"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, August 3, 2009

Si Bodoh


Sekarang aku tau. Telah jelas dan nyata aku memang tiada dihatimu.

Tapi xpelah, sebab aku memang ikhlas dengan perasaan aku ni, aku tetap akan lakukan segala yang termampu even if it kills me. I'll still treat you the same, sepenuh hati dan xkan ada kekurangan sikit pun (err tapi kalau ada terrrrlepas tu nasib la yek ehehehe~).

Bodoh? Memang pun. Xperlu orang bagitau, aku sendiri sedar perbuatan ni bodoh tapi kadang2 benda bodoh ni laa yang akan membantu kita jadi pandai kelak. Perbuatan bodoh ni la yang buat aku jadi lebih sabar dan kuat. Biar la orang bodoh2 kan aku, yang penting aku xbodoh2 kan orang. Pada aku xpenting how others treat us, what matter is how we treat others. Sebab that is what matters to Allah. Allah tahu apa yang kita buat kan?

So xkira la betapa jiwa akak ini telah dilukai (gitteww...), yang penting Tuhan ada untuk merawat luka ku ittew.... *sob sob*

Drama air mata lagi kannnnn!!!


11 comments:

mimie said...

ades...siannye..dun be so sad and stop call urself stupid..cheer up gurl!!

Kay-dee said...

kita punya naseb yang sama......we may look stupid...but actually we're not....sabar yer kak di...

Mereka itu tak cukup layak untuk kite...

Jiha.... said...

what happen??

AdiHana said...

mimie, tengs babe. i'm not that sad dah. dah immune.. walaupun tetap sakit huhkhuk~ *drama airmata lagik!!


Adij, rasanya kita mmg stupid pun haha. it's just that the stupidity tu yg makes us stronger witout us noticing it.. *wink*

AdiHana said...

jiha:
ala biasa la i, masalah jiwa + drama ehehehe.. :P

HaNiM PoSh said...

adi!! sama!!! dh immune..lalala..
try & error x hbis2..dh hati kering maaa... ;p

Nas said...

cari kekasih gelap k die...

AdiHana said...

hanim: tau xpe.. tapi rasanya kita ni mmg drama kot ngehehehe..

nas: hmmm dh boleh agak dah cadangan minah ni, musti nak tuju ke situ gak - nas n rangkaian kekasih gelapnya ekekeke~

HaNiM PoSh said...

ciri2 utk jd pelakon drama ni:
-hati kering
-kebal
-tahan lasak
-tahan maki
-muka tak malu
-cpt recovery
-self confident
-pandai cover

AdiHana said...

hanim: aku setuju ngn semua tu kecuali "muka tak tau malu" tu. kita mangsa beb, mana bleh kita yg xtau malu!! ekekeke~

Emi Dino said...

erk... sian dia..hehehe
tp aku x setuju satu statement ko..
ko mmg selalu bodohkan org...!!!

nRelate All Blog Sections