"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, July 16, 2010

Quickie

Banyak benda nak cerita, tapi terlalu occupied zahir dan batin, fizikal dan mental maka takde mood dan masa untuk berblog. Plus emosi adalah sangat tak stabil (fact: emosi minah ni memang sentiasa tak stabil). But still nak bercerita. So kita buat versi summary ok. 

  • I spent last weekend here. Super odd. Sabtu I was working. So fine lah kan. I was suppose to work on Sunday tapi dilanda demam pulak. So memerap kat rumah the whole day, lying alone hoping to be dead already. Boring separuh mati tahu!!!
  • Aku rasa cam nak lempang muka sendiri kuat2. Somehow Abg Metro found my blog url and he read my whole entries!!! Yesssss termasuk those about him. Dah kantoi kan, nak buat camne lagi so aku gelak je la innocently sambil cakap "I love you" banyak2 to him. Teknik paling sempurna untuk menyelamatkan diri dari makian dan balas dendam haha.
  • Aku baru teringat that I have to submit a work report asignment for my Paper 4 which they gave all candidates 6 weeks to prepare the report tapi aku tak buat satu haram pun lagi sebab I totally forgot about it since I was so distracted with all this work shit so I am sooooo nervous and menggelabah right now I'm hyperventilating and feels like I'm getting a heart attack because I only have less than 2 weeks to do the assignment since the due date is on 27th July but I really don't have the time to do it as my work is occupying my days and nights and I don't have time to sleep or even the appetite to eat and that's definitely will cost me my stomach and my weight and my peace as my mum will definitely membebel about it non stop omaigod I'm rambling away siap lari topic bagai so I better stop before it get worst as I'm really serabut about the whole work and assignment thing you see so I'll tend to talk fast and non stop I'm soo sorry I just can't stop I'm really menggelabah tolong aku wehhhhh!!!!!

Serius aku stressed sekarang ni. Aku nak sambung buat kerja. Sabtu consultant nak datang buat ISO review check. So aku berniat nak siapkan kerja aku as much as possible sebelum I crack. Tuhan, give me strength. Amin.

.
.

.

.

.


Tapak tangan je dah macho habes, belum tengok lagi the whole person. Sumpah macho weh!!
I love you Abg Metro~ ♥ ♥ ♥

Haha.

4 comments:

Pampered like a baby said...

HAHAHAHAHA, Memang sumpah lawah gila okay ! Kau boleh duk manzung lama lama to avoid malu malu kucing.

isabelle said...

akak dah kata dik. silap aribulan, kau bertemu jodoh dgn dia.kekekekeke...

BUDI PRISMA SDN BHD said...

Wakakakakak...ko andai ye. Nak amik ati aku, ko kate la tapak tgn macho lah, i lap u lah, semua ko balun kan. Aku x kire, ko balik sini nanti, ko kene belanje aku TGI Fridays!!! Seminggu direct!...kalo tidak,segala isi blog mu ku print n sebar! hahahahaha (gelak jahat-ini ugutan palsu ye-jgn percaya) hahaha

AdiHana said...

nina: hahahaha. mmg bodo gile ok.. dah2 diam kau!!

is: dah la kak. akak pun boleh diam haha.

bpsb: wahhh bpsb katanya~

nRelate All Blog Sections