"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, February 11, 2010

Walimatul Urus~

Jangan hadiahkan aku coffee maker for my wedding.


Pada aku coffee maker adalah tidak practical utk Malaysians.  And definitely not for me. Time kakak aku kawen dulu, dia dapat 4 coffee maker okkay.. Sah2 la tak pakai kann. Dok terperuk dalam kotak, simpan dalam stor kat umah mak aku. Dah jahanam semua bila umah mak aku tenggelam dalam banjir.. Yang selamat cuma the coffee pot je. Eventually she took the pot tu buat laa teko hidang minum petang. Ok la tu, guna la jugak dari xpakai langsung. Plus bertambah koleksi teko mak aku..

Kalau aku kawen nanti harap2 jangan laa ada yang hadiahkan coffee maker. Memang aku xpakai laaa.. Harus aku recycle buat wedding present kengkawan yang lain. Kira aku guna jugak la tu kannn.. :P

Dan hadiah yg paling seswai untuk wedding aku nanti adalah wang tunai~

.

.


Adi Says: Bila laaa rambut aku ni nak kembali panjang mengurai~ *haih*

8 comments:

HaNiM PoSh said...

jgn lupa carry beg besar time kawin..kalo blh mcm beg tarik AF tu..senang salam kaut~~

~adeQ~ said...

hehehe..aku ingat dah finalize dah JI ko....boleh aku sibuk2 gi rewang....hehehehe

isabelle said...

wah wah wah. adikku dah pandai demand tuuuuu.
eh, kenduri mat/azie pegi x?

Nas said...

ehem..nak kawen dah kee...(mate kelip2)

AdiHana said...

hanim:
aku tau kau akn bagi nasihat yg bernas bab2 duit ni huhu~

shidah:
lambat lagi laa.. tgu ank dara kau besar dulu baru jln majlis aku. ramai sket yg tolong rewang kang kuikui~

isabelle:
kata ank murid puan is.. *matilah*
xsure lagi bleh pegi x. xde transport..

nas:
aah. tp xtau lagi bile hehe~

Drama Mama said...

hi, come join our giveaway for a chance to win our delectable diaper cupcakes!

http://twinkywinkystars.blogspot.com/2010/02/join-our-diaper-cupcakes-giveaway_12.html

Pika said...

Adi...I mati2 ingat u nak kawen. Takpe2, anggap tu doa.

Kalau org bagi hadiah sama bagus jgk. Nnt org lain kawen kita bagi blk hadiah kita yg tak luak tu. Hehehe.

AdiHana said...

Drama Mama:
tengs 4 the invite :)

Pika:
lambat lagi cik Pika oii~
then if i happen 2 hadiahkn u coffee maker tu paham2 lah yek hehe~ :P

nRelate All Blog Sections