"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, May 22, 2009

Adi Yang Rajin


It's 4:35pm. I'm home alone at the moment, tengah tension melayan kepala dan badan yang dok buat hal lately. Time2 keje tengah banyak ni la badan aku nak buat hal bagai.

Aku tgh bosan gile yang amat ni. Nak keluar, aku memang tak larat. The light makes the pain worst. Aku rasa ala2 vampire, dah takleh kena cahaya matahari pulak. So terpaksa la dok berkurung dalam umah ni, golek2 sesorang sambil beranganan tinggi di kayangan...

But guess what I'm thinking right now?

My work. *Dammit.

Haih.. I guess my frens are rite then. I guess I am turning to one of those so called workaholic freaks. My frens dah start complaining me working too much, sampai xde masa nak hangout ngan dorg. Sometimes (most of the time actually..) dah janji2 ni, but then aku akan cancel due to work. Worst, aku slalu lupa aku ada janji ngan dorg. Aku tau salah aku, tapi nak buat camne. Memang la work kena comes first, sebab kalau aku kuar lepak ngan korg, kena kuar duit. Tapi kalau lepak opis buat keje, aku dapat duit ngehehe.. Skang ni tengah sakit pun aku dok pikir pasal keje lagi. It's not like I really like my job pun. I guess I just love doing it. Matilah married to my job katanya.

But then, lucky my family is understanding enuff, especially my mum. Tengs mak.. Luff u *hugs*. So far belum ada complaints lagi from them. Perli sket2 tu standard la kot. Tapi aku buat bodo je la. Ala nanti kalau akak cemerlang dalam karier, dorg jgk yang senang kan. Kemana lagi tumpahnya gajiku kalau bukan ke dlm akaun bank mu wahai ibuku....


No comments:

nRelate All Blog Sections