"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, September 8, 2009

Aku yang hilang ingatan

Weekend ku adalah busy dengan majlis berbuka puasa.

Aku tak ingat hari Jumaat aku buat apa or buka kat mana (boleh??), tapi yang pasti around 930 pm tu, aku kuar hangout ngan opismate gi Sunway Pyramid, melayan Shawn with his kisah chenta anjing a.k.a puppy love nya ittew. Sempat la jugak layan 1 game hockey ice kat situ. Tengok dan bersorak dengan penuh semangat okkay, walaupun sumpah weols xpaham the game rules bagai ekeke~

Awek tu xde kena mengena pun dengan kisah cinta anjing Shawn.
Harap maklum.


Then afterwards melayan Ben pulak, lepak kat Cheras. Sudahnya, balik pukul 3pagi. Weols tak tidur taw, kena tolong masak sahur huhu~

* * * * *

Sabtu.. pun aku tak ingat apa aku buat ehehe.. Mungkin aku tido kot sampai petang.Tahlah. Sumpah aku tak ingat. Tapi yang pastinya pukul 630ptg aku bergegas ke Bangi Golf Resort atas paksaan kakak untuk join her SMKAS ex-clasmate for buka puasa session. Aku sampai 5minit lepas waktu berbuka. Aku saje gerak lambat. Kalau ikut hati malas nak join, tapi sebab adik aku ada skali, so join je la. Maka xdela boring sangat kan..

Clubhouse restaurant tu xdela cantik mana, tapi makanan dia not bad. Berbaloi la, with all the food spread dan duit yang dibayar oleh kakak (weols dtg makan je hehe.. :P). Pada aku food choice dia xdela banyak mana, just nice la dalam variety yang sederhana. Ada la stall BBQ (kambing, ayam, ikan), stall noodles (mee bandung, spagethi), stall goreng2, satay.. Dessert memang banyak choice. Aku rasa aku makan cam banyak gak, aku tak ingat aku makan apa. Tapi yang pasti aku makan satay dekat 10 cucuk jugak la.

Gara2 kemaruk nak makan sambal kicap bertatahkan keledek and pisang goreng, weols telah melanggar pantang makan minyak & goreng2. Nasib bukan pantang susuk, kalau tak haruss herot muka weolss..

The delicious, tempting culprit

Gile sedap wehh!!Puas hati, perut dan tekak aku dapat ratah sambal kicap. :D

Lepas makan, apa lagi, sessi cam-whoring laa ~ ♥

Iye, ni adik beradik kandung weols..


Opss yg ni kakak weols..


Ni adik weols.. Jgn tertipu dgn imej sucinya ittew uolss.
Dia adalah lebih notty dari weols taw~



Dekat pukul 10++pm baru kitaorang gerak balik, tu pun lepas service staff kat situ dok hint2 soh kitaorg balik dengan mengemas2 meja dan kerusi. Tapi aku respect the service there, dorg xde pun halau kitorg lepak2 kat situ for sake of nak kemas cepat2 so boleh balik cepat. Dorg rilek je kemas slow2 and only took the food away bila semua guess dah blah dan pintu restoran ditutup. 5 bintang untuk service ~♥

Aku pulak sambung lepak ngan skandal member lama kat Soho Bangi sampai kul 2pagi. Balik lambat kan, maka tak tidur lagi la jawabnya, kena tolong masak sahur lagik...

* * * * *

Since lepas Subuh baru tidur, maka Ahad tu aku bangun agak lambat. Hampir tengahari baru bangun hehe. Teman Shawn lagi, melayan kisah cinta anjingnya ittew, then pukul 3 pegi Giant untuk beli barang mentah. Harini aku kena jadi sous-chef de cuisine katanya.. Mampus aku tau kupas bawang and kacau gaul jek, sous-chef la sangat kannn..

Kebenarannya, aku kena jadi kuli-kerahan-tolong-masak untuk Ncet. Dia kena masak untuk berbuka kat umah our collegeue. Bersilat2 la jugak weols kat dapur, nasib ada ramai yang menolong. Kalau tak, sumpah kantoi weols sesorang kat dapur ekeke~ Lepas nih kena gi blajar masak ye Adi!!

So menu berbuka harini ialah Nasi Beriyani Tak-Berapa-Nak-Masak-Tapi-Sedap, Kambing Kurma Kuah-Cam-Sup-Tapi-Sgt-Sedap dan Ayam Masak Merah Cam-Masak-Sambal-Tapi-Memang-Sedap. Gile nak cakap xsedap.. Dahla xtau masak, lagi nak komplen macam2. Lagi badan aku pun dah berbau ala2 kambing, bukti aku menolong dengan sepenuh hati. Mak cakap kalau buat kerja dengan hati ikhlas, pasti hasilnya juga terbaik.. A frenly tazkirah for Ramadhan :D

Haa malam ni pun balik rumah agak lewat, tidur lewat dan kena bangun awal tolong masak sahur.. *yawn*

* * * * *

Hari Isnin adalah cuti Nuzul Quran untuk Selangor, so aku mengambil kesempatan penuh untuk tidur separuh pengsan the whole siang. Abes xberkat puasa aku.. Malamnya aku join majlis berbuka company aku kat Putrajaya. Sumpah xbest!! Makanan xbest, ambience pun xbest, crowd yang datang berbuka pun xde yang hensem best. Nasib baik aku datang tumpang opis mate, kalau tak memang harusss aku balik sambung tido.

Sebab xbest, so aku xnak letak gambar. Lagipun memang xamik gambar pun.. Nak snappy2 cam-whoring pun xde selera.. Xbest!!! Err anyway thanks a lot la ye Encik Boss sebab belanja semua staff berbuka.. :)

Malam tu xbalik lewat sangat, tapi aku tak tido sampai ke subuh. Masih atas sebab yang sama - kena tolong masak sahur... *pftt*

* * * * *

Yep, weekend yang sungguh xberkat. Walaupun ada pahala iftar berjemaah, tolong masak untuk sahur & buka tapi sebab banyak sessi tidur siang, maka rasa tak bermakna amalan2 mahmudah weols tu semua.

Dan aku rasa betul cakap orang tua2. Banyak tido siang otak jadi lembab. Tu yang aktiviti harian sendiri pun boleh lupa. There goes my brain.. (-_-")


Notes: Arini aku masuk lambat, melayan perasaan dan rasa ngantuk, sambil melayari internet . NI baru nak mengadap kerja. Mampus gaji arini tak berkat.. x_x

4 comments:

HaNiM PoSh said...

setelah brapa lama..baru ni post yg panjang...*yawn*
hahhaha

Mizzy said...

byk jugak masa u.. i tot u washoping u have 25 hours per day :P
bersunway, bersoho...

AdiHana said...

hanim: aku post pendek sgt kau bengkek, panjang2 kau bosan pulak.haih~

mizzy: yelah, sbb that weekend i got my 25hours, so i bersunway, bersoho, berputrajaya, beramah mesra.. :)

Belladonna said...

Salam AH, Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin :)

nRelate All Blog Sections