoh, nak buat camne.. Hah masa ni la nak salahkan jodoh bagai, padahal kau tu yang mengada tolak rezeki. He's way too perfect anyway, macam pelik kot.  Alasan sangat kannn.. Weh orang lain siap mandi bunga bagai nak temu jodoh, yang kau ni dah jumpa yang perfect tak nak pulak.

Ok all together now~ "Haih tak faham lah macam mana lagi si Adi ni nak.."

Seriously, dont ask me. Sebab aku pun tak tahu apa yang aku nak. :P

Saturday, August 14, 2010

Nonton

I hate Toy Story 3!! Sedih sangat buat aku menangis. Serius aku menangis ok. Sumpah sedih. Benci.. *kesat air mata*

I'm alone at home right now, watching tv this 80's movie entitled "Sayang" lakonan Raja Ema, Amy Search, hero Malaya Rosyam Nor tu pun ada. Comel je tengok semua muda2 remaja belaka. Teringat zaman bergelar student. Oh saya rindukan UiTM dan semua classmate.



Oh how I miss monyet2 ni semua..


Haih tah bila la dapat sambung study balik. Menjadi seorang student adalah sepuluh kali lebih seronok dan mengujakan dari bergelar buruh paksa pekerja. Paling best bila tak payah susah2 bekerja kena maki boss dan client bagai tapi tiap2 bulan tetap masyukkk. Bila jadi pekerja ni makin xde duit lak. Sedih betul.

O this movie theme song juga sangat comel. "Oh sayang, engkaulah jejaka idaman. Akulah yang paling menanti, menyayangi~" lalalala.. 

Shit now I cant get it out of my head.

Thursday, August 12, 2010

Traffic

Last few weeks I got this comment someone asking me if I'm interested in doing paid written advert. Since aku terpengaruh dgn entry Peej of this, so I thought why not give it a try kan? I mean blog ala2 sampah camni pun ada gak orang nak offer. So I responded to the person.

Yadda yadda yadda, so this person asked me of my daily pageviews, unique visitors and what not. Sebab sedar diri blog ni sekadar melukut di tepian gantang, maka memang tak pernah la peduli visitors berapa ramai pun kan. Sekali sekala bila family members  and close frens baca blog tu pun dah rasa terharu dan dihargai. Pathetic betul. Btw, sapa tahu melukut tu apa? Apa significance-nya melukut dengan gantang? Apa yang melukut tu buat kat tepian gantang? Huihh sampai sekarang pun saya tak faham peribahasa nih.

So dengan gigih I tried to figure how lah to count all the shit. First I found this Google Analytics. Memula memang cam confusing sikit, sebab u have to put the html code in your layout setting and all tapi tu bukan masalah untuk cerdik pandai macam saya ni. Then I found that Blogger pun ada sediakan feature utk kira your page traffic. You can find it in Blogger in Draft, akan ada "Stats" tab kat situ. Kalau anda sebenarnya sama bongok cam saya ni tak tau kat mana nak cari Blogger in Draft tu, then sila pergi ke your Dashboard page, scroll down dan anda boleh jumpa Blogger in Draft tu at Tools and Resources of the Other Stuff section. Selamat mencuba!

Tapi masalahnya, ramai blogger complaint yang Stats feature tu will count your own visits jugak. Maksudnya kalau kau dah logged in, then kau bukak page kau pastu itu pun will be counted for as a visit. So its not that dependable la sebab kau bleh view page kau patblas ratus kali seminit then brag about it konon kau ada patblas ratus orang view page kau.  Everybody the will go "Wow" (amazed), "Pftt" (jealous) and "wadehel.." (tak peduli pun). Pastu kau pun mulalah lupa daratan then feeling2 famousity..eh. Okay okay I'm sooo sorry. I just can't get off of that. It was hell funny. 

Google Analytics tu I'm not really sure how it worked. Most of the complaints pun of it  "required a PHD in statistics to comprehend". Padahal kau tu yang bongok tak reti guna. Ye saya yakin untuk kutuk orang bongok sebab saya pun adalah bongok. Anyway, rasanya Google Analytics will not count your own visits, plus it has some features yang Stats takde, contohnya unique visitors and visiting time on site which seems to be important for most bloggers.


Untuk aku, semua2 tu pun tak penting sebab yang paling penting ialah traffic menuju ke Klang tak jam petang ni. Aku nak pergi melawat officemate warded kat Sri Kota ke hapa nama tah spital tu. Weh sapa tahu spital tu katne? Bagi guide sket plissss..

Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan Al-Mubarak

Selamat berpuasa semua. Semoga sama2 lebih mendapat keberkatan dan kerahmatan dari-Nya. Harap2 juga doa2 aku (dan anda semua) dimakbulkan sementara pintu langit terbuka luas di bulan Ramadhan ni.

Amin..

Tapi dengan syarat bawak2 la berpuasa sempurna, lengkap dengan amal ibadah yang bersesuaian dan kejarlah fadhilat2 Ramadhan. Ececeh ayat sedap didengar ye Cik Adi, tapi xde makna kalau kau tak buat.

Baiklah, saya nak google amalan2 berzikir. Babai. Eh Assalamualaikum semua..

Monday, August 9, 2010

Masam masam manis

I watched Salt last night. The story was ok lah, not that brilliant or that amusing for me. Plus, the story of the "seed" planting, spies and all political thingey is really not for me. I have to say the storyline is good though. I enjoyed it.

Cuma there's one part that annoyed me a bit. The part where Evelyn Salt extracted the spider venom is bullshit. Apa kejadah spider besar tahi cicak boleh produce 5-10cc venom at once? Bodoh ok.

Walaubagaimanapun, satu iktibar yang boleh diambil dari cerita itu ialah seorang wanita sanggup bergolok gadai membela kematian suami tersayang yang dibunuh penjahat tapi seorang lelaki lebih sanggup bergolok gadai mencari pengganti sehingga mengabaikan anak2 bila kematian isteri. Obvious sangat lelaki tak boleh hidup sendiri tanpa perempuan. Yelah, nafsu yang satu tu la yang perlu dilayan sebaik mungkin kot. Tanggungjawab sebagai khalifah yang berlambak2 tu tak pulak nak dihadap bersungguh2. Bila dipanggil dayus pandai pulak kau nak marah2. 

Maafkan keterlanjuran emosi saya harini. Blame my menstrual cycle. The PMS can really drives us ladies crazy. 


Sunday, August 8, 2010

Motherhood

Kezen satu batch dengan aku telah pun selamat menjadi ibu!! Tahniah2!!

Finally aku dapat jugak luangkan masa untuk melawat. Rasa excited tengok dia with her baby. Syukur dan tumpang gembira bila tengok orang yang membesar bersama aku is living a good life. Tapi rasa sedikit annoyed sebab tak pasal2 aku jadi kaunter pertanyaan bila-turn awak-pulak. Hepp heppp.. jangan tanya!! Better korang pergi visit dia kat sini, share all her stories. Weh visit kat blog je sudah la, xperlu tanya2 alamat rumah.

Talking about being a mother, I never really giving it any thought. Sebab pada aku benda2 macam ni adalah rezeki. Sama macam jodoh la. If ada then aku terima seadanya. If takde then I can always go for an adoption jika ada kemampuan. Haa tapi yang ni tak sama cam jodoh. Sebab kau takleh adopt husband/wife.
Anyway, since dah bercakap pasal motherhood ni, mari kita fikir sama2. Of bilangan dan jantina anak, again, aku tak kisah. Semua tu pemberian Tuhan so terima la dengan hati terbuka. Wahh mahmudah sungguh Adi nih.. Cuma yang merisaukan ialah of the tanggungjawab menjadi seorang ibu. Mampu ke aku nak jalankan tanggungjawab tu? I mean dengan perangai aku yang macam ni (sesapa yang kenal aku tu then faham la yek.. :P). Aku ni diri sendiri pun tak terjaga, camne gamaknya aku nak mendidik anak nanti?

Lagipun orang2 tua selalu cakap, macam mana kita treat parents kita sekarang, camtu la anak2 akan treat kita nanti. Aku rasa aku layan parents aku dengan normal, still aku tau ada kekurangan here and there. So sedikit risau kalau anak2 nanti melebihkan layanan yang kurang tu pada aku. Hishh sebab ni la aku tak suka nak dengar cakap orang2 tua nih, buat orang risau je haih~ Huh padahal kau memang setan kannnnn. Ptuihh!

Paling merisaukan kalau anak aku menurun perangai aku ni. A copy of Adi. Copies of Adi. Oh tidak~

Oh mak baru balik dari merayau kat Danau Kota. Saya nak pergi picit kaki mak dengan penuh kasih sayang. Later uolss!

Monday, August 2, 2010

Emosi / Informasi





Ok hujung2 tu aku dah "emosi" sendiri so sila abaikan hehehe~ :p

nRelate All Blog Sections