"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, July 27, 2010

Rindu serindu rindunya

Encik Boss renovate toilet + pantry, semalam dah selesai install tiles so arini dorang sapu varnish. Semerbak seluruh office, kami kat belakang ni masing masing dah hampir stoned. Maka tanpa berlengah lagi, aku sebagai HSE Coordinator dengan ini segera mengarahkan pejabat ditutup due to indoor air pollution & health and psychosocial hazard found. So semua orang pun kena balik. NOT. Keep dreaming. Mari layan stone ramai ramai hooyeh hooyeh.

Esok tak jadi pergi site. Yeay sebab tak payah penat travel jauh, sigh sebab satu kerja tak settle settle lagi. *Big sigh*

Haaaa finally harini aku terpaksa berdepan dengan kemaluan. Kemaluan as in embarrassment. Haih susahnya berconverse dalam dwi bahasa ni, mendatangkan confuse je kan. Dahtu apesal kau tak guna satu language je ngok... Ok ok kembali ke cerita asal. Haaaa finally harini aku terpaksa berdepan dengan Abg Metro. Haiyoo rasa sangat malu macam nak menyorok bawah meja je huhu. 

Him: Hah Cik Mangsa!!  Wah wah artis Naomi Campbell..
Me: (Gelak gelak) Sayangg!!! Hehe..
Him: Oooo sayang la kan.. (gelak)
Me: Alala serius ni sayang kat you.. (gelak gelak)
Him: Yelah tu..
Me: Hah I tau U rindu kat I kan, dah lama tak jumpa ni. (Tarik kerusi) Meh la sini dok sebelah I sayang.. Haha..
Him: Haa ni apesal tengok I atas bawah ni, nak blog pasal baju kaler pastel I la ni eyh?

Haha kurang ajar tau. Benci kau!! 

Anyway, Abg Metro memang pakai baju kaler pastel harini. Tema warna ialah light brown, head to toe. Yes, HEAD TO TOE ok. Dia je yang dark brown. Haha. See, how can I not blog about it? Hambik kau!!




4 comments:

Drama Mama said...

haaaaaa....kan dah malu ngn abg metro! tu lah orang kata kecik2 gauh besaq2 jodoh. hahaha.ada kena mengena tak? ni kalau abg metro baca komen akak ni confirm lagi malu kau kan. wakakkakaka

http://twinkywinkystars.blogspot.com

BUDI PRISMA SDN BHD said...

Hahah...jadikan ezaty sbg wife? Nehi kabi Nehi...porak peranda idop kalo dia jadik wife saya...salah pki baju kene komen, silap stokin kene komen,kulit gelap kene komen, pendek kate segala benda dia nak komen...nanti sy buat blog khas utk komen dia je. hahahah...

isabelle said...

usik2 membawa bahagia...hehehe

AdiHana said...

mama: xpun sbb dia mmg xtau malu haha..

is: eh ktorg mmg tgh bahagia skg ni. saya plg bahagia sbb bleh kutuk dia dgn terus terang haha

nRelate All Blog Sections