"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, January 28, 2009

Hye uolss!!!


Sorry la uols, I tau I telah lama menghilang tanpa kabar berita. Bukan I sengaja, tetapi semuanya berlaku diluar kawalan. I xmampu berbuat apa2 melainkan pasrah menerima qada' dan qadar Tuhan..

Okkay, enuff with the drama. Realitinya, I've been away this while because I was kinda bz doing unexpected things. I went to KL last week to take care of other things but I ended up going to job interviews la pulak..

It was not my first time doing job interviews but tah kenapa, this time it felt so real. Tak tau la nak explain cane tapi rasa kali ni cam serius sikit, feel kerjaya tu lebih sikit laaa. Katanya.. Berangan je lebih!!

I thought I was going to be very nebes doing the interviews. Al-maklum la, nak kena jumpa all the high-ranked professionals and having to answer all of their sophisticated questions katanya.. Tapi being me, the only thing that make me very nebes was my shoes. Boleh??

Anyway, all of the interviews went well Alhamdulillah... Aku ada la dapat few calls tapi I went to 3 interviews sahaja. And each was conducted in a very different way.

My first interview was with an unexpectedly large company (iyee aku x check company background huhu). Akak mmg suke main redah je uolss.. The interviewer asked me sooo many questions, naik letih akak nak menjawab. Rasa cam jawab soklan exam pun ade gak. I did stutter and hesitate a bit, tu pun sebab otak aku ala2 nak jam gara2 bangun awal gile untuk gi interview. Nak elak jam la kononnya, last2 aku sampai tempat interview 2 jam awal. Gate pun xbukak lagik. Mati kering aku tunggu dalam kete..

The second one was expectedly xbest. This time I did some background check and found that they did marketing services. Memang soooo not me la kan. But I went anyway just for the experience.

The third one was very the simple interview session gittew. Tu saje yang aku boleh cerita. Memang simple sesangat kan? :P

So sekarang ni akak dalam proses menunggu panggilan kerje dengan penuh debaran, diselang-selikan dengan tidur siang dan sessi bermalas-malasan di kampung halaman terchenta..

Wish me luck uolss!!!


Sunday, January 11, 2009

The reveal..

SEBELUM

The ''Convicted'' Look
  • Serebeh @ messy (sbb malas sikat rambut)
  • Xde style (sbb rambut dah waaaaayy out of shape)
  • Unruly (sbb rambut dah rosak, ada split end)
  • Nampak xberapa nak muda (hehe..)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

SELEPAS

The ''Gedik Santai'' Look
  • Still serebeh @ messy (sbb akak mmg xsuke sikat rambut)
  • Stylo (sbb rambut dah di-Japanese-layered-kan) *matilah syok sendiri
  • Still unruly (dem hair!! *carut*)
  • Tampil 10 tahun lebih muda (*pengsan!!)

Saturday, January 10, 2009

Akak dah potong rambut uols!!!

*Potong rambut pun kecoh..*


Setelah berbulan2 menyimpan anganan dan azam serta mengumpul keberanian akhirnya berjaya jugak aku potong rambut.

Aku ni sebenarnya sgt xgemar sessi memotong rambut. Don't ask me why, aku pun xtau kenapa. Yang aku tau aku mmg xsuke nak gi gunting rambut. Trauma kot kecik2 dulu mak aku curik2 guting rambut aku time aku tido. Tu xcampur lagi yang dia gunting rambut aku tokak sana sini. Hilang keayuan akak uols..

It's not exactly the style that I had in mind though. Aku bajet nak potong sikit je, sebab aku mmg berangan nak simpan rambut panjang mengurai tapi Albert si tukang gunting ittew dgn confidentnya menarah rambut ku dan aku yang sedang control takut hanya mampu melihat rambutku jatuh berguguran..

Tapi kira ok la cut ni, seswai la ngan akak yang malas sikat rambut nih. Yep, I don't like to sikat2 my hair also. Each morning bangun tido jek, I would usually tied my hair to a ponytail and wear that hair the whole day. Messy tak messy tu belakang kira. Tak kira la si Asyran tu nak kutuk aku tak sikat rambut ke, Miji pulak kutuk aku macam tak mandi pagi ke, aku tak peduli. Lagipun kan messy hair is in katanya..

Kira cut ni practical jugak la utk aku. If ever I needed to appear smart or formal, it still can be put in a bun (very the small one) or I could just style it straight. Untuk penampilan biasa pulak, aku hanya perlu tampil tidak bersikat seperti biasa. Tak perlu susah2 style pun ngehehe..

I also dyed my hair black. Puas hati aku.. People always tot that I coloured my hair. My hair did look like I had it highlighted tapi tidak sekali2 uols.. Rambut akak mmg semulajadi tidak hitam okkay. Dan semakin panjang rambut ku, semakin kelihatan brownish lah ia. Mak aku slalu kutuk kaler rambut aku tu buat aku nampak cam orang sakit. Dia tak igt pulak dari mana aku dapat kaler rambut camtu kalau tak dari DNA dia. Lagi nak kutuk2 aku.

So skang ni aktiviti masa lapang aku ialah main rambut sambil feeling2 style rambut aku sama cam rambut Takuya Kimura utk campaign Gatsby Moving Rubber..


Owh Takuya.. ♥ ♥ ♥


Wednesday, January 7, 2009

Tagged


Kali ni saya di-tagged oleh Cik Pika pulak...


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu ?
- Heppinessss.. :D

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri ?
- None. Semua adalah hasil sumbangsih ibu dan kakak dan beberapa sumber lain yang sudi menyumbang ngehehe..

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu ?
- Owh xpernah mengimpikan such things lagik

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan ?
- Selama-lamanya lah.. aku kan pencinta yang setia katanya muahahaha..

5. Adakah anda dilamun cinta ?
- Owh Justin ku... *drool*

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam ?
- Dapur rumah dan membawa ke ruang nonton tv, kemudian ke dlm bilik dan kembali ke ruang nonton hehe...

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli ?
- Budak Getah vol. 51. Ala tu kira buku la tu...

8. Apakah nama penuh kamu ?
- Nur Ezati binti Solikin.

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah ?
- Dua2 pun xsenang!!

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda ?
- Pak Aziz Satar - So that I can ask him everything I wanted to know about the lagendary Tan Sri P. Ramlee

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
- Suraya Sujak
- Mak Hayam Seri
- Yayunk Amz
- Mi-G (my beloved "junk-fren")
- Shila (tengs for these 3 years nyet!!)
- dah dah 5org tu jek!!

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri ?
- Yes. Hand-washed okkay! Nak elak kes kelunturan punye pasal..

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi ?
- Syorga donia!! Ngehehe..

14. Pelukan atau ciuman ?
- Pelukan dan ciuman.. Aah la Pika, dlm Malay mmg bunyi lucah sket la..

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu
- Kami xpernah berjumpa pun..
- Tapi saya rasa dia agak sweet.
- Dilahirkan pada 13 December 1985 kul 2.35 ptg waktu Malaysia. According to her lah..
- Dia byk kisah hidup yg aneh lagi ngeri..
- Dia berwajah keIBUan.. haha matilah Cik Pika hangen ngan aku!!

16. 8 perkara yang amat saya gilai
- Comics
- Shoes
- Bags
- Oversized items, especially bags and sunglasses and watches
- Graphic tees
- Lollipop and ice creams.. yum2!!
- Berpoya2. Sape nak join?!!

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
- Bodoh.. (in a "nice" way lah, bukan the mean way..)
- Membencikan!!
- O ok
- Pulaaaak..
- S**t!!
- Menakutkan je...
- Perlu ke..
- Ada aku kesah?! (skg sudah mnjadi habit, seiring ngn azam tahun baru..)
*plus byk lagi yang cencored-tapi-best-utk-disebut..

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca
- Budak Getah (@ One Piece) vol. 51
- Buku Nota Wastewater Technology (time nak exam aritu..)
- Segala notes yang dibukukan (ni pun time exam aritu)
- Readers Digest's Laugther is The Best Medicine
- A book on penyakit bawaan serangga..apetah tajuk dia. Kes bengang kena denggi 2kali
- Love in the Time of Cholera. Tapi baca separuh jek, tu pun online..
- Buku resepi majalah Saji.. menjamu mata tgk gambar lauk yg enak lagi lazat
- A Splendid Thousand Suns. Tgh tunggu nak baca actually. Adeq bila nak bagi kat K.D nih?!!

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali :
- Quizzical by Juliet the Orange.
- Keroncong Hujan by Adibah Noor.
- Ku Impikan Bintang by Sean Ghazi.
- F**k You Very Much by Lily Allen (lagu motovasi diri hehe..)
- Luck Be A Lady by Frank Sinatra. Puts me in a good mood.
- I Miss You by Incubus (ni pulak lagu chenta luka ku.. *sob sob*)
- Bawa Ku Terbang by Fabulous Cats. Ttba rasa lagu ni cambest lak..
- Everything from Justin Timberlake ku... ♥

20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu :
- Jgn jadi baik hati sgt (yelah yelah!!)
- Seorang manusia berpeluang dijangkiti denggi sebanyak 4 kali seumur hidup *benci nyamok!
- Hantu rajin takut ngan saya, sbb tu saya xberapa rajin. *Alasan sgt!!
- Real life hero will not always be there for you all the time so plisssss stop getting into trouble!!
- Cinta xmengenal usia katanya.. *gelak guling2*
- Stop thinking too much plis!!
- Sesungguhnya saat yang terindah hanya sementara.. waaaaa!!! *sob sob*
- En. Rusdin Laiman sayang aku yahooo!!! (Haha ampun Abg Long...)

21. 8 orang untuk di tag :
- Jiha (boleh kurangkn kecamuk minda dan jiwa mu ittew..
- Kak Bella (so dh xde excuse la utk xhapdate blog kan kan?? :P
- Isabelle
- Orange
- Ola (Hye there!! ^_^.
- Pengerusi KLC (as aktiviti mengular masa lapang hehe..
- You
- Yesssss YOU!!!


Sunday, January 4, 2009

Membencikan!!

Aku benci benda ni sgt2.







Enuff said.

Friday, January 2, 2009

Dua ribu sembilan


Apa Miss AdiHana buat during New Year..


31 December 2008
Trying hard to stay alive as my hidung was really trying to kill me. Kali ni hidung ku berpakat ngan my chest pulak. Owh and my stomach as well. My nose was sooooo pedih and runny. Perut pulak rasa xselesa gile, rasa cam ada family beruang tgh golek2 dalam perut aku. Pastu all of the sudden my chest felt so tight it was difficult to breath. Aku rasa dah ala2 nyawa2 ikan je masa tu..

Malam: Since Tuhan masih sayangkan aku dan wanted me to spent sometimes with my beloved geng Kayu Lastik Club, maka aku menggagahkan diri pergi melepak kat Syed Bistro kat PAS Shah Alam hehe.. By 10pm kami semua dah selamat berkumpul. Kami mmg saje plan nak jumpa awal, nak elak jam. Lagipun geng2 yang lain tu skang xreti nak tdo lewat. Insan berkerjaya katanya..

1 Januari 2009
Eh dah New Year la.. Tu la baris ayat pertama di tahun baru kitaorg. Sebab semua kusyuk sgt mengumpat bercerita sampai xperasan yang orang dah start coundown boleh?? Matilah minit2 awal tahun baru dah diserikan dgn dosa huhu..

Around 130am ktorg dah gerak balik. Aku lak sambung lepak ngn Seri, berborak dlm kereta kat parking flat umah dia sampai kul 4am. Siap ada "Haji" naik van berenti sblah kete aku and usha ktorg. Suspicious sgt berdua2an dlm kete pagi2 buta haha. Pakcik, walaupun saya ni lesbian, tapi saya xtergamak laaa nak melakukan aktiviti lesbianism di dalam kete di tepian jalan okkay.. Statement!!

Pas dah puas berlesbian berborak, aku balik umah sewa and terus sambung mengemas umah hantu tu ngan bersemangatnya.. Mau xsemangat, pagi2 buta dok menghangkut segala timbunan sampah and kertas utk recycle. Siap susun elok2 kat tepi umah sampah tu so that senang org nak kutip nanti. Prihatin kan aku? Hehe..

Then pas dah siap mengemas, around kul 9am aku balik KL, pastu trus tido ngan hebatnya sbb aku rasa penat cam nak mati, ditambah pulak aku dah 2 malam xtdo..


Another ordinary new year for me.


Owh anyway, impian muscle ku masih tak tercapai dan impian six pack si Dear tu pulak sekadar tinggal impian je la nampaknya kehkehkeh..

nRelate All Blog Sections