"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, June 23, 2010

Kais pagi makan pagi


Tajuk nak drama habis. Tak agak2..


So nampaknya I'm stuck with my baby at least for this coming 2 weeks. Sumpah tension weh!! Haha matilah ayat berbaur bad parenting sangat kan.. Ada ke orang berterus terang tension menjaga baby sendiri? Anda harus yek when the baby is this big:


The Gedix Mommy n baby.


Yup, thats my baby. One of my babies actually. Yang tu ialah the third one.


See, ada 3 babies besar di background.
Yang sebelah tu definitely bukan bapa baby. Dia adalah temp sitter. Harap maklum.


Kami menyahut seruan kerajaan. True One Malaysia family.


From left:
  1. Anak tiri yang haram jadah satu sen tak boleh harap. Harapkan pagar, pagar makan padi. Wah emosi sudah.. Tapi takpe, dah selamat kena halau pun haha.
  2. Supercamwhore Atuk angkat belah bapa.
  3. Tata (read: Atuk in Tamil) angkat belah mak. Atuk yang baik & funny.
  4. Gong gong (read: Atuk in Mandrin) angkat belah mak. Yang ni grumpy sket lately. Tak tau kenapa. Menopous melanda kot..
  5. Beautiful hardworking super mom. Ok2 tak payah pitam2, saya tarik balik kata2 tu.



Ehem2. English mode: This is the step grandfather from the father's side. He's from Ireland.. eh ke Findland ek? Dia ni selalu suka intefere tak tentu pasal. Banyak sangat komen, itu tak kena la, ini tak kena la. Tapi bila aku attend dia, senyap pulak. Takde komen2 pun. Saje je kesem (read: ambil kesempatan) nak spent time dengan aku. Wah terus hilang mode English.


I had quite a hard time for the past 2 weeks dealing with the family sebelah bapa since bapa babies was not around. Minggu ni he's finally back (YEAY!!) dan aku kembali ada tempat untuk beradu. Eh maksud saya mengadu. Please ignore that. Thank you.

So harap2 segalanya berjalan lebih lancar. Tak larat weh nak jaga 3 babies segedabak camtu sesorang, plus nak melayan kerenah2 manusia segala. Kalau abang nak pergi mana2 pasni, please tunggu lepas September ye bang. Come October tu abang pergi la mana2 pun, saya tak kisah dah. Saya sanggup ikut dengan rela hati. Eh maksud saya...... Ok just ignore that. (T___T")




 
 Memperkenalkan, bapa babies.. :''>
 Heppp jangan tenung his behind lama2.


Ok saya nak pergi jumpa dia, nak melepas rindu. Eh maksud saya nak discuss sesuatu.

Thursday, June 17, 2010

Malas nak cakap banyak

I salute them general workers!! (& myself *ehem ehem*)




Join la. Tak reti2 lagi??!

Wednesday, June 16, 2010

I'm aging emotionally

Wooh saya adalah super penat + tension!!! 


Sekarang tiap2 minggu kena outstation menjenguk my baby. Then orang yang diharapkan untuk mejaga baby aku pulak turned out to be penghuni neraka jahanam. Apakah sial laa jumpa orang macam ni.. Dah la tu, sekarang ni dah dapat baby baru pulak so nak kena mengadap yang baru tu jugak. Xpe, demi menghormati umur yang dah meningkat, kita amalkan la tema "bersabar & bertawakal" banyak2. Tapi since aku ni masih berjiwa muda remaja, so jangan salahkan aku la kalau apa2 jadi kat kau if ever aku terserempak ngan kau kat mana2 nanti ye. Harap masa tu kau boleh la amalkan tema "pasrah & berserah". Lagipun kau memang buat salah kan, so terima je la dengan hati terbuka yek...


Emosi adalah tidak stabil sekarang ni. Bab ni, aku malas nak komen banyak2. Pada aku memang lah things I've been going thru ni seems to be killing me. Tapi aku tau kalau cerita beriya meluah perasaan kat orang pun tak guna, sebab last2 orang akan cakap aku yang emo lebih lah, aku yang cari pasal lah, aku yang bodoh lah, hujung2 semua salah aku jugak kan so better aku simpan je cerita ni dan muhasabah diri secukupnya. Bukan aku takleh terima pendapat orang, tapi taknak la kan pendapat yang berbaur kasihan di depan tapi tersirat kutukan di belakang. Memang bangsat la kan. Anyway, aku rasa yang aku berhak untuk rasa sedih + emosi + meroyan + watsoever. I'm letting people know about it and I'm dealing with it at the moment, aku belum lagi meroyan tahap membunuh orang so please respect that thank you.


Bercakap pasal peningkatan usia, I did this total-body-hapa-ke-nama-tah weighing. Surprisingly, my total fat, body water, bone mass, visceral fat and all are in good range, given the fact that I'm not eating like normal people. Makan pun macam tak makan kan, so haruslah ada some deficiency itu dan ini. So adalah sangat bersyukur bila bone mass aku pun dalam range healthy sebab aku selalu rasa my eating habit ni would definitely cause me early osteoporosis or what not. Lagi2 umur dah ala2 di ambang remaja nih. So sekarang azam adalah untuk bertaubat dan kembali ke pangkal jalan bertabiat makan macam manusia normal huhu~


Tapi yang paling aku terharu bila the scale read my real metabolic age. 18. Eighteen. Lapan belas okkay. See, kan betul aku ni sebenarnya muda remaja lagi. Sekarang terbuktilah the saying "Age is just a number" tu is not just a saying. It's a fact. Bukti dah ada, so terima lah hakikat ini ok. 


Aku tengah membayangkan Isabelle, Jiha, Hanim & Kakak pitam beramai2 pas baca entry aku nih haha..

Ada sesapa lagi nak join the pitam frenzy?? :D

Sunday, June 6, 2010

Myself

I'm feeling like my real self again today.

I just can't stop smiling.

Thanks guys. I love u all sampai akhirat!!

Ok sedikit over disitu...

Tuesday, June 1, 2010

It's official now.

Weehhuu!!! Tahniah pada diri sendiri dan syukur ke hadrat Illahi kerana berjaya hidup selama 28 tahun. Walaupun pencapaian tak seberapa dan kelakuan adalah separa hampeh, but I have to admit that I am blessed in a way. And for that, Alhamdulillah..

Saya adalah super happy harini kerana ramai orang yang telah wish happy birthday since last night. Terlalu happy sampai terlanggar sliding door okkay huhu. Almaklumlah, rumah baru. Tak biasa lagi ngn pintu kaca.. Ceh padahal kau yang gelabah sangat super excited sampai tak nampak pintu kannnn. Perangai tak sepadan umur. Anyway million thanks to all the wishes & thoughts, those really made my day. My best wishes goes to all of you. I love you all!! Wahh tiba2 feeling Grammy~

Ok sekarang saya nak buat my birthday present wish list supaya anda boleh pilih yang mana satu untuk dihadiahkan kepada saya ngehehe~

nRelate All Blog Sections