"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, January 7, 2009

Tagged


Kali ni saya di-tagged oleh Cik Pika pulak...


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu ?
- Heppinessss.. :D

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri ?
- None. Semua adalah hasil sumbangsih ibu dan kakak dan beberapa sumber lain yang sudi menyumbang ngehehe..

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu ?
- Owh xpernah mengimpikan such things lagik

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan ?
- Selama-lamanya lah.. aku kan pencinta yang setia katanya muahahaha..

5. Adakah anda dilamun cinta ?
- Owh Justin ku... *drool*

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam ?
- Dapur rumah dan membawa ke ruang nonton tv, kemudian ke dlm bilik dan kembali ke ruang nonton hehe...

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli ?
- Budak Getah vol. 51. Ala tu kira buku la tu...

8. Apakah nama penuh kamu ?
- Nur Ezati binti Solikin.

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah ?
- Dua2 pun xsenang!!

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda ?
- Pak Aziz Satar - So that I can ask him everything I wanted to know about the lagendary Tan Sri P. Ramlee

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
- Suraya Sujak
- Mak Hayam Seri
- Yayunk Amz
- Mi-G (my beloved "junk-fren")
- Shila (tengs for these 3 years nyet!!)
- dah dah 5org tu jek!!

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri ?
- Yes. Hand-washed okkay! Nak elak kes kelunturan punye pasal..

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi ?
- Syorga donia!! Ngehehe..

14. Pelukan atau ciuman ?
- Pelukan dan ciuman.. Aah la Pika, dlm Malay mmg bunyi lucah sket la..

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu
- Kami xpernah berjumpa pun..
- Tapi saya rasa dia agak sweet.
- Dilahirkan pada 13 December 1985 kul 2.35 ptg waktu Malaysia. According to her lah..
- Dia byk kisah hidup yg aneh lagi ngeri..
- Dia berwajah keIBUan.. haha matilah Cik Pika hangen ngan aku!!

16. 8 perkara yang amat saya gilai
- Comics
- Shoes
- Bags
- Oversized items, especially bags and sunglasses and watches
- Graphic tees
- Lollipop and ice creams.. yum2!!
- Berpoya2. Sape nak join?!!

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
- Bodoh.. (in a "nice" way lah, bukan the mean way..)
- Membencikan!!
- O ok
- Pulaaaak..
- S**t!!
- Menakutkan je...
- Perlu ke..
- Ada aku kesah?! (skg sudah mnjadi habit, seiring ngn azam tahun baru..)
*plus byk lagi yang cencored-tapi-best-utk-disebut..

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca
- Budak Getah (@ One Piece) vol. 51
- Buku Nota Wastewater Technology (time nak exam aritu..)
- Segala notes yang dibukukan (ni pun time exam aritu)
- Readers Digest's Laugther is The Best Medicine
- A book on penyakit bawaan serangga..apetah tajuk dia. Kes bengang kena denggi 2kali
- Love in the Time of Cholera. Tapi baca separuh jek, tu pun online..
- Buku resepi majalah Saji.. menjamu mata tgk gambar lauk yg enak lagi lazat
- A Splendid Thousand Suns. Tgh tunggu nak baca actually. Adeq bila nak bagi kat K.D nih?!!

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali :
- Quizzical by Juliet the Orange.
- Keroncong Hujan by Adibah Noor.
- Ku Impikan Bintang by Sean Ghazi.
- F**k You Very Much by Lily Allen (lagu motovasi diri hehe..)
- Luck Be A Lady by Frank Sinatra. Puts me in a good mood.
- I Miss You by Incubus (ni pulak lagu chenta luka ku.. *sob sob*)
- Bawa Ku Terbang by Fabulous Cats. Ttba rasa lagu ni cambest lak..
- Everything from Justin Timberlake ku... ♥

20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu :
- Jgn jadi baik hati sgt (yelah yelah!!)
- Seorang manusia berpeluang dijangkiti denggi sebanyak 4 kali seumur hidup *benci nyamok!
- Hantu rajin takut ngan saya, sbb tu saya xberapa rajin. *Alasan sgt!!
- Real life hero will not always be there for you all the time so plisssss stop getting into trouble!!
- Cinta xmengenal usia katanya.. *gelak guling2*
- Stop thinking too much plis!!
- Sesungguhnya saat yang terindah hanya sementara.. waaaaa!!! *sob sob*
- En. Rusdin Laiman sayang aku yahooo!!! (Haha ampun Abg Long...)

21. 8 orang untuk di tag :
- Jiha (boleh kurangkn kecamuk minda dan jiwa mu ittew..
- Kak Bella (so dh xde excuse la utk xhapdate blog kan kan?? :P
- Isabelle
- Orange
- Ola (Hye there!! ^_^.
- Pengerusi KLC (as aktiviti mengular masa lapang hehe..
- You
- Yesssss YOU!!!


3 comments:

isabelle said...

adakah isabella itu merujuk kpd isabelle sbnrnya? (muka blur)

Cik Pika said...

berwajah keibuan?? NOOOOO!!!!

Takpe,takpe.Takda naik hangen.
Slow-slow saya menerime hakikat. Hahaha.

AdiHana said...

ayooo typing error la pulak..
saya dah betulkan tu, siap link lagik so please proceed hehe..


alhamdulillah, cik pika sudah matang, mahu belajar terima hakikat hehe.

nRelate All Blog Sections