"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Sunday, July 11, 2010

Sun days.

4 July 2010, Sunday

Dimulakan dengan aktiviti memecah tingkap rumah tengah malam buta.



Maafkan saya kakak.. :'(
Dan sebagai balasan:

 Luka kecik je tapi darah banyak gila. Siyes sampai aku nervous ok..


 calar,


 calar,

..dan banyak calar lagi. Aku xpaham camne glass tu boleh pecah at the first place. Paling xpaham camne bleh ada banyak calar2 kat lengan semua. Bukan aku letak lengan kat tingkap tu pun. Drama la tangan aku nih..


Pagi bangun awal untuk berkemas dan bersiap. Then lepas tengahari off to Najma's wedding.

Ni pelamin. Bukan pengantin.


Pasangan raja sehari.


 Pengantin jelita dengan kawan jelitawan.


Pinggan pertama.

                         Middle: Hey hey November ni turn saya pulak!!
                         Left: Pftt~
                         Right: Watever. I just wanna look gud in this pic..


Pinggan kedua, mangkuk pertama, kedua, ketiga, keempat, tiga gelas, satu pitcher air sirap dan banyak lagi yang tak kelihatan. Semua encik yang pangku anak tu punya. Eh betul ni..


Bersama 2 pengandung (perempuan mengandung). Yang belah kiri tu tak sedar diri mengandung dok terkinja2. Haishh bini sapaa la tuh.. *geleng kepala*. Haha.


Sian budak ni kebuloq ditinggal parents yang sibuk ulang alik ke meja buffet. Eh tak tak mak dia je yg sibuk ulang alik. Bapa dia dah keletihan bateri low.


Okeh cukup. Gambar2 sessi mengumpat tak dapat diupload untuk mengelak future controversy. Since kat kad jemputan tu dia tulis jamuan makan ialah pukul 12pm - 4pm, maka pukul 4.30pm baru ktorg semua berambus balik. Tu pun sebab makanan dah abes kehkehkeh..

Afterwards pergi melepak kat Oldtown Plaza Masalam. Nak sambung gossip maka haruslah cari tempat yang cozy, baru semangat nak bercerita haha. Malam masih terlalu muda, makan terlalu banyak so diteruskan dengan aktiviti membakar lemak. Off to Branded Sales kat SACC Convention Center.

Branded sangat la kannn.. Aku ni sexcited sangat la nak pegi bila Wan bagitau they sold handbags. Sampai sana melutut kecewa I uolss. Bags tahapa2 tah. Barang2 pun tak berapa menarik. Walaupun. Tak menarik pun habis berjam2 jugak kannn.. Ptuih!

Antara hasil belian yang berbaloi.

Laptop sleeve. 70% off RM 99.90. You do the math.


Bangles and some other accesories. Bought this one coz it can fit my wrist. Lagipun accessories adalah mahal okeh. So harus beli banyak if ever ada discount 50%. Okeh2 saya tamak sebenarnya~

Eh eh apa nih??



Haaaa besar mata kau kannn.. EnviroSAX okkay. Don't get notty~


Sebagai environmentalist tegar, saya beli tiga sekaligus. Wahwah padahal kau dah rambang mata xtau nak pilih mana satu semua design pun adalah super cute!!



11 July 2010, Sunday


Yup, I'm working. See betapa gigih bekerja sampai tertonggeng2.

There goes my life. Haih~


5 comments:

isabelle said...

sungguh keji kau dik, kutuk ibu2 mengandungi. siap la masa turn kau atas pelamin nanti, akak nak pegi menepung tawar kau kat pelamin tu dengan tepung (bukan beras kunyit, bunga rampai)... hehehehe.
air mawar pulak akan kusertai dgn rembesan semburan dari mulutku.hahaha.
takut x?

isabelle said...

...oh ye..satu lagi...
akan kusuruh adam berlari ke arahmu sambil menjerit2.."ibu!!! jangan tipu lelaki itu! cukuplah ibu tipu lelaki yg dulu!'

kekekeke

hentakbelipat said...

yang gmba last tu ap kes smpai camgitu gaye nk amik gmba..terer

AdiHana said...

isabelle:
eh sapa ckp sy nak jemput akak sekuarga ms kenduri sy nnt?? hahaha.
sabar2, igt baby dlm perut.. :P

AdiHana said...

hentak:
kes bersungguh2 kerja. haha.

nRelate All Blog Sections