"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, May 29, 2009

Tagged


1. Copy this award and put it in your blog



2. State 5 interesting facts about the one who gave u the award:
  • She was my lecturer during my degree back at S.A
  • She's just about my age (yess truth does hurt Puan Is ku.. *isk)
  • Selain menurunkan ilmu berkaitan alam sekitar, beliau juga rajin menurunkan ilmu jodoh-laki-keje-gomen-perut-besar pada saya. Tapi nampaknya masih belum berjaya ku praktikkan ilmu2 ittew..
  • Obsess ngan kulit tumit kaki kiri sendiri (waayyy freak dari aku haha!!)
  • Jgn tertipu dengan rupa innocent and badan kurusnya ittew, kerana disebalik itu semua hidden deep inside is all kind of evil and cheeky tots... suka ugut orang dia nih!!!
3. Then, state 10 facts/hobbies of yours before picking the next award nominees
  • Sangat suka junk fud dan segala makanan yang tak berkhasiat
  • Getting skinnier each year. Apa nak jadi lah aku nih.. Yet bagus jugak la kan, esok2 akak dah beranak pinak pun senang nak maintain kan uolss ngehehe..
  • Sangat sayangkan Awan Gulingnya.. ♥ ♥
  • Suka membaca, yet pelupa. And seems getting worst each day (haha nampak sgt tanda2 awal penuaan..)
  • Talking about pelupa, benda yang dilupakan selalu adalah perkara yang penting. Benda yang tahapa2 and xreleven senang pulak aku ingat. Hampeh diri sendiri!!
  • Merasakan menggunting rambut adalah perkara yang menakutkan..
  • Suke pergi ke dentist. Far enjoyable!
  • Love comics and cartoons. Jiwa muda katanya.. Walaupun!!
  • Compulsive buyer. Sbb tu tiap2 bulan I'm prone to bertukar status miskin tegar *sob sob*..
  • Selalu dapat gelaran Freak and drama queen. Tahapehape la kengkawan aku nih..
4. Choose 10 nominees for this award and describe them
  • Belladonna (She's just soo loveable.. She's sharp sket tapi hati baik)
  • Cik Pika (Saya rasa dia sgt shweet & chomel)
  • Hajah Esah (Just go visit her blog. Enuff said.)
  • Maymay (A royal monkey. Haha. I just love her!!)
  • Shidah (my long lost bestest fren ever. Luff u sgt2!!)
  • Jiha (minah ni dah angau gatal nak kawen. I'm praying for yer hepiness kez!!)
  • Adij (my ex-coursemate masa degree dulu with the most sweet smile)
  • Ola (thanks for reading my blog gurl! *wink*)
  • Nina Diaz (soul night-shift parner. Night shift ku xberseri tanpa mu babe :'(
  • Isabelle (plis refer to No.2 tq... :P)

Monday, May 25, 2009

Misteri Nusantara


Harini aku dapat memandu dari rumah ke Pekeliling dengan tenang tanpa melibatkan sebarang sessi makian dan carutan yang serius. In fact, even sampai ke ofis ku inniew. Trafik agak lengang arini. I wonder what's happening today. Mana pegi umat seramai-ramainya tu ek? Selalu kemain lagi, penuh segenap penjuru jalan kat KL ni dengan motor vehicles of all kinds, tak kira masa. Kalau tak jammed jalan tu, memang bukan KL la. Tapi harini lain pesen pulak. It's not that I'm complaining, Alhamdulillah la kan perjalanan akak ke tempat kerja harini lancar tanpa halangan. Cuma jurney ku harini diselubungi misteri kemana-hilangnya-sume-kenderaan la huhuhu...

Btw, this was how the moon looks like last 2 Sundays.

It was soooo full and looked soooo big and near, I felt like reaching out my hand to touch it.

Dan nampak sungguh ala2 misteri jugak..

Friday, May 22, 2009

Adi Yang Rajin


It's 4:35pm. I'm home alone at the moment, tengah tension melayan kepala dan badan yang dok buat hal lately. Time2 keje tengah banyak ni la badan aku nak buat hal bagai.

Aku tgh bosan gile yang amat ni. Nak keluar, aku memang tak larat. The light makes the pain worst. Aku rasa ala2 vampire, dah takleh kena cahaya matahari pulak. So terpaksa la dok berkurung dalam umah ni, golek2 sesorang sambil beranganan tinggi di kayangan...

But guess what I'm thinking right now?

My work. *Dammit.

Haih.. I guess my frens are rite then. I guess I am turning to one of those so called workaholic freaks. My frens dah start complaining me working too much, sampai xde masa nak hangout ngan dorg. Sometimes (most of the time actually..) dah janji2 ni, but then aku akan cancel due to work. Worst, aku slalu lupa aku ada janji ngan dorg. Aku tau salah aku, tapi nak buat camne. Memang la work kena comes first, sebab kalau aku kuar lepak ngan korg, kena kuar duit. Tapi kalau lepak opis buat keje, aku dapat duit ngehehe.. Skang ni tengah sakit pun aku dok pikir pasal keje lagi. It's not like I really like my job pun. I guess I just love doing it. Matilah married to my job katanya.

But then, lucky my family is understanding enuff, especially my mum. Tengs mak.. Luff u *hugs*. So far belum ada complaints lagi from them. Perli sket2 tu standard la kot. Tapi aku buat bodo je la. Ala nanti kalau akak cemerlang dalam karier, dorg jgk yang senang kan. Kemana lagi tumpahnya gajiku kalau bukan ke dlm akaun bank mu wahai ibuku....


Wednesday, May 20, 2009

Sakit!!!! :'(


I’ve been having headache lately. Memula I tot it was caused by the temperature Bumi yang makin mengganas nowadays as a result of global warming, tapi sebab aku dah tak larat sesangat plus kepala aku makin sakit dengar bebelan makluk2 Tuhan yang dok soh aku gi check up, so today I went lah to the doctor..

Basically the doctor told me that the headache, tiredness and nausea I’ve been having is a result of combination of slight dehydration (sebab panas la kot), sedikit malnourished (sebab makan xtentu masa), being a bit underweight (????) and being overwork (no comment hehe.. )

After much consultation, the doctor told me to drink plenty of water (wajibul-ghunnah katanya), get plenty of rest (memang xdapek la kan..) and to watch my eating – to makan ikut time but not to eat oily and goreng2 food.

Now, how on earth am I going to watch my eating if I was not allowed to eat those?

I mean, to live here in Malaysia, it is difficult to find anything yang tak melibatkan minyak2 or goreng2. Betul x? Aku tak makan 2 hari (from the nausea and vomiting) tu pun I’ve lost almost 2kg. Skang ni lagi la aku kurang makan sebab tak tau nak makan apa.

Yelah, most of the lauk pauk dah sah2 berminyak. If nak makan yang tak berminyak kena special order la kan. Aku ni pulak jenis yang kalau dah mengadap keje, memang dah takleh nak berenti dan takleh tunggu punya. So kalau nak kena berenti buat keje untuk makan, kena cepat la. Nak makan yang cepat dan mudah basically involves everything yang bergoreng (nasi goreng, mee goeing, ayam goreng..). Nak cari makan yang rebus2 stim2 ni memang lama la nak kena tunggu masak. Akak sebagai wanita (wanita kah..) yang berdedikasi terhadap kerjaya memang xhadap la nak menunggu2 ni. So apa je option yang aku ada? Nasi putih ngan kicap je la kot ngehehe..

So menu akak skang, untuk lunch ialah biskut-biskutan dan roti-rotian. Dinner lak roti naan je yang mampu memenuhi criteria buat masa ni. Mampos makin kurus kering kerempeng la aku camni…


Friday, May 8, 2009

Aduuuhhhaiii *sigh*

Ya ampunnnn!!!!!!

Tension lah aku. All this while, sepanjang kehilangan aku ni, I did make entries for my blog. And I was planning to publish it yesterday. Tapi..... (bak kata Nabil, ala2 typical drama Melayu hehe..)

Pendrive yang aku guna untuk save all the entries selama ni dah hilang tah kemana. Ni kes pinjam2 pendrive la nih. Colleagues aku kat opis nih, sorang pun xde pendrive boleh? So bila nak amik any softcopy dari PC lain, pendrive aku la yang terpaksa dilacurkan oleh semua org. Last2 xtau mana pegi. Hampeh betul la.. Sebanyak2 benda yang akak type selama ni, sepanjang kehilangan ku ini, untuk share ngan uolss semua hilang begitu sahaja. Frust akak uols.. *nanges*

Sekian sessi luahan perasaan ku..

nRelate All Blog Sections