"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, October 28, 2009

Kerana Pulut Santan Binasa

Editor's note:
Entry adalah sedikit emosi. Ini adalah kerana penulis dipengaruhi bulan yang sedang mengambang penuh. Harap maklum.

Haha.

* * * * *

It's amazing (and damn annoying) how a simple act of being friendly can cause such misunderstanding and (almost) a chaos.

Who would've thought a simple friendly chat could spell potential disaster..

How on earth the so called genius (whateverrr!!) could came up with those ethical guidelines of dos and don'ts whereas it's a well known fact how different individual has different perception and responds differently to different events and acts. Clearly no guidelines or rules or regulation or whatsoever-yang-sewaktu-dengannya is applicable at all. Tak patut wujud pun.

It amazed me how poeple always misunderstood my act and myself. How things that I thought was innocent, things I did out of good intentions turned out to be huge annoyance and disturbance to others. Usually, I just took the blame. Yelah. must be me la kan. Kalau tak takkan laa dorang nak buat pakatan khas bagai just to go against me. Lagipun it's not us to judge ourselves. Tapi yang hangennya bila orang lain yang buat, nampak macam ok pulak di mata dorang. Bila aku yang buat, apesal pulak jatuh hukum dosa besar?? Harussslah aku rasa berbulu atas bawah kannnn......


Humans.
I could never understand them.
*sigh*

But the thing that amazed me the most is how the oldies could simply put the blame on pulut atas kebinasaan si santan ittew...

Kesian encik pulut. Xpasal2 jek..


6 comments:

isabelle said...

haihhh...x pasal2 cik santan jugak yg kena.
kalo pulutnye sedap, x pulak org bagi compliments kat santan.

HaNiM PoSh said...

ko mmg berbulu atas bwh pun adi hana..hahaha

Emi Dino said...

heheheeee...santan yg cukup buat pulut jadi lebih sedap...mulut ko yg sedap mengomel pon boleh masukkan pulut yg sodap tuh....
dr 1 sudut - benda yg ko buat & org tegur sbb masih ada yg syg ko BONGOK!!!...(kalau yg ko buat tu x betullah..even org lain buat nmpak cm betul..)
dr sudut yg lain... (98darjah ke barat laut sket eh)kalau org menjatuhkan hukuman DOSA BESAR tanpa sebab munasabah, HARUS + WAJIB dilempang saja org itu...

tu pon x leh pikir ker?...diganggu igauan cakapan gendut eh?..hehehe

AdiHana said...

isabelle:
yep. kesian pulut dan santan.haha~

hanim:
mana kau tauuuu... :P

kakak:
again, u r NOT HELPING!!! *pftt!

HaNiM PoSh said...

adi hana..
tak hot kalo tak dek bulu langsung...hahaha

AdiHana said...

hanim:
haha betul2!!
err maksud aku plis ye, blog aku ni U-rated. jgn jadikan ia 18-rated plissss :P

nRelate All Blog Sections