"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, June 24, 2009

Mati

I'm committing suicide.

.

.

.


Aku rasa orang yang suka menjebakkan diri dengan perbuatan yang berkesudahan dengan penderitaan pada diri sendiri tu sama je cam perbuatan bunuh diri.

And that's what I'm doing right now. Buat benda bodoh dan dengan rela hatinya menjebakkan diri dalam complicated situation yang tahapa2 tah. Padahal aku tau the severity of the damage, the pain it will cost. But still I allowed myself taking the chance, risking it. Aku pun tak tau kenapa laaa I choose to get involved. Kadang2 aku rasa aku tak paham dengan diri sendiri. Sometimes I tend to make stupid decision despite the fact that I clearly understand and aware for fact that it is stupid. Tapi tu lah, gatal sangat kaaann.. tetap ku pilih jua jalan penderitaan ittew..

At this age, aku rasa aku dah cukup matang untuk berfikir dan membuat keputusan logically, if not maturely. Tapi kenapalah keputusan yang tak logik tu jugak yang aku buat. But then kan, sometimes it seems that the illogically-stupid-suicidal decision tu feel soo right. Maybe that's why sometimes people choose to cheat and lie, eventhough they know better how that act could cost them massive pain. Korang penah rasa camtu tak? (Ke aku sorang je yang rasa camtu.. *hmmm*)

Mungkin sebab tu jugak I keep on making those immature decision, keep on hurting myself. Sebab at that time, it just felt soo right. Lepas2 tu baru la nak rasa cam bodoh la, menyesal la, tertekan la.. pastu tension sesorang. Padahal sendiri yang cari pasal kaann.. drama sangat taw kau ni Adi. Nah sekarang, rasain!!

Monday, June 22, 2009

Tunggu dan terus menunggu..


Setelah sekian lama, baru harini aku dapat rasakan yang my hair is finally getting longer. Lepas aku gunting rambut aritu, aku dah tak usik dah rambut aku. Adalah aku gi trim rambut sket awal bulan aritu, tu pun sebab my haircut dah out of shape.


Aku ada rasa menyesal sikit lepas potong rambut aritu. Walaupun that cut did look good on me, tapi kekadang terfikir jugak, if only aku tak berani sangat gi potong rambut aritu, pastinya rambut ku kini dah panjang hampir mencecah pinggang.

Actually I've been longing to bela rambut panjang mengurai ala2 Fouziah Ghous, so pas ni bleh la akak feeling2 sambil belai rambut ku ittew. Next time kalau gi tepi pantai kan, bleh aku biarkan rambut ku yang panjang mengurai beralunan di tiup angin bayu. Owhhh indahnya.. *matilah berangan sgt ahaks!

Namun sesungguhnya benar kata pepatah, penantian itu satu penyiksaan. Sekarang ni aku sungguh tersiksa menanti bilakah mungkin rambut ku akan sepanjang rambut Si Pojiah Ghous ittew. Ni pun aku dah puas ugut rambut aku soh panjang cepat sket, or else aku potong je. Tapi rambut aku ni buat kisah tak kisah je sebab dia pun tau, aku takkan berani nak gi saloon potong rambut nyer..

Sialan. *pffttt*

Wednesday, June 17, 2009

Sebab Adi Tak Suka Sikat Rambut


This is my look for today.

Muka gile suci kan?

Macam sial.


Tah ape mimpi tah rambut aku arini, dia jadi straight lak. Ni musti sebab aku terrrrbrush my hair pagi tadi lepas cuci rambut. Dahla shirt keje aku pakai harini bertemakan ala2 cute and sweet, rambut aku lak layan meluruskan diri. Memang kena la tema "sweetness to diabetic" gittew ngehehehe.. Kalau mak aku tengok penampilan aku arinih, sumpah mak aku akan senyum bahagia dan berkata "Oh daughter ku! Akhirnya..." sambil mengalirkan air mata gumbira... *sob sob*

Pengsan!!!

Monday, June 8, 2009

Birthday & convo


My 27th birthday cake yang akak xsempat potong ittew..



It says "Mak Eton dah 27th!". Kakak cakap Adik (the youngest) yang beli kek ni untuk aku. That explain the writing then. Yup, my siblings called me that sometimes. Especially the boys. Aku lah Mak Eton, aku lah Puspawangi, aku la Che'gu Murni, aku lah peragawati Jolly Kwan, semua pun aku. Salmiah Gamal pun aku.. Kepada sesiapa yang xkenal those names, gi tgk cite Allahyarham P.Ramlee yek...


. . . . . .


The first pix of 27-year-old me.


Masa nih dengan dah lambat nak ke konvo, plus sakit perut lagik.. Tapi akak yang drama ni tetap maintain anggun, snappy2 pix dalam kete. Turun kete jek terus hilang vogue akak sebab kena berlari ke dewan. Dengan jubah yang senget benget, kain belah depan akak yang dah terangkat ke paras lutut gara2 nak cepat (abes terdedah aurat betis akak awwww!!!), ngan mekap yang dah cair dek peluh yang membasahi muka dan keti, selamba jek aku redah queue masuk dewan sebab nak cari queue nombor giliran aku. Abes semua org aku langgar. Sorry la pada cik kak sorg ni, aku langgar mortar board dia sampai tercabut kot. Letih la dia dok ejas2 board tu, cucuk tang sana sini kat tudung bawal No.1 nan indah bertatah rhinestone murah ittew.. datang aku, sederas angin aku langgar lak mortar board dia. Mesti dia maki aku kaw2 nyer. Mungkin sebab tu satu hari tu aku rasa panas semacam jek hehe..


. . . . . .


Bouquet from my mum.

Macih Mak.. Luff u ♥

I don't really fancy flower bouquet for a present actually. I prefer something yang more practical dan bleh dipakai or disimpan for a long time. Contoh cam baju ke, kasut ke, bag ke, cash ke hehe... But this time mak belikan bunga plastic instead of bunga hidup like last time masa konvo diploma, so kira ok la kot. Lagipun Zet faham Mak.. you can keep the flower, I'll just keep the teddy.


. . . . . .


Grand-est event for my birthday and convo.

Pakej berpoya semalaman bersama Seri, Hurmz, Shah and Apit di LQ!! Akak suke uolss!!

Million tengs to Apit for taking charge of being the host. And tengs DJ John for the birthday shoutout. Matilah kecoh kejap para jejanzz tercari2 siapakah Adi ittew. Tengok2 tulen pulak, terus tak selera uolss haha..

Tengs again to Apit for being a great host, for the shoutout, for the dance, for everything. Errr cuma fon number John je I xdapat lagi nih. Kem salam kat John eyh ehehehe.. *blush*

Gatal haram taw Adi!!


Thursday, June 4, 2009

Majlis Konvokasyen Ke-70, Sidang Ke-12


Satu-satunya gambar aku in full-convocation-dress.


Nasib baik ada ceremony cameraman, kalau tak memang takde la Kodak moment akak berkonvo ahaks!

. . . . .


I HATE CONVOCATION DAY!!! (tetiba emo boleh??)

The crowd yang crowded, the heat, the sweat, the protocol.. serabut!!!

Pity my parents. I really didn't want them to come. Just imagine, all the hassle they have to face: kena drove all the way from kampung to KL, then kena spent duit lagi for this and that, my mum lak sibuk belikan bunga bagai, then kena bersesak2 ngan orang ramai2 tu. Kesian la ngan dorang.Kesian kat aku jugak kena perabih duit untuk puaskan hati mak aku *nanges*.. But I just couldn't say no when they said they wanted to come. Aku faham, dorang nak tengok and attend the event whereby celebrating and honouring their off-spring. Walaupun result aku hampeh, dorang still rasa bangga to the fact that despite of perangai anak dara yang sorang ni, berjaya jugak dapat ijazah. Kira cam hasil titik peluh, payah jerih, penat lelah membesarkan aku selama ni berbayar la. Takde la hampeh sgt kejadiannya aku wujud di muka bumi ni.

Dah la pepagi hari konvo tu tetiba aku sakit perut. Stomach discomfort. Ngan sakit menyucuk2, loya gile, heartburn lagi..tah kenapa tah. Nak kata gastrik, aku mana ada gastrik.Tapi memang gile uncomfortable la. Aku dah rasa malas lagi tak koser nak gi konvo, tapi memandangkan parents aku dah beriya2 bersiap nak pegi, plus mengenangkan duit yang dah di perabih untuk event-of-the-lifetime aku nih, ku gagahkan diri jua untuk pegi konvo. Nasib baik perut aku behave sikit sepanjang majlis berjalan, kalau tak sesia jek la. Tak vouge langsung!!

Tapi lepas pengumuman penangguhan majlis semalam, waktu semua graduan nyanyi theme song universiti, somehow aku rasa lega yang amat2, rasa cam dah lepas satu beban. The ceremony made me feel completed, that my responsibility as student is officially over. Kira tercapai gak la one of the objectives of the majlis convocation tu ngehehe..

Now, all I wanna say is thank you soooo much. Thank you to my parents yang tak jemu dan lokek men-support anak dara mu yang sorang ni yang tak habeh2 blaja dari tadika sampai ke degree (errr mak, master coming soon taw *ngeee*); thanks to all tenaga pengajar yang sentiasa tolerate dan bersabar ngan kerenah student mu inniew; thanks to all my classmate yang tak lokek berkongsi dan membantu dalam study; thanks to everybody for the priceless experience, be it yang seronok or yang cam hampeh. You guys colored my life.

So million thanks.. :D

Tuesday, June 2, 2009

Twenty- seventh


1 June 2008


Heppy 27th Birthday to me!! YEAY!! *clap clap*

Alhamdulillah
dah masuk tahun ke 27 aku hidup hehe...

Just like usual, birthday tahun ni sama je cam tahun2 lepas. Which means ia berlalu tanpa any official celebration beriya2 bagai. My family ada beli kek, tapi aku yang derhaka ni xsempat nak potong pun kek tu sebab aku syok keluar berdatingan sepanjang petang sampai ke pagi pergi nonton wayang dan berlepak2an huhu.. Tu la, konon nak suprise aku la kot, beli kek then tunggu aku balik untuk potong kek sama2. Yang aku ni pulak bateri fon dah kong, cam biasa la kes lupa nak charge fon. Pukul 2 pagi baru aku balik. Last2 dorg la yang surprise sorg2 kuikui..

Anyway, aku still heppy sebab aku still dapat wishes for my birthday. Tandanya masih ada lagi somebody out there yang still remember and care for me. The tought that counts the most kan.. Tapi kepada sesiapa yang dah dapat request hadiah ku ittew, korang takkan bisa terlepas dari menunaikan kewajipan untuk me-materialize-kan request ittew ngehehe.. *wink*


nRelate All Blog Sections