"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, June 8, 2009

Birthday & convo


My 27th birthday cake yang akak xsempat potong ittew..



It says "Mak Eton dah 27th!". Kakak cakap Adik (the youngest) yang beli kek ni untuk aku. That explain the writing then. Yup, my siblings called me that sometimes. Especially the boys. Aku lah Mak Eton, aku lah Puspawangi, aku la Che'gu Murni, aku lah peragawati Jolly Kwan, semua pun aku. Salmiah Gamal pun aku.. Kepada sesiapa yang xkenal those names, gi tgk cite Allahyarham P.Ramlee yek...


. . . . . .


The first pix of 27-year-old me.


Masa nih dengan dah lambat nak ke konvo, plus sakit perut lagik.. Tapi akak yang drama ni tetap maintain anggun, snappy2 pix dalam kete. Turun kete jek terus hilang vogue akak sebab kena berlari ke dewan. Dengan jubah yang senget benget, kain belah depan akak yang dah terangkat ke paras lutut gara2 nak cepat (abes terdedah aurat betis akak awwww!!!), ngan mekap yang dah cair dek peluh yang membasahi muka dan keti, selamba jek aku redah queue masuk dewan sebab nak cari queue nombor giliran aku. Abes semua org aku langgar. Sorry la pada cik kak sorg ni, aku langgar mortar board dia sampai tercabut kot. Letih la dia dok ejas2 board tu, cucuk tang sana sini kat tudung bawal No.1 nan indah bertatah rhinestone murah ittew.. datang aku, sederas angin aku langgar lak mortar board dia. Mesti dia maki aku kaw2 nyer. Mungkin sebab tu satu hari tu aku rasa panas semacam jek hehe..


. . . . . .


Bouquet from my mum.

Macih Mak.. Luff u ♥

I don't really fancy flower bouquet for a present actually. I prefer something yang more practical dan bleh dipakai or disimpan for a long time. Contoh cam baju ke, kasut ke, bag ke, cash ke hehe... But this time mak belikan bunga plastic instead of bunga hidup like last time masa konvo diploma, so kira ok la kot. Lagipun Zet faham Mak.. you can keep the flower, I'll just keep the teddy.


. . . . . .


Grand-est event for my birthday and convo.

Pakej berpoya semalaman bersama Seri, Hurmz, Shah and Apit di LQ!! Akak suke uolss!!

Million tengs to Apit for taking charge of being the host. And tengs DJ John for the birthday shoutout. Matilah kecoh kejap para jejanzz tercari2 siapakah Adi ittew. Tengok2 tulen pulak, terus tak selera uolss haha..

Tengs again to Apit for being a great host, for the shoutout, for the dance, for everything. Errr cuma fon number John je I xdapat lagi nih. Kem salam kat John eyh ehehehe.. *blush*

Gatal haram taw Adi!!


7 comments:

Kay-dee said...

Congrats K Di..& many happy returns for yer bday!

AdiHana said...

macih cik adij..mmuahks!! ^_^.

haruan tasek said...

tahniah

AdiHana said...

tengkiu encik haruan tasek yang goreng pun sodap.. (err sedap ke haruan goreng??) *hmmm*

tengkiu2!!!

Monkey D Luffy said...

kalau aku ada

mesti aku tangkap gambar ko masa lari

haha

AdiHana said...

tapi malangnya kau xde kat situ kan encik luffy..

dan pastu bleh aku amik gmbar kau, tgh amik gmbar aku yg sedang berlari2 ittew haha!!

err ekceli scene aku berlari2 tu ada dlm video cameraman unibersiti kot hehe..

Emi Dino said...

weh..rahsia sebenarnye..kek tu adik beli guna duit aku...tulisan tu idea aku yg adik suka..hahahahaaa

nRelate All Blog Sections