"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Saturday, January 10, 2009

Akak dah potong rambut uols!!!

*Potong rambut pun kecoh..*


Setelah berbulan2 menyimpan anganan dan azam serta mengumpul keberanian akhirnya berjaya jugak aku potong rambut.

Aku ni sebenarnya sgt xgemar sessi memotong rambut. Don't ask me why, aku pun xtau kenapa. Yang aku tau aku mmg xsuke nak gi gunting rambut. Trauma kot kecik2 dulu mak aku curik2 guting rambut aku time aku tido. Tu xcampur lagi yang dia gunting rambut aku tokak sana sini. Hilang keayuan akak uols..

It's not exactly the style that I had in mind though. Aku bajet nak potong sikit je, sebab aku mmg berangan nak simpan rambut panjang mengurai tapi Albert si tukang gunting ittew dgn confidentnya menarah rambut ku dan aku yang sedang control takut hanya mampu melihat rambutku jatuh berguguran..

Tapi kira ok la cut ni, seswai la ngan akak yang malas sikat rambut nih. Yep, I don't like to sikat2 my hair also. Each morning bangun tido jek, I would usually tied my hair to a ponytail and wear that hair the whole day. Messy tak messy tu belakang kira. Tak kira la si Asyran tu nak kutuk aku tak sikat rambut ke, Miji pulak kutuk aku macam tak mandi pagi ke, aku tak peduli. Lagipun kan messy hair is in katanya..

Kira cut ni practical jugak la utk aku. If ever I needed to appear smart or formal, it still can be put in a bun (very the small one) or I could just style it straight. Untuk penampilan biasa pulak, aku hanya perlu tampil tidak bersikat seperti biasa. Tak perlu susah2 style pun ngehehe..

I also dyed my hair black. Puas hati aku.. People always tot that I coloured my hair. My hair did look like I had it highlighted tapi tidak sekali2 uols.. Rambut akak mmg semulajadi tidak hitam okkay. Dan semakin panjang rambut ku, semakin kelihatan brownish lah ia. Mak aku slalu kutuk kaler rambut aku tu buat aku nampak cam orang sakit. Dia tak igt pulak dari mana aku dapat kaler rambut camtu kalau tak dari DNA dia. Lagi nak kutuk2 aku.

So skang ni aktiviti masa lapang aku ialah main rambut sambil feeling2 style rambut aku sama cam rambut Takuya Kimura utk campaign Gatsby Moving Rubber..


Owh Takuya.. ♥ ♥ ♥


No comments:

nRelate All Blog Sections