"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, February 11, 2010

Walimatul Urus~

Jangan hadiahkan aku coffee maker for my wedding.


Pada aku coffee maker adalah tidak practical utk Malaysians.  And definitely not for me. Time kakak aku kawen dulu, dia dapat 4 coffee maker okkay.. Sah2 la tak pakai kann. Dok terperuk dalam kotak, simpan dalam stor kat umah mak aku. Dah jahanam semua bila umah mak aku tenggelam dalam banjir.. Yang selamat cuma the coffee pot je. Eventually she took the pot tu buat laa teko hidang minum petang. Ok la tu, guna la jugak dari xpakai langsung. Plus bertambah koleksi teko mak aku..

Kalau aku kawen nanti harap2 jangan laa ada yang hadiahkan coffee maker. Memang aku xpakai laaa.. Harus aku recycle buat wedding present kengkawan yang lain. Kira aku guna jugak la tu kannn.. :P

Dan hadiah yg paling seswai untuk wedding aku nanti adalah wang tunai~

.

.


Adi Says: Bila laaa rambut aku ni nak kembali panjang mengurai~ *haih*

Tuesday, February 2, 2010

Truth Hurts

Kebenaran itu menyakitkan - kepada yang menyatakan kebenaran, yang menghadapi kebenaran, kepada yang menegakkan kebenaran.

Kata orang, berani kerana benar. Itu memang benar, kerana untuk menjadi benar seseorang itu perlukan keberanian.

Dan sebagai seorang yang benar, aku boleh dikira berani.
Tapi masalahnya aku rasa aku tak cukup kuat la pulak..



Kebenaran memang menyakitkan~ (-__-")

nRelate All Blog Sections