"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, July 1, 2010

Tak habis.

Nafsu makan disini adalah menjadi2. Aku pun mula la berangan yang mak akan surprise gila tengok aku tembam masa balik kampung hujung bulan July nanti (Ye aku mmg derhaka balik kampung patblas bulan sekali -___-"). Kat sini aku miss makan sehari pun perut dah start masuk angin. So sehari at least mesti kena makan sekali. Pastu nak makan benda2 yang best je.. Mengidam satay la, kerang bakar la (kerang bakar dan sos yang lazat di Abee Mek Tomyam yum2), nasi ayam la (go try Nasi Ayam Mama), steak la, sushi la.. eh tak yang itu memang kalau boleh nak makan hari2 seumur hidup.


Tapi yang peliknya kat sini kalau aku makan mesti tak habis. Banyak pulak tu leftover. Tabiat aku kalau makan (especially kalau dining out) mesti kena habiskan makanan dalam plate aku sedaya upaya. Mak2 and arwah nenek ajar macam ni. Masa kecik dulu you are not allowed to leave the table selagi tak habiskan makanan in your plate. Dah la aku memang susah nak makan nasi. Tapi kalau bagi jajan laju je aku telan ngehehe. Tapi kat sini kan, tak kira how hard I tried, berapa lama pun aku tunggu kat meja tu still I couldn't finish my food. Annoying tahu. Sangat tak bermakna kalau makan 10kali sehari pun tapi yang masuk perut setakat sejumlah sekali makan. Membazir makanan plus membazir duit company bayar meal allowance saya.


Note:
Tak habiskan makanan dan tak habiskan cerita properly. Sekarang kena pergi sambung buat kerja. Yang ni pun satu hal tak habis2 jugak. Haih~

4 comments:

Drama Mama said...

tak habis makan kalau pass sini. tengah kebulur nih. hahahaha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Puan Jiha said...

ye ye.. kalau arwah embah ripah suh beratur nak bg jajan..ko org no 1 in line kan hahahaha

AdiHana said...

mama:
boleh tapi kena tgu weekend la baru bleh pass kt u. tgk masa tu lalu nk mkn ke tak haha

jiha:
haha owhh rindu embah2 bdua~ *Al-Fatihah*

AdiHana said...
This comment has been removed by the author.

nRelate All Blog Sections