"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Tuesday, August 18, 2009

Aku nak pegi Australia. Confirm.

Minggu lepas dan minggu ini adalah antara minggu yang paling membencikan.

Kerja berlambak boss campak kat muka aku, semua aku nak kena hadap. LETIH LA WOIII!!

(Boss, sila tambah gaji saya accordingly ngan workload yang cam hampeh ittew. Sekian)

.


.


.


Tapi kalau pasal workload ni aku xkisah sangat pun. Sebab pada aku, kerja aku sekarang ni walaupun such a pain in the ass (@ macam sial) but then still, I manage to learn the best out of it. Knowledge and experience tu yang paling priceless kan. So apa sangat la kalau setakat nak kena mengadap keje setimbunan Gunung Everest tu..


Cuma paling aku tak tahan bila dealing with the people. Aku benci manusia!! (Boleh??). Aku benci dengan perangai2 manusia - degil, berlagak, suka nak tunjuk pandai, tak sedar diri bodoh piang, cakap nak hebat, janji nak manis, tapi buat keje macam lakhanat. Menyusahkan orang. Konon sangat terror dan skilfull dalam melaksanakan tugas, tapi tak sedar makin menambahkan beban dan masalah. In the end, kat orang yang kau dok bodoh2kan ni jugak yang kau mintak tolong. Si bangang ni jugak yang menyetelkan kerja plus masalah yang kau create tu kan. Still, tak sedar diri jugak tu. Sungguh hanjeng manusia macam ni.


Sebab tu aku tak putus2 berdoa pada Tuhan, moga2 bini mendiang Steve Irwin itu akan ambil aku keje kat Australia Zoo when I come for visit in future. Aku sanggup jadi tukang bersih bahan kumuh haiwan2 kat sana, dari mengadap perangai2 manusia kat sini.


Jaga buaya lagi bagossss!!!



8 comments:

HaNiM PoSh said...

zoo negara or zoo taiping tak nak???

mimie said...

ari tu Terry ade call i ajak keje ngan dia..keje mandikan boye.but since u need the job badly,i pass kt u la.nti i suh Terry call u (ye ye je aku ni)

Tijah said...

kalu buaya yg kaki 2 tu ko nak sanggup tak?

Monkey D Luffy said...

aku BUAYA... jaga ler aku

~adeQ~ said...

nak ke rko jaga buaya cik kak oi???huhuhuh selamat menyambut Ramadhan...sesekali jom ler kite berbuka bersama...

AdiHana said...

hanim: boleh jugak. tapi kat australia lagi best, ada kanggaru n koala.. *ngeee*

mimie: okkay2. u soh terry comment kat sini, nnt i contact dia balik (ye ye je kau nih!!)

tijah: sbb xsanggup la eden nk poie jago boyo kek ostrolia nun kak oii..

luffy: buaya kaki 2 aku xmo sekian terima kasih..

adeq: kalau aku xnak aku xcakap babe ehehe~
jom!!

Nas said...

tolong lah jage kucing2 kat rumah nas ni..
tolong lah kak die~
tolonglah~

AdiHana said...

weh,
bukan dulu kamu ckp nk semelih kucing2 tu ke~

nRelate All Blog Sections