"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, April 20, 2010

Full moon

Sedih ok, bila benda yang paling kita nak, itulah yang kita takkan dapat.
Paling sedih bila kita tau yang we've tried our best and gave everything untuk dapatkannya tapi takdir menentukan itu bukan rezeki kita.
Sedih sedih sedih. 
Kau boleh rasa hati macam dah hancur kat dalam tu. And kau rasa cam nausea, loya nak muntah just thinking about it because all the uneasy feelings tu curling up tightly inside your stomach. Rasa nak meletop pun ada. Super sedih (and pathetic..)


Ok ok cukup cerita sedih untuk hari ini. This mendung and wet weather is making me all sad and gloomy.. (padahal kau tengah meroyan datang bulan. Duhh~)


Mentally, aku memang sokmo tak stabil so lets ignore that part. Physically pulak, jerawat makin meriah buat gathering party kat muka aku, especially on the west side of my face (read: pipi kanan. hehe :p). Pastu dada aku pun start naik bintik2 merah 2 - 3 hari ni. And aku rasa kat belakang badan aku pun sama. That is wayyyy scary than going crazy. (Dasar bimbo. Ptuihh.) I still can't find the time (and money.. hukhuk) untuk pergi jumpa skin specialist/ consultant. So I'm planning to give it another few days, monitoring activities geng2 jerawat ni then hopefully next week I'll be able to visit the doctor.

In the mean time, sementara mak aku ada kat KL berpoya2 nih, I'll ask her to kiss my face  sebanyak mungkin sebagai ubat kepada muka dan jiwa ku ini. Pasti berkesan! Heh~ :P


Banyak pulak aku post entry arini kan? Biasalah, nama pun tengah meroyan. Plus boss tak masuk opis arini and aku sorang2 kat belakang ni all lonely and bored, maka memang takde makna laaa aku nak focus gila2 buat keje kann.. Tak sedar esok ada meeting, nak kena prepare 2 progress report bagai. Rasain la keje sampai malam arinih Adi..

5 comments:

HaNiM PoSh said...

kesian kekaseh ku~~~

isabelle said...

akak nak cadangkan ko bykkan berwuduk la..hehehe.buleh gitu?

Emi Dino said...

isabelle : cdgn baguih... akak setuju sgt..
adik : lps wuduk smbhyg mntak lupakan terus yg "x dapat" tu...ok.. lupakan hidup baru.. mesti ada ganti yg lebih baik uk yg "x dapat" tu....
mak x nak kiss ko sbb jerawat yg byk tu.. hehehe aku boleh tlg kiss.. aku ngan melet cukup untuk kiss cam ko kiss mak.. hahahahaaaa

CikMelur said...

semoga sihat semula adanya.

saya pun ada maslah geng jerawat buat gathering.. tapi kat pipi kiri.. huhu

AdiHana said...

hanim:
aku tak perlukan kasihan kamu. aku perlukan kasih mu~ (matilah desperate)

is:
alhamdulillah, cadangan yg bernas kak.. (sambil pose ala2 wanita lindungan kaabah)

emi:
aku benci kau!

cik melur:
Amin...
Same goes to your pipi kiri :)

nRelate All Blog Sections