"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, August 5, 2009

Disclaimer.


Wokeh, time for some explanation.


Nampaknya my last entry was a bit controversial. Few of my frens even texted me, asking what happen, who's the jerk, what has he done to me.. Siap ada yang call jugak. And after much explanation pun masih ada yang tak berpuas hati. Gosh, gile la korang ni tau tak? Gile keypochi!!


Dan yang aku rasa paling cam gile ialah bila semua orang beranggapan entry tu ditujukan kepada seorang "HE". Dan most people think that ia berkaitan dengan this thing called "LOVE". *duhh..*


Sejujurnya, memang ia ditujukan kepada beberapa orang "HE" (beberapa orang okkay!! matilahhh sgt loser wakaka~). Tetapi ia juga ditujukan kepada beberapa orang "SHE". Dan ia bukan lah bertemakan percintaan (chenta kerr??) yang kecundang semata2. Ia juga mewakili kekecewaan sebagai seorang sahabat. Wah!! Tatabahasa gittew..


So please la hentikan speku2 uols yang sooo streotype ittew. Tak semestinya tiap kali orang bercakap pasal hati dan perasaan, ia berkenaan cinta. Tak semestinya bila seorang wanita (auuu.. wanita kah??) meluahkan perasaan, ianya ditujukan kepada seorang lelaki.


Aku tau kadang2 apa yang kita faham tak sama ngan pemahaman org lain. Dan aku sedar entry ku itu agak puitis, dramatis lagi sadis (ptuiihh!) tapi dengan ini, sekali lagi ingin saya jelaskan kepada semua, entry ku ittew adalah bertemakan general. Maknanya ia memang ada kena mengena dengan mereka yang masih hidup. Siapakah mereka itu?? Sesiapa yang terasa maka dia lah orangnya. Sendiri faham la k, masing2 dah besar. Dah tua bangka pun. Patutnya masing2 tahu bezakan mana yang betul, mana yang salah. Tak perlu lah aku nak kena bagitau satu2. Kang cakap banyak, orang kata kita memekak pulak. Lagipun aku tau, aku pun bukan la betul sangat.


Ampun laaaa banyak2 dari hujung rambut ke hujung kaki ye uolsss!!




4 comments:

mimie said...

betul tu..sy sgt setuju.sy pun hampir2 buat spekulasi yg bukan2..hihihi..

Monkey D Luffy said...

elakkan kontorversi ler

~adeQ~ said...

Jgn tensi! bila kite nak berjimba ria nih???huhuhuh...jom ah cari umah aku...

AdiHana said...

mimie: haha. sory la beb.. :P

Luffy: bukan diundang pun kontroversi itu..

adeq: ala bulan ni aku sibuk sket la. tgu puasa nnt kot, buka kat umh kau boleh?? rindu nk mkn masakan kau!! :P~~

nRelate All Blog Sections