"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, January 18, 2010

I need my thinking cap


Situation:

My hair is getting longer & it's loosing its curl.


Dilemma:
  1. I hate straight hair. So sangat taknak straighten rambut.
  2. But I don't think my hair length sekarang ni cukup panjang untuk style curl. So kena tunggu panjang sikit lagi then baru boleh touch up balik the curl.
  3. Tapi rambut aku sekarang adalah buruk dengan wave yang huru hara & cut yang dah xde. So perlu buat sesuatu.

Length sekarang adalah paling sesuai untuk straight styling. Tapi.... *sila rujuk No.1*. So nak buat curl. Masalahnya... *sila rujuk No.2*. And sementara nak menuggu tu, rambut aku adalah... *sila rujuk No.3*


Solution:
Dengan segera mendail nombor Jeremy the kurus-tapi-super-hot-gile hair stylist ku ittew for advice~ *matilaahhh alasan sgt nak menggedik semata kannnnnn..*




p/s: Babe, I really need to quit it. It's getting heavier. Kalau x sesia je addicted~

Tuesday, January 12, 2010

*sigh*

Arini aku rasa sangat tak selesa dengan badan sendiri. Saluran pernafasan, langit2 dan bibir aku rasa cam kebas. Tekak pulak adalah sakit rasa perit sampai ke hidung. Plus aku rasa super malas, penat dan mengantuk, padahal malam tadi aku tidur siap tak sedarkan diri. Aku terjaga kejap sebab batuk2 cam nak mati. Then bila baring balik terus terlelap sambung tidur. Serius tak sedar apa2. Kalau aku tergolek jatuh katil pun haram aku tak bangun~


Dari semalam aku dah rasa sangat tak best, rasa cam nak demam. Rasa sangat lemah, letih dan mengantuk. Juga sangat malas nak buat kerja. Rasanya ini gara2 tak cukup rehat kot. Yelah, waktu siang hujung mingguku kan adalah panjang, maka haruslah berjaga dan beraktiviti sepanjang weekend kaannnnn.. Comes weekdays jadi malas dan tak bersungguh nak buat kerja. Mampuih tak berkat gaji ku ittew~


Rasa yang tak best ni telah berjaya buat aku sangat bad mood harini.


Earlier I was hoping that my boss would instruct us to travel for outstation tonight tapi tetiba rasa kalau tak jadi gerak malam ni pun takpe. So balik je keje nanti aku boleh terus travel ke alam mimpi. Lagipun aku adalah sangat malas untuk pergi outstation dan berurusan dengan client. Membencikan~



Aihhh aku telah kerasukan hantu malas yang suka tidur~ (-___-")

Monday, January 4, 2010

Tahun Baru : Muhasabah diri

My hometown is called Kampung Jawa. It is very kampung-ish. My parents' house has its own yard and surrounded with rubber trees. And we dispose our own garbage at our own huge garbage hole, dug by my dad himself (guna cangkul taw!), located at the far backyard of the house, on our own land. How kampung is that!


And masa kecik2 dulu, I used to live with my grandparents. So puas merasa main dalam kebun getah tu. There were times whenever my little sis and I had to follow my grandparents tapping, we brought along our school books to do homeworks or study for exams dalam kebun getah tu okkay..

Sometimes my sis and I would spent our evening playing masak2 kat belakang rumah. I would climbed up the mangosteen tree and left my sis screaming under the tree sampai dia melalak2 baru aku turun hehe. Gile kememeh adikku si Melet ittew masa kecik ekeke~


So I AM a kampung girl. I'm not ashamed to admit the fact that I am a kampung girl, with Javanese descendant. There's nothing wrong with being kampung or bandar or whatsoever. Being the kampungan as I am, at least I know that I am not stupid. Kalau kau bandar sangat pun tapi kalau bodo nak mampos nak buat apa. Bagus jadi lembu je~


Calling me names and labeling me kampung girl won't do no harm to me dear. You have to try harder. So what if I am a bitch? Kau ingat budak bandar je boleh jadi bithcy and a kampung girl like me cannot izzit? I'll show you how bitchy we can be. I know we kampung girls always being well taught not to talk back or be rude to others, but I just can't help it. I guess I've spent too much time living in the city, I'm becoming one of you. *Larikkk!!!


Btw, my kampung is not that kampung sangat rasanya with yard-full-of-livestock-n-people-moving-around-on-foot macam dalam tv tu. Kampung aku ramai orang ada flashy rides okkay!! Honda Bullet, Nissan Skyline, Honda Integra DC5..tu xkira lagi yang ada BMW tah-hape-series-tah and Mercedes tah-hape-class-tah. Semua orang pun subscribe Astro, masalah sosial pun bleh tahan jugak hebatnya, ada few pub bertemakan fengtau, ada few schools listed among the best in the district, ada stesen keretapi yang famous dengan nasi lemaknya, ada 2 jambatan (no.3 is on the way..), plus bandar yang terkenal dengan cerita hantu dan kisah lagenda bersejarah dan yang paling popular ialah kisah banjir ngehehe~


So pasni nak holiday xyah berangan nak gi pulau la, resort la ke hapa bagai ye Adi.. balik bercuti kat kampung je udah!

nRelate All Blog Sections