"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, May 3, 2010

Good news, bad news

Okeh start dengan bad news dahulu.

Pagi tadi sampai pintu masuk office terus terpandang that O-M-G-W-T-H faux crocs-ke-snake-takpun-biawak skin shoes. Cissss dia dah start keje minggu nih.. Masuk je office maka terus menuju ke meja tak toleh kiri kanan. Percubaan menjaga pandangan mata yang sukses. Eh ni kira good news ni. Baru je on PC Encik Boss pun masuk kecoh2 panggil mengadap. Kenapa bad news? Sebab probability untuk mendapat good news bila dipanggil berjumpa boss adalah menghampiri zero. Plis note that people.

Memang bad news. Abg Metro dah ready duduk depan meja Encik Boss. Cik Mangsa (read: me. *meraung*) kena duduk right next to Abg Metro. In the name of professionalism, Cik Mangsa gagahkan diri untuk duduk diam2 trying very hard ignoring the syaiton nirrojim  in her head.

        Encik Boss: Bla bla bla.. So our focus is mainly into development of bla bla bla.. to let people know that bla bla bla..
        Me: (Aaaaa ngantuk..) *Yawn*(Shit lupa nak mintak camera kat kakak!!)
        Encik Boss:  So our product bla bla bla... Bla bla bla bla bla..
        Me: (Aduss boss ni bagi ubat tidoq pulak..) *Jeling sebelah* (Apesal baju kau mcm.. Opp oppp don't look don't think.. Focus Adi!!)
        Encik Boss: So that's why we need bla bla bla bla bla...Custom made bla bla bla..
        Me: *Scribble sribble* (O. M. G. Purple pen?!! Hmm wonder if the ink is scented.. kikiki~)
        Encik Boss: We have various panels.. bla bla bla.. ancillary bla bla bla.. custom skin bla bla bla.. errmm what u call that.. ermmm *recalling the products name* ermm..
        Me: *Murmuring* Single snake skin..
        Encik Boss: Whats that?
        Me: Single sheet skin, Sir.. (Oh my God oh my God oh my God....)
        Encik Boss: Yesssssss single sheet skin, and we also have bla bla bla..


        Mampus nasib baik takde sapa perasan. Kalau tak harus aku tikam diri sendiri banyak kali.  Gila sangat kan suka nak berangan time meeting. Rasain!

        Then came the highlights of the day: Encik Boss instructed Abg Metro to work closely with Cik Mangsa as Abg Metro kena belajar banyak dari Cik Mangsa. DANG!!  Cik Mangsa terus pengsan. Ok ok takde la pengsan, but I felt like it. Rasa cam kena hempap 100 tonnes concrete. I wish I fainted, then bila sedar aku adalah baru bangun tidur dan telah terlewat untuk pergi kerja, dan semua tadi hanyalah horrible nightmare. You wish! *pftt*


        As for the good news pulak, harini aku terhantuk + terlanggar + cuts + bruises sini sana kurang daripada biasa. Yep. Tu je perkara yang terbaik yang berlaku pada aku as for today.  Tu pun still asyik tersedu2 tak tentu pasal. GIle pathetic kau ni Adi *tsk tsk*.


        Btw, Abg Metro bertema pastel harini. Soft pink with white, pink & purple stripes shirt and light brown khakis. Dia juga dah potong rambut sikit, but still with the W-T-F highlights. And he's sitting at the table right next to me, the one with glass partition wall. Oh, he just smiled at me.

          Dan Cik Mangsa hanya mampu pasrah menahan perasaan.....

          5 comments:

          Puan Jiha said...

          hahaha adi... ko jgn kutuk lebih2 mamat tu...kang terjatuh cinta pulak ngeeeee

          isabelle said...

          betul kata puan jiha tu.
          biasanya yg dikutuk2 tu la akan menjadi soul mate.

          kalo betul jadik, akak la org pertama akan tunggu ko dpn pelamin dan gelak guling2 dpn tu. hahaha.

          Drama Mama said...

          hahahahaha..abg metro sounds appealing. ekekekekkekeke

          snake skin u said? eeeeeeeeeeeeeee!!!

          http://twinkywinkystars.blogspot.com

          ~adeQ~ said...

          alo?? abg metro? apekah?

          AdiHana said...

          jiha:
          kau nk ke dia jadi family kita? tidak sama sekali uolsss..

          is:
          kau memang xkn dpt jemputan laa kak. siap masuk restriction list lagik wakaka~

          mama:
          unfortunately not as appealing as the look. huhu~

          adeq:
          klik link kt nama dia tu. then u'll know the whole story hehe

          nRelate All Blog Sections