"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, March 29, 2010

Buat baik dibalas baik

I went to my mom's fren house last CNY for facial. Atas dasar kasihan. Yelah, cik kak tu asal jumpa aku je dok sibuk promote sessi facial kat umah dia. Mak aku lak asik soh gi try facial ngan cik kak tu. So kesian punya pasal and atas dasar nak membantu, aku pun pegi la.


Sessi facial adalah cam jahaman. Muka aku pedih gila afterward. Dahla cik kak tu guna local products (tak nak sebut nama, tapi one of those products yang advertised dalam mag Mingguan Wanita tu. So sila teka sendiri), pastu gila2 dia tenyeh muka aku, plus steam adalah panas nak mampus. Penyudahnya muka aku burn gila, then mengelupas2. Pedih tak yah cerita laa. Bersin, batuk, ketawa, even blushing pun akan mendatangkan rasa pedih and tingling. Sampai sekarang ni pun ada rasa sikit2. Dan the highlight is muka aku tak pasal2 tumbuh jerawat dengan suburnya. Bukan sikit2 ok, meriah bertebaran di seluruh muka nih. Just nasib baik bukan those type yang besar gajah siap bernanah bagai tu.


Memula aku syak cik kak tu mandrem muka aku. Manelah tau kan.. Tapi sebab aku sedar adalah bangang untuk berperasangka gile bodoh camtu, maka aku just anggap ini adalah kesan sampingan product semata. Lagipun sebagai umat Islam yang beriman, kita tak seharusnya berprasangka buruk sesama manusia kan.. (terus pose sopan ala2 wanita lindungan Ka'abah gittew~). 


Sangatlah beriman katanyaa.. tak sedar diri ni semua balasan Tuhan semata. Lagi nak pose lindungan Ka'abah bagai. Dah2 pegi buat keje!!


NOTES:
Esok nak pegi jumpa doktor kulit. Tiba2 terbayangkan doktor cakap yang muka aku takkan pulih sampai bila2. Kompem balasan Tuhan.

5 comments:

Mizzy said...

saya ada bukti kemeriahan jerawat itu :) pic di ambil pada waktu malam ye.. klu waktu siang, mungkin lebih meriah :P

AdiHana said...

ciss banyak2 benda itu yang u comment?!
bajingan!!

p/s: jom dating. i nak baling kek kat u nih~ :D

isabelle said...

wahhh...sungguh subur menghijau (wekkk, menghijau ke?)jerawatmu.
apa lagi? p la saman dia...biar dia gelabah. btw, reveal la nama produk tu. kan kata nak buat kebajikan.
kita sesama umat kena membantu agar x ramai yg akan terus terpedaya. hehehe

Puan Jiha said...

alahai sakit eh.. sian ko... oh lama tak buat facial...

AdiHana said...

isabelle:
product itu ialah n.v ngn sri mawar. siyes pedih gila. ksian la kt cik kak tu.. lgpun org lain xde problem pun wat facial ngn dia, i ni je yg over sensetep kot huhu~

jiha:
tu la. so pas ni make sure buat facial kt tpt yg betul2 dijamin suci n murni lagi selamat. haha

nRelate All Blog Sections