"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, April 27, 2010

Hari ini hujan lebat

Semalam adalah entry terbanyak aku pernah post. Semua gara2 bosan plus nak terkuar bijik mata baca FMA and OSHA. Plus sepanjang hari mengumpul bukti bahawa UBBL takde kena mengena dengan kerja kitaorg so tak perlu nak petik pun dalam MOS (opp yang ini ialah Method of Statement ye adik2, bukan Ministry of Sound. Haishh budak2 zaman sekarang ni.. *geleng kepala*). 

Nak berperang kan, maka kena lah siapkan weapons secukupnya. Lakhanat punya safety staff, kau tu dahlah picisan je. Berani nak merepek cakap banyak. Jangan ingat kau boleh sesuka hati memperkotak-katikkan pekerja muda.. err baru macam kami ni just because kau dah kerja lama. Dan jangan ingat aku senyap ni aku tak tahu apa2. Aku malas la nak argue dengan orang bongkak macam kau depan big shots, buat aku nampak macam bangang je. So lepas ni kalau aku terrrrcampak all these papers depan muka kau, jangan marah la ye. Aku kan budak baru tak qualified, so kenalah bagi hard evidence kan? Hopefully all my papers ni hard enough for your face.


Ok, dah cukup meroyan. Boleh sambung baca buku balik.
Eh, sapa yang cakap aku nak membebel pasal hujan lebat?


p/s: Luka akibat papercut adalah super pedih.. :'(

2 comments:

isabelle said...

pukul dia, adi.
kalo dia xserik je, rogol je laju2..wahahaha

AdiHana said...

jom berangan..

pukul = seronok
rogol = seram.

eiii nak senyum kat dia pun xselera, bagaimana pula nk ku rogol laju2?
memang takkk laaaaa..

nRelate All Blog Sections