"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, January 12, 2010

*sigh*

Arini aku rasa sangat tak selesa dengan badan sendiri. Saluran pernafasan, langit2 dan bibir aku rasa cam kebas. Tekak pulak adalah sakit rasa perit sampai ke hidung. Plus aku rasa super malas, penat dan mengantuk, padahal malam tadi aku tidur siap tak sedarkan diri. Aku terjaga kejap sebab batuk2 cam nak mati. Then bila baring balik terus terlelap sambung tidur. Serius tak sedar apa2. Kalau aku tergolek jatuh katil pun haram aku tak bangun~


Dari semalam aku dah rasa sangat tak best, rasa cam nak demam. Rasa sangat lemah, letih dan mengantuk. Juga sangat malas nak buat kerja. Rasanya ini gara2 tak cukup rehat kot. Yelah, waktu siang hujung mingguku kan adalah panjang, maka haruslah berjaga dan beraktiviti sepanjang weekend kaannnnn.. Comes weekdays jadi malas dan tak bersungguh nak buat kerja. Mampuih tak berkat gaji ku ittew~


Rasa yang tak best ni telah berjaya buat aku sangat bad mood harini.


Earlier I was hoping that my boss would instruct us to travel for outstation tonight tapi tetiba rasa kalau tak jadi gerak malam ni pun takpe. So balik je keje nanti aku boleh terus travel ke alam mimpi. Lagipun aku adalah sangat malas untuk pergi outstation dan berurusan dengan client. Membencikan~



Aihhh aku telah kerasukan hantu malas yang suka tidur~ (-___-")

4 comments:

isabelle said...

astaga..apa le nak jadi dgn adikku ini.
jgn malas2 wei. nanti camna nak berlaki? :P

p/s: dah jumpa lelaki gomen berperut bunch?

Luca De Ketiak said...

lor.. lu nak lelaki gomen ke?

takde can ar gua yang keje swasta ni?

demn!

~adeQ~ said...

aku pun dah nak kna jangkitan hantu tdo ittew...tapi sejak dapat komputer baru di ofis dengan skrin yang sangaaaaaaaattttttt luas...hantu tdo tu tak berani nak kacau aku...huhuhuhuh

AdiHana said...

isabelle: berlaki? lupakan je la kot, sbb nak berlaki pun malas rasanya~ :P

luca: lu bukan dah ada awek sweet ke? *sekali lagi lu cuba nk permainkan perasaan gua*

adeq: best la kau..aku ni dpt pc baru pun makin menjadi2 nmpaknya rasukan si hantu malas n hantu tidur ittew. aku ni nk kena tukar bos baru kott.. *opsss..* :D

nRelate All Blog Sections