"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, March 29, 2010

Buat baik dibalas baik

I went to my mom's fren house last CNY for facial. Atas dasar kasihan. Yelah, cik kak tu asal jumpa aku je dok sibuk promote sessi facial kat umah dia. Mak aku lak asik soh gi try facial ngan cik kak tu. So kesian punya pasal and atas dasar nak membantu, aku pun pegi la.


Sessi facial adalah cam jahaman. Muka aku pedih gila afterward. Dahla cik kak tu guna local products (tak nak sebut nama, tapi one of those products yang advertised dalam mag Mingguan Wanita tu. So sila teka sendiri), pastu gila2 dia tenyeh muka aku, plus steam adalah panas nak mampus. Penyudahnya muka aku burn gila, then mengelupas2. Pedih tak yah cerita laa. Bersin, batuk, ketawa, even blushing pun akan mendatangkan rasa pedih and tingling. Sampai sekarang ni pun ada rasa sikit2. Dan the highlight is muka aku tak pasal2 tumbuh jerawat dengan suburnya. Bukan sikit2 ok, meriah bertebaran di seluruh muka nih. Just nasib baik bukan those type yang besar gajah siap bernanah bagai tu.


Memula aku syak cik kak tu mandrem muka aku. Manelah tau kan.. Tapi sebab aku sedar adalah bangang untuk berperasangka gile bodoh camtu, maka aku just anggap ini adalah kesan sampingan product semata. Lagipun sebagai umat Islam yang beriman, kita tak seharusnya berprasangka buruk sesama manusia kan.. (terus pose sopan ala2 wanita lindungan Ka'abah gittew~). 


Sangatlah beriman katanyaa.. tak sedar diri ni semua balasan Tuhan semata. Lagi nak pose lindungan Ka'abah bagai. Dah2 pegi buat keje!!


NOTES:
Esok nak pegi jumpa doktor kulit. Tiba2 terbayangkan doktor cakap yang muka aku takkan pulih sampai bila2. Kompem balasan Tuhan.

Thursday, March 25, 2010

TRUE LOVE



 

Now, I'm complete.

Hehe.

Monday, March 22, 2010

Annoyed.


 
 


 




Perlu ke semua benda nak kena kaitkan dengan tema cinta / kawin? 

Anybody, please. Take me away from here. Aku nak jadi sukarelawan. Pegi Afghan pun takpe, aku sanggup. Sumpah.



Tuesday, March 16, 2010

AZAM

Aku tau dah bulan March skang ni. Memanglah normally orang buat azam awal tahun, so what? Takde undang - undang menyatakan larangan membuat azam tengah2 tahun.


I hereby challenging myself untuk tidak memotong pendek rambut dalam tempoh masa 2 tahun. Dulu pernah bela rambut panjang, took couple of years jugak la. Tapi itu adalah tidak disengajakan dan berlaku tanpa niat. So kali ni since nak buat dengan niat, maka dugaan pasti adalah melampau. So let's hope aku berjaya menahan godaan haha. Ceh cam berani sangat pun nak pegi gunting rambut kan~


Current mission aku ialah back being Adi. The old Adi. Walaupun lately hidup aku adalah kucar kacir, tapi the silver lining started showing already. Harap2 silver lining tiu akan diikuti dengan red lining, orange lining, yellow, green, blue, indigo dan violet lantas membentuk pelangi nan indah~ Kes pengaruh fantasi Disney. Feeling lebih layan movie The Princess and The Frog aritu, boleh? :P


Another mission ialah untuk mencari teman hidup..........

Monday, March 15, 2010

Shit happens

I just figured out yang aku dah silap buat perhitungan. Normally monthly cut-off opis aku adalah on every 27th. Tapi ape mimpi tah, last month they did it on the 24th. Maksudnya, minus the 26th (Maulidur Rasul) and the 27th & 28th (weekend), aku dah bazirkan 7 hari for the next cut - off period. Shit.

Ini bermaksud, bulan depan aku akan miskin sebanyak kira - kira RM500. Fuck.

Jumlah itu adalah bersamaan dengan 2 - 3 pasang kasut. Atau 1 kasut + 1 handbag. Juga lebih afdal jika dikira dalam bajet perbelanjaan 1 bulan untuk Awan.

Maka come May nanti aku akan simpan duit di shopping complex. Aku dah tak peduli. Biar maintain miskin asal hati puas. So Hanim, get yourself ready!!



2 - 3 minggu ni sumpah rasa tak tenteram. I don't even feel like I'm inside of myself. Rasa cam tak berpijak di bumi yang nyata pun ada. Sedang berfantasikah aku?? Ceh. I'm still adjusting I guess. There's sooo much craziness been going on for the past 3 weeks, serius aku rasa cam aku tengah bermimpi. Sebab tu it hurts bila aku sedar yang ianya adalah reality. Pftt~

Wednesday, March 3, 2010

Reminiscence



Some times in December 2009...


Me: Happy belated birthday beautiful!!! 

ALL:
*clap clap cheer cheer*
*hugs n kisses*

K: Thanks babe~ *senyum gile lebar*

ALL:
*bagi hadiah*
*more hugs n kisses*

K: Thanks u guys.. Aku ingat korang xingat bday aku dah~ *watery eyes*

M: Aaaa datang dah.. Aku dah cakap dah, buat apa pun minah ni mesti nak drama airmata. Org dah ingat bday, siap buat surprise bagai pun nak nangis jugak ke?

K: Terharu la bongok!

H: Keturunan Neng Yatimah kot~

K: Babi lu H..

M: Ok, kompem bukan. Keturunan Neng Yatimah tak mencarut. They'll just went all sobbing and whimpering.. "Oh donia, mengapakah aku diperlakukan sebegini ropa.." *sambil gigit jari*

ALL:
*Giggles*

K: Aku bunuh kau! *starts punching and pinching*

M: Oii sakit la!! Hahaha.. *crawling away trying to escape*

H: Weh apesal aku pun kena jugak... Aaaaaaaa sakit!!! *kena gigit*

ALL:
Fight! Fight! Fight! *Laugh hard*

S: Adoiii apekah perangai macam budak.. H, your kid is behaving better than you lah. 

Me: Kan? Are you sure he's yours? Aku syak they gave him the wrong baby..

M: Tak pun H took the wrong baby!

S: Have you ever accidentally hit his head or something?

H: Oii oiii!!

M: Oh my God.. I think he's not yours with Y. Y was having an affair.. 

ALL: 
*Gasping*

Y: Hey!! 

H: Did you babe? Come on, be honest with me.. *staring at Y with horrific look*

Y: Kepala hotak kau! Ada aku mintak cerai ni kang..

ALL:
*Gelak guling2*

Me: Awww enuff you guys.. *hugging Y*

K: Angel to the rescue~

M: *Gasp* Shit. It was Adi. No wonder anak kau baik tapi ada perangai pelik..

Me: Mati kau M!!!

M: Hahahaha.. *starts running*

----------------------------------------------------------------------

Yes, they are a bunch of crazy people. But they were the ones who always make my day.
Yes, they left me alone here in Malaysia. But they left all the good memories here with me. 
Adi will never be the same without them.



p/s: M, you can cry if you feel like it. Takyah nak cover2 k. Takde sapa nampak pun~ :P

p/s II: Guys, next time please bring more souvenir for me. And strictly no postcards or t-shirts!! Kalau tak, mampos korang~

Tuesday, March 2, 2010

1, 2, 3, 4



ONE
I never thought that Melaka could be that much fun. Or was it because I was spending the day with fun people?? *Hmmm..* Pftt, who cares. All I know is I had so much fun and definitely those sweet and adorable people to thank to. You guys rock! :) 


TWO
I need more off-day. It's been a crazy week. I didn't get enough strictly-sleeping-and-eating-only time. Seriously, I need more off-day.


THREE
Will somebody please find me a book of "How To Stop Being Stupid for Dummies". I desperately need it. Desperately. Or else I'll die of stupidity. And maybe desperation. *sigh~


FOUR
Talking about book and stupidity, I would like to dedicate this entry to the gorgeous Miss Nana. Bila kau nak pulangkan buku aku weh?! It's not like you'll ever read it pun.. Btw, you can drop your stupid "Miss I'm-Sexing-Book" act coz he's not buyin' it babe. He said you look weird enuff holding a book, let alone reading one (which happens to be so true. Hehe). But he liked you anyway and will go out on date with you. So now, can I have my Cecelia Ahern back please??

nRelate All Blog Sections