"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Wednesday, December 16, 2009

Mimpi itu indah

A friend of mine blogged about her dream guy. Another friend of mine asked me about my dream guy.

Well I don't have any. I've stop dreaming. I know better than to dream.

Monday, December 14, 2009

Pheww~



I just found out that mengoyak kertas adalah menyeronokkan. I think it helps with the stress. Mungkin sbb tu org yang meroyan stress tu suka nak koyak2 kertas, baju etc.


Contoh terbaik: Orang tengah frust menonggeng putus cinta = koyak gambar2 and surat2 waktu tengah hangat bercinta tu to the smallest pieces sambil meroyan terlolong-lolong.. dalam drama asyik-cinta-putus-cinta kan selalu ada scene camni.


* * *


Tapi kalau tersalah koyak kertas memang tak seronok. Contoh: terkoyak original copy L.A subcon (gara2 naik sheikh got carried away seronok sgt koyak2 kertas xpakai). Nasib baik dorang sign 3 original copy. Aku dah terbayang scene Encik Bos koyak duit gaji depan muka aku~ (-__-")





Owh God gracious, merciful Allah. Please forgive me. I'm soo totally depresssss.....


Thursday, December 3, 2009

Bertukar!!

*Saya harap saya ialah one of those Autobots. *haih~


It's December already..

2009 will be gone soon, and coming is 2010.
Then before I knew it, I'll be celebrating the 28th year of my life. Another year accounted for~
Dan nampaknya azam kedewasaan birthday tahun ni harus dibawa ke tahun depan. Sebab azam tahun ni masih tak tercapai. I was planning to becoming more serious, more mature, calm, lebih bertangungjawab towards myself. Dan rasanya satu pun xtertunai~ (-__-")

.

.

.

Adoiiihhhhhhh it's December already..

I really wish that those small-changes in my purse bertukar menjadi wang kertas pound sterling. Kalau tukar duit RM bleh dapat 6 times as much tuu..

.

.

.

It's DECEMBER already. Time for Christmas and Year-end sales. And I'm penniless.. *nangesss*

.

.

.


Tolonglah bertukar. Aku nak shopping!!!! *pftt~

Thursday, November 26, 2009

NOVEMBER RAIN

(More like November Ribut to be exact..)

  • I finally lost it. [click here] It was ugly. And to be honest, I kinda enjoyed it.. Ok ok, I really enjoyed it hehe~
  • My body been behaving badly, especially my nose. Hidung yang membencikan!! *pftt~
  • The trust was being betrayed and the heart was broken. Only the love that left. But the love just wont work without the trust and the heart. So what should I do with it?
  • Kerja kerja kerja times infinity~


I need a pet. That should keep me sane.

*sigh*

Tuesday, November 17, 2009

Just Admit It..


Venue:
Meja makan, dining area
.
Activity: Having lunch while watching tv (err I mean watching tv while having lunch hehe~)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Him:
Kau tgk tu yang...

Her:
Hmm?

Him:
Cerita kat tv kan, lelaki tu jahat camne pun mesti ada perempuan dengan dia. Girlfriend dia mesti ada ngan dia... perasan tak?

Her:
Ha'ah kan..

Him:
Tu la perempuan, bodoh. Dah tau jantan tu jahat, dok ikut jugak jantan tu. Jantan tu cam setan pun kau nak jugak..

Her:
Tu sebab perempuan tu setia..~

Him:
*Buat2 xdengar*


Hah! Rite on your face!!

Friday, November 13, 2009

Gila (II)


Mereka:
Huh? Adi nak kawen dgn Abg Djan?! Abg Djan mana pulak nih...


Aku:
Laa, korang xkenal ke? Ni la Abg Djan aku...




(Larik!!!!!!)



Note: This is part of the reason why Adi is still single and doesn't want to mingle. Abg Djan katanya... Tua muka nak menunggu Abg Djan kau ni Adi oiii!!

Thursday, November 5, 2009

Gila


I'm scared of myself. It seems that I can't control myself any longer.


I started loosing control over my temper lately. I don't know why, I just easily got upset, even over small things. Everytime I got upset, the rage was so horrifying I felt like exploding. And it took me more time to calm down than the usual. Sometimes, even the thought of it could make me feel like screaming my head of.


I really am scared of myself. God knows what could happen if I was loosing it. I know that I'd be throwing things uncontrollably. I won't be saying anything, I won't be making any sound. I would just start reaching for things to throw. Anything that's within reach. I really mean ANYTHING. So imagine what could happen to a person if I were to mengamuk to him/her....


Owh, did I mentioned that I would also lost my self-conscious??


Talking about being mad..



Thursday, October 29, 2009

Twenty seven!!



My Dearest Hanim Gojes..


Happy 27th Birthday Anniversary!!!


We share the same obsession over shoes (heels in particular),
and now we share the same age (lambat la kau babe!)



Dan dengan ini aku hadiahkan satu sessi Shopping Spree Bersama Adi
sempena sale hujung tahun ni.


Err shopping jek sesama, tapi bayar sendiri2 eyh.. :D


Lebiu babe!! ~ ♥

Wednesday, October 28, 2009

Kerana Pulut Santan Binasa

Editor's note:
Entry adalah sedikit emosi. Ini adalah kerana penulis dipengaruhi bulan yang sedang mengambang penuh. Harap maklum.

Haha.

* * * * *

It's amazing (and damn annoying) how a simple act of being friendly can cause such misunderstanding and (almost) a chaos.

Who would've thought a simple friendly chat could spell potential disaster..

How on earth the so called genius (whateverrr!!) could came up with those ethical guidelines of dos and don'ts whereas it's a well known fact how different individual has different perception and responds differently to different events and acts. Clearly no guidelines or rules or regulation or whatsoever-yang-sewaktu-dengannya is applicable at all. Tak patut wujud pun.

It amazed me how poeple always misunderstood my act and myself. How things that I thought was innocent, things I did out of good intentions turned out to be huge annoyance and disturbance to others. Usually, I just took the blame. Yelah. must be me la kan. Kalau tak takkan laa dorang nak buat pakatan khas bagai just to go against me. Lagipun it's not us to judge ourselves. Tapi yang hangennya bila orang lain yang buat, nampak macam ok pulak di mata dorang. Bila aku yang buat, apesal pulak jatuh hukum dosa besar?? Harussslah aku rasa berbulu atas bawah kannnn......


Humans.
I could never understand them.
*sigh*

But the thing that amazed me the most is how the oldies could simply put the blame on pulut atas kebinasaan si santan ittew...

Kesian encik pulut. Xpasal2 jek..


Tuesday, October 20, 2009

Curi masa kerja sekejap

These past few months (8 months to be exact), I figured out it is harder to dress down than to dress up.

Haih.. (-__-)

Boyyy, I really need a break.

Monday, October 19, 2009

Syawal dah nak habiss....


Hye all.

I had a rather bizarre and [another] tiring weekend. It's been fun though. Or else there'll be nothing to reminisce, talk or laugh about. And my life would turn out to be a book with so many empty chapters (wahh tiba2 menjadi sgt optimistic kaannn..) :P

Anyway, just wondering...
How would u feel if all of the sudden the Devil started being extra nice to u, showing thoughts and feelings, talked to u nicely and even doing good deeds? How would you react to that? Please be reminded that we are talking about a DEVIL here.

Please. I'm in desperate need of advice.

Friday, October 16, 2009

untuk perempuan itu


I know I was being harsh to you. I cant help it. U asked for it anyway. But I want u to understand that I meant no harm (walaupun kata2 aku memang menyakitkan hati dan telinga kau ahaks!).

I just dont understand why u have to be mean, particularly to me. At first I thought it was me, maybe I annoyed u so much nobody could ever imagine. But even when we were not talking and I kept some distance, somehow I guess I managed to annoy u that much, that u just cant let me be. Ada je benda kau nak cakap pasal aku. Apesal ek? U feel so insecure even at the sight of me izzit?

Babe, u should really turn your reality lights on.

News flash: I'm not perfect. Yes, everyone has flaw honey.
Go and ask if there's anybody who doesnt have any complaint against their own self. Why do you think those beauty treatments exist? Complete profile dari yang canggih manggih sampai la yang ke ridiculous type, dari yang murah sampai la yang ke insanely expensive. Nobody was born perfect. Show me one person who was born flawless and I'll be your slave forever. Dont u know there are people who would go to the end of this world just to make themselves look good and feel good?

To tell u the truth, there are things about me that I dont feel happy about. Kau ingat seronok ke jadi kurus? Kurus macam aku ni pun dah xbest for so many reason. One of the most obvious reason is people talked about it. My kurusness tend to become their fav topic to be discussed. Padahal kau pun tau aku ni xdela kurus mana. There are people out there yg more outrageously kurus kering dari aku. Yet, orang sekeliling aku still have so much to complain. Kau ingat aku xsakit jiwa ke? Tu baru satu. Ada banyak lagi yang aku tak sanggup nak cerita kat sini. Lagipun aku xdela gile sangat nak membuka pekung di dada ku inniew..

To make u feel better, I also hate my boney arms - people make fun of it. And my skinny leg - I hate the most when people touching it. I think my butt is way too big for my body - it makes me feel as if my body is in imbalance proportion. And my skin is way far than perfect - ia adalah sgt sensitif and prone to I-have-no-idea-how-to-pronounce-it allergy attack. Cuma my facial skin je la kot yg behaving normally.. There. I hope I make your day.

I have so many other flaws that I secretly wish I never had. And there are things about me that I'm more than willing to change for the world. But since I cant do nothing about it (yet), I guess I just have to live with it. That taught me to make the best out of the worst. U should give it a try darling, then maybe u can be happier and start enjoying your life to the fullest instead of bersusah hati sepanjang hayat memikirkan kegembiraan orang lain like nobody's business.

Tu je lah tazkirah untuk harini. Need to get back to work. Have to, walaupun sekarang ni I could only think of my comfy blankie and I cant stop wondering what on earth is going on in my body system as it seems that I can get rid of the nausea and headache. Balasan tuhan la ni kot, mulut jahat sgt..

Owh for the record, that's my other flaw. U happy now?


Wednesday, October 14, 2009

Banyak cakap


Orang cakap:

"Best la kau Adi, tinggi lampai. Boleh jadi model" *pftt asal tinggi jek kena jadi model~


"Eh how you keep your figure eyh? U always been this skinny?? Eiii bestnya. Untung u xyah susah2 diet. Dahla u tinggi, boleh jadi model tau" *Again, the model thingey.. pftt!!


"I like la the way u do your hair. Especially kat hujung2 tu, wavy2 sket. Cantik la.." *Ni adalah masa rambut aku panjang dulu~


Aku cakap pulak:
Susah kot jadi tinggi nih. Nak pakai heels pun susah, nnt jadi makin tinggi. Pastu akan jadi center of attention sbb for sure I'll stand out of the crowd. Btw, aku xdela tinggi mana pun. Kira average jek la. It happens that org keliling aku yang xcukup tinggi, tu yang nampak cam aku ni tinggi hehe~

Semua orang pun cakap aku kurus sangat. Aku tau la aku memang kurus tapi kurus kering ittew adalah tidak benar sama sekali okkay.. Mak aku pulak selalu cakap aku ni tak sihat sebab aku kurus boleh? Mana pulak aku dapat DNA kurus ni kalau bukan dari dia.. Aku makan byk mana pun xjadi gemuk. Berak banyak adalah~


I always wish my hair was a bit wavier, if not curlier..


Pompuan tu pulak cakap:
"Ala Adi tu xde la tinggi mana pun. Biasa jek. Erra Fazira lagi tinggi dari dia kot! Cantik lagi"


"Tak cantik la kurus2 sangat. Macam orang xcukup makan jek.. Bla bla bla.. Eh takkan la Adi tu memang kurus camtu? Mesti dia diet. Tengok muka dia pun banyak jerawat sekarang. Confirm crash diet"


"Eii apesal rambut kau ni camni Adi? Dahlah kering. Kaler la sikit, buat rebonding ke.. Rambut lurus la cantik"


Aku pulak cakap kat pompuan tu,
Apekah compare aku ngan Erra Fazira.. Kau tu jumpa Erra pun xpenah, mana kau tau dia lagi tinggi dari aku? Nape tak compare aku ngan Tyra Banks jek. Kalau yang itu memang sah2 she's way taller than me. Tak kisah lah, at least aku takdela sependek kamu~


Cantik tu is in the eyes of the beholder. Tapi kalau dah semua orang cakap kurus tu cantik, maka nyatalah aku lebih cantik dari kau sebab aku lebih kurus dari kau. Terima lah kenyataan, lebih mudah kau nak menjalani kehidupan sayang..

Skinny is in my DNA. Aku tak perlu berdiet bagai to maintain this figure. Apatah lagi crash diet. Tak macam kau kan, diet sampai sembelit pun tak turun2 jugak kilo mu ittew.. Ni nak share sikit rahsia ngan kau. Kalau kau nak sentiasa kurus cam aku, kau bela la hantu ke, jin ke. So kalau kau makan banyak mana pun, kau takkan jadi gemuk sebab semua makanan tu akan di-consume oleh makhluk belaan kau tu. In fact, kau akan jadi makin kurus. Dijamin berkesan.

Aku xkesah pun dgn jerawat2 kat muka aku ni. At least dulu kulit muka aku mmg azali licin tanpa sebarang noda. Bukan cam muka uols yang sedia menggerutu sejak sebelum baligh lagi tu kan.. Aku tau nnt jerawat2 ni akan hilang, bukan aku xpernah kena jerawat attack camni. Eh kalau tak silap kau cite kau abes beribu2 kat facial saloon kan? Apesal aku tengok muka kau camtu jugak, makin berkerak adalah. Oo mungkin that well-reputed-international-brand saloon tu tak bagus kot. Kalau tak mesti kau dah secantik Erra Fazira kan?


Nak soh aku kaler rambut, buat rebonding? Apesal, supaya rambut aku jadi sama karat cam rambut kau tu? Rebonding bagi rambut aku jadi keras ketung cam rambut kau tu? Terima kasih je la byk2. For your info, aku ni dah 27 tahun tahu. Sepanjang hidup aku, aku dah puas kaler rambut ngan macam2 kaler. Di usia ini biarlah aku puas merasa berambut hitam pulak sebelum ia bertukar kelabu nanti. Btw, rebonding tu is soooo last year. Kau kan stylo mylo katanya, xkan tu pun xtau? *opss..


Iye, mulut aku memang jahat. Kau terasa? Matilah kau!!

Tuesday, October 13, 2009

Pengumuman untuk rakyat jelata


Sila baca entry ni *click*

Adalah sangat tak adil lagi pendusta kalau ada jugak yang cakap aku ni kurus kerempeng.


Friday, October 9, 2009

Sendiri. Sunyi. Sepi.


Minggu ni adalah minggu yang sangat penat. Monday and Tuesday were packed with ISO audit activities. From factory at Balakong back to office here at Puchong. Wednesday was busy with papers - reports, documents and scraps. I hate paperworks!! *pfft.


Yesterday I was on MC. Migraine plus loya. Tu pun kecundang setelah 2 hari menahan sakit kepala.
Doctor: Sakit kepala & loya is it? Fatigue?

Me: Yep. Also having difficulties sleeping..

Doctor: Ok. U dah kawin?

Me: Belum (Serious-faced)

Doctor: (Smile) Ok. So your blood pressure is relatively low..

Me: O ok (dah tau dah..)

Doctor: Maybe that explained the headache and nausea and all. Bla bla bla.. Eh u don't go out dancing?..

Me : Err only on the weekends... (Huh?)

Doctor : You should dance more u know..

Me : Ok.... (Double huh??)

Doctor : ... I mean u can do more activities, like dancing or aerobic and all. It helps with the low blood pressure u know. Bla bla bla..

Me : Ooooooo.... (huhu~)

So as per advised by the doctor, last night I faithfully went out dancing. hehe~


Dan akibatnya pagi ini aku adalah sangat mengantuk. Dahla kena tinggal sorang2 dalam opis nih while everybody went out for lunch break. Fuct. Harini ialah Jumaat, maka lunch break ialah 2jam. Fuct Fuct.


Bosannya!!! Nak tidur!!!!! *yawn*


Friday, October 2, 2009

Angpow hari raya saya

Raya tahun ni xdapat angpow, tapi dapat hadiah.

* * *

Modeled by Jujut

* * *

Yup, I got a handbag.


First time pakai barang inspired camni.

.

Jenama adalah Burberrys (kompem kembar Burberry)


.

Logo kuda terbang ittew adalah sangat visible (compared to the Burberry),


.

Stiches-nya adalah benang putih dan tidak kemas.


.

Material pula adalah the smelly PVC.


.

Harganya pastilah bukan ratusan ringgit (apatah lagi ratusan pound seperti Burberry ittew)

.

Tetapi saya tetap menghargainya sepenuh hati.

.

Your thought matters the most sayang.. :D

So tengkiu banyak2!!

♥ ♥ ♥

.

Err harap2 tahun depan bleh dapat yang Burberry nyer la yek, instead of this Burberrys (larikkkk!!!)

Dear oh dear


I had a fight conversation with Mr. Dear last evening.

As usual, like any other "conversation" I had with some of my frens lately, ianya berpunca dari me being soooooooooo busy.


Dear,
I tak cakap u salah. Dan I tak cakap yang I totally betul. But comes to think about it, memang sangat tak fair la when u said it yourself yang I told u so little, yet u dah boleh jump to conclusions. That's just as equal as making assumption sayang oii.. Pastu marah I pulak bila I ckp u were making assumption. Sooooo unfair.

Please dear, next time please let me finish. Ni belum apa2 u dah jumped in. I didn't even have the chance to finish my sentence. So how can I start? U buat mcm tu, it's like u said u wanna listen to me talking but u did all the talking instead while u should do the listening. That's why most of the time, I memang saja xcerita anything to u.

I admit it and I'm more than aware that it was my fault to start with. I stopped calling and texting. I did that to everybody, including to 2 of my bestfren. Bukan u sorg je yang maki I, semua org pun did the same thing. But at least lepas sessi makian tu, they gave me space to talk. And guess what, they LISTENED.

I did what I did and I turned out to be the busiest-person-on-planet-Earth not solely because of my work. My work is just one of the main reason as I spend half of my day at work. Tapi u only notice that half, and ignoring the other half. For your information, the other half tu I have to spent it on myself la kan, which myself tu referring to my family & I. So whenever I don't have to spent time for my family, I will spent it on me. And whenever I don't have to spent the limited time to me, baru I spent it on others (which happens once in a blue moon).

Dear,
Sorry I have to make it so public like this. I'm just trying to be honest and I'm trying to get your attention. I understand if u don't like this but this is the only option I have. Yelah memandangkan I kan sibuk yang teramat, takut la xde masa nak jumpa u and explain. I taknak la pulak benda ni tergantung any longer, as u said it's been long enough.


And to all my frens (especially both my dear Seri n Amz), I am truly sorry. Especially to those yang asyik tertipu dengan janji2 manisku ittew. I sedar okkay, I selalu berjanji tapi susah nak tepati. Truth is, I was just trying, making the effort to hangout and spent time together tapi malangnya bila tiba masanya tu, I'm not available la pulak. That's why i decided it should be easier to stop calling and texting, so I will not be obligate to anybody. Dan aku pun xdela jadi munafik, dah janji2 pastu tak tepati. Memang haram jadah la sangat kann..

So Mr. Dear, I am truly sorry from the bottom of my broken heart.. *nanges*

Thursday, September 24, 2009

Gema Takbir Di Aidilfitri (II)


Hari ni aku dah kembali bekerja. Kat opis skang ada 4 orang je termasuk bos. Yang lain cuti. Fuct.


Saat ini aku sedang curi tulang, meroyan berpoya2 surfing the net tanpa mempedulikan kerja. Malam tadi travel all the way from kampung to KL, jejak KL trus dapat panggilan for lepak sampai ke pagi, then balik rumah bersiap trus ke tempat kerja. Tabah kan aku? So sekarang aku adalah sangat letih dan mengantuk, maka terpaksa la aku update blog & edit gambar raya. Gile tengah mengantuk2 ni nak hadap report?! Ada aku tersembam tido kat meja ni kang. Mampus xberkat lagi gaji aku harini. Fuct.



Raya tahun ni yang paling bergaya ialah Awan. Aku belikan dia tinted baru, 75%. Aku belikan yang murah je, tapi cukup untuk buat Awan kelihatan hensem habis. Tapi since dorang tak remove the old tint layer so ada few surfaces yang nampak tak cantik la. Pastu the layer on fixed window pintu belakang dorang tak lay properly to the actual size of the glass so ada gap sket all around the window. Tint layer kat tingkap belah co-pilot lak dah peeling at bottom end of the glass. Celaka punya apek tinted, dasar tint murahan. Fuct.



First konsert Black Eyed Peas kat Bukit Kiara tahun 2004 dulu adalah sangat gile best, tapi masa second concert at Genting 2 tahun lepas aku xdapat pergi. Maka aku telah berazam bahawa next concert dorang kat Malaysia sumpah aku mesti pegi. So bila kerajaan umumkan yang Muslims are finally allowed to attend the concert, aku dengan bersemangatnya mencari tiket. Hari ni dah hari 24hb. Konsert esok. Tiket tak dapat2 lagi. Venue konsert sekangkang kera je dari tempat aku. Fuct.

Fuct.

Fuct.

. . . . . .


Anyway, Selamat Hari Raya Aidilfitri to all. Adi dengan ikhlas hati dan rendah diri memohon maaf untuk segala kesalahan yang disengajakan atau tidak. Semoga dengan kemaafan ini hidup kita sama2 lebih diberkati-Nya. Insyallah..

Tuesday, September 15, 2009

Selamat Hari Raya ;)


Arini aku demam. Dah 3-4 hari sebenarnya aku diselubungi rasa weng, loya2, serta batuk2 dan bersin dan kadang2 sakit kepala juga. Tapi pagi tadi saat nak bangun bersiap pegi keje rasa tak larat sangat. Dah la malam tadi pun xleh tido dengan tenang. Asyik bersin. Dan hasilnya harini kul 2 baru aku sampai opis muehehe~


.

.


Keje banyak. Demam2 pun kena buat keje jugak.. *haih*


.

.


Dah nak cuti raya. Tapi Boss still xkuar memo lagi berapa lama kami bercuti raya. Nak buat cuti sendiri keje tengah banyak pulak. Projek dah nak start.. *haih*


.

.


Record baru untuk aku tahun ini: Aku xshopping raya pun..... *haih*



Me soooo unhepi!! ;(


Monday, September 14, 2009


I was told by someone straight to my face;

"When you really care for someone soooo much, that you would only pray for their happiness instead of yours, that's when you really, truly in love with that someone"

Tengs a lot dude. You've successfully doubled up my level of confusion to the infinity. Now I'm officially lost. Great.


NOT HELPING!!! *pftt*


Tuesday, September 8, 2009

Aku yang hilang ingatan

Weekend ku adalah busy dengan majlis berbuka puasa.

Aku tak ingat hari Jumaat aku buat apa or buka kat mana (boleh??), tapi yang pasti around 930 pm tu, aku kuar hangout ngan opismate gi Sunway Pyramid, melayan Shawn with his kisah chenta anjing a.k.a puppy love nya ittew. Sempat la jugak layan 1 game hockey ice kat situ. Tengok dan bersorak dengan penuh semangat okkay, walaupun sumpah weols xpaham the game rules bagai ekeke~

Awek tu xde kena mengena pun dengan kisah cinta anjing Shawn.
Harap maklum.


Then afterwards melayan Ben pulak, lepak kat Cheras. Sudahnya, balik pukul 3pagi. Weols tak tidur taw, kena tolong masak sahur huhu~

* * * * *

Sabtu.. pun aku tak ingat apa aku buat ehehe.. Mungkin aku tido kot sampai petang.Tahlah. Sumpah aku tak ingat. Tapi yang pastinya pukul 630ptg aku bergegas ke Bangi Golf Resort atas paksaan kakak untuk join her SMKAS ex-clasmate for buka puasa session. Aku sampai 5minit lepas waktu berbuka. Aku saje gerak lambat. Kalau ikut hati malas nak join, tapi sebab adik aku ada skali, so join je la. Maka xdela boring sangat kan..

Clubhouse restaurant tu xdela cantik mana, tapi makanan dia not bad. Berbaloi la, with all the food spread dan duit yang dibayar oleh kakak (weols dtg makan je hehe.. :P). Pada aku food choice dia xdela banyak mana, just nice la dalam variety yang sederhana. Ada la stall BBQ (kambing, ayam, ikan), stall noodles (mee bandung, spagethi), stall goreng2, satay.. Dessert memang banyak choice. Aku rasa aku makan cam banyak gak, aku tak ingat aku makan apa. Tapi yang pasti aku makan satay dekat 10 cucuk jugak la.

Gara2 kemaruk nak makan sambal kicap bertatahkan keledek and pisang goreng, weols telah melanggar pantang makan minyak & goreng2. Nasib bukan pantang susuk, kalau tak haruss herot muka weolss..

The delicious, tempting culprit

Gile sedap wehh!!Puas hati, perut dan tekak aku dapat ratah sambal kicap. :D

Lepas makan, apa lagi, sessi cam-whoring laa ~ ♥

Iye, ni adik beradik kandung weols..


Opss yg ni kakak weols..


Ni adik weols.. Jgn tertipu dgn imej sucinya ittew uolss.
Dia adalah lebih notty dari weols taw~



Dekat pukul 10++pm baru kitaorang gerak balik, tu pun lepas service staff kat situ dok hint2 soh kitaorg balik dengan mengemas2 meja dan kerusi. Tapi aku respect the service there, dorg xde pun halau kitorg lepak2 kat situ for sake of nak kemas cepat2 so boleh balik cepat. Dorg rilek je kemas slow2 and only took the food away bila semua guess dah blah dan pintu restoran ditutup. 5 bintang untuk service ~♥

Aku pulak sambung lepak ngan skandal member lama kat Soho Bangi sampai kul 2pagi. Balik lambat kan, maka tak tidur lagi la jawabnya, kena tolong masak sahur lagik...

* * * * *

Since lepas Subuh baru tidur, maka Ahad tu aku bangun agak lambat. Hampir tengahari baru bangun hehe. Teman Shawn lagi, melayan kisah cinta anjingnya ittew, then pukul 3 pegi Giant untuk beli barang mentah. Harini aku kena jadi sous-chef de cuisine katanya.. Mampus aku tau kupas bawang and kacau gaul jek, sous-chef la sangat kannn..

Kebenarannya, aku kena jadi kuli-kerahan-tolong-masak untuk Ncet. Dia kena masak untuk berbuka kat umah our collegeue. Bersilat2 la jugak weols kat dapur, nasib ada ramai yang menolong. Kalau tak, sumpah kantoi weols sesorang kat dapur ekeke~ Lepas nih kena gi blajar masak ye Adi!!

So menu berbuka harini ialah Nasi Beriyani Tak-Berapa-Nak-Masak-Tapi-Sedap, Kambing Kurma Kuah-Cam-Sup-Tapi-Sgt-Sedap dan Ayam Masak Merah Cam-Masak-Sambal-Tapi-Memang-Sedap. Gile nak cakap xsedap.. Dahla xtau masak, lagi nak komplen macam2. Lagi badan aku pun dah berbau ala2 kambing, bukti aku menolong dengan sepenuh hati. Mak cakap kalau buat kerja dengan hati ikhlas, pasti hasilnya juga terbaik.. A frenly tazkirah for Ramadhan :D

Haa malam ni pun balik rumah agak lewat, tidur lewat dan kena bangun awal tolong masak sahur.. *yawn*

* * * * *

Hari Isnin adalah cuti Nuzul Quran untuk Selangor, so aku mengambil kesempatan penuh untuk tidur separuh pengsan the whole siang. Abes xberkat puasa aku.. Malamnya aku join majlis berbuka company aku kat Putrajaya. Sumpah xbest!! Makanan xbest, ambience pun xbest, crowd yang datang berbuka pun xde yang hensem best. Nasib baik aku datang tumpang opis mate, kalau tak memang harusss aku balik sambung tido.

Sebab xbest, so aku xnak letak gambar. Lagipun memang xamik gambar pun.. Nak snappy2 cam-whoring pun xde selera.. Xbest!!! Err anyway thanks a lot la ye Encik Boss sebab belanja semua staff berbuka.. :)

Malam tu xbalik lewat sangat, tapi aku tak tido sampai ke subuh. Masih atas sebab yang sama - kena tolong masak sahur... *pftt*

* * * * *

Yep, weekend yang sungguh xberkat. Walaupun ada pahala iftar berjemaah, tolong masak untuk sahur & buka tapi sebab banyak sessi tidur siang, maka rasa tak bermakna amalan2 mahmudah weols tu semua.

Dan aku rasa betul cakap orang tua2. Banyak tido siang otak jadi lembab. Tu yang aktiviti harian sendiri pun boleh lupa. There goes my brain.. (-_-")


Notes: Arini aku masuk lambat, melayan perasaan dan rasa ngantuk, sambil melayari internet . NI baru nak mengadap kerja. Mampus gaji arini tak berkat.. x_x

Friday, September 4, 2009

Laporan untuk minggu ini


  • Isnin, 7 September 2009 adalah hari cuti untuk Selangor sempena Nuzul Quran. Tapi cuti itu semua tak bererti bagi ku so boleh abaikan je cuti tu.

  • Aku dah boleh rasa rambut aku dah makin panjang walaupun haircut ku ini baru berusia 6 hari. :) Haha sangat obsessed ngan haircut baru okkay!! :P

  • Selalu para pemandu being reminded of not to memandu laju, mematuhi hadlaju di jalan raya demi keselamatan pengguna jalanraya, etc etc. Even kat driving school pun ada ajar tentang ini. Tapi kenapa xde sapa nak kisah to remind tentang pemanduan perlahan? Kepada sesapa yang nak drive slow se-slow siput tu sila jalan kaki je lain kali k *Curse*

  • Aku rasa Ramadhan tahun ni adalah paling xbest. Don't ask me why.

  • Cakap pasal Ramadhan, baru aku perasan tinggal lagi 2 minggu nak abes bulan puasa.. 2 minggu lagi dah boleh raya!!

  • 2 minggu?!! Baju raya aku tak jahit lagik weh!!!!! *pftt*

Tuesday, September 1, 2009

Crazynesss


Me + jiwa kacau = keje gila.

.

How gila?

.


.

.

.

You do the math.





More updates in next coming weeks.. :)

Saturday, August 29, 2009

For this coming Merdeka


Seperti yang most of you telah sedia maklum, saya adalah sangat marah, tension dan tertekan lately.


Maka hari ini, saya telah membuat keputusan untuk melakukan tindakan yang agak drastik walaupun it scares me a bit (a bit?? A lot kottt..) dan saya agak ragu-ragu about it, dengan harapan ia akan me-merdeka-kan saya dari amarah yang membelenggu jiwa ku ini.


Wish me luck.

Tuesday, August 25, 2009

Tuesday, August 18, 2009

Aku nak pegi Australia. Confirm.

Minggu lepas dan minggu ini adalah antara minggu yang paling membencikan.

Kerja berlambak boss campak kat muka aku, semua aku nak kena hadap. LETIH LA WOIII!!

(Boss, sila tambah gaji saya accordingly ngan workload yang cam hampeh ittew. Sekian)

.


.


.


Tapi kalau pasal workload ni aku xkisah sangat pun. Sebab pada aku, kerja aku sekarang ni walaupun such a pain in the ass (@ macam sial) but then still, I manage to learn the best out of it. Knowledge and experience tu yang paling priceless kan. So apa sangat la kalau setakat nak kena mengadap keje setimbunan Gunung Everest tu..


Cuma paling aku tak tahan bila dealing with the people. Aku benci manusia!! (Boleh??). Aku benci dengan perangai2 manusia - degil, berlagak, suka nak tunjuk pandai, tak sedar diri bodoh piang, cakap nak hebat, janji nak manis, tapi buat keje macam lakhanat. Menyusahkan orang. Konon sangat terror dan skilfull dalam melaksanakan tugas, tapi tak sedar makin menambahkan beban dan masalah. In the end, kat orang yang kau dok bodoh2kan ni jugak yang kau mintak tolong. Si bangang ni jugak yang menyetelkan kerja plus masalah yang kau create tu kan. Still, tak sedar diri jugak tu. Sungguh hanjeng manusia macam ni.


Sebab tu aku tak putus2 berdoa pada Tuhan, moga2 bini mendiang Steve Irwin itu akan ambil aku keje kat Australia Zoo when I come for visit in future. Aku sanggup jadi tukang bersih bahan kumuh haiwan2 kat sana, dari mengadap perangai2 manusia kat sini.


Jaga buaya lagi bagossss!!!



Monday, August 10, 2009

Lagi pasal cinta...


Haih, I guess my last 2 entries are controversial.



Aku dah post entry ni untuk mengexplain entry yang ni, tapi nampaknya masih ramai yang tak clear lagi ngan the whole idea of the entry. Pulak tu siap ada yang came up ngan spekulasi baru, mengatakan aku sedang keciwa derita dek putus chenta...


Kenapa mesti CINTA??? WHYYY??!!!!
See. Sooooo stereotype.


Memang, aku ada cakap entry tu bukan untuk kecundang dalam percintaan semata2, tapi ia tidak lah bermaksud aku terlibat dalam percintaan yang kecundang. Sibuk laaa si minah ni interview aku, siapakah those Hes tu, semata2 nak tau kisah percintaan ku yang kecundang ittew, boleh?? Ada ke aku cakap yang aku ni tengah frust melayan rasa cinta yang gagal? Takde kan... So jgn la pandai2 speku yang aku ni tgh frust pasal cinta. Lagipun to be honest, takde sape pun yg berminat ngan aku ni. Pompuan yang tak macam pompuan, pemalas yaa ampun, comot lagi kalut serba serbi, terlalu sayangkan Awan Gulingnya melebihi dari segala2, dan recently lebih mengutamakan kerja. Kau nak? Aku pun xnak ngan diri sendiri kot...


Tapi kan, itu tak bermakna entry ku ittew tak berkaitan langsung dengan chentaaaa.... *ngee~*
(Haha matilaaahh aku kena carut dok mengkonpiuskan org ekekeke~)

Wednesday, August 5, 2009

Disclaimer.


Wokeh, time for some explanation.


Nampaknya my last entry was a bit controversial. Few of my frens even texted me, asking what happen, who's the jerk, what has he done to me.. Siap ada yang call jugak. And after much explanation pun masih ada yang tak berpuas hati. Gosh, gile la korang ni tau tak? Gile keypochi!!


Dan yang aku rasa paling cam gile ialah bila semua orang beranggapan entry tu ditujukan kepada seorang "HE". Dan most people think that ia berkaitan dengan this thing called "LOVE". *duhh..*


Sejujurnya, memang ia ditujukan kepada beberapa orang "HE" (beberapa orang okkay!! matilahhh sgt loser wakaka~). Tetapi ia juga ditujukan kepada beberapa orang "SHE". Dan ia bukan lah bertemakan percintaan (chenta kerr??) yang kecundang semata2. Ia juga mewakili kekecewaan sebagai seorang sahabat. Wah!! Tatabahasa gittew..


So please la hentikan speku2 uols yang sooo streotype ittew. Tak semestinya tiap kali orang bercakap pasal hati dan perasaan, ia berkenaan cinta. Tak semestinya bila seorang wanita (auuu.. wanita kah??) meluahkan perasaan, ianya ditujukan kepada seorang lelaki.


Aku tau kadang2 apa yang kita faham tak sama ngan pemahaman org lain. Dan aku sedar entry ku itu agak puitis, dramatis lagi sadis (ptuiihh!) tapi dengan ini, sekali lagi ingin saya jelaskan kepada semua, entry ku ittew adalah bertemakan general. Maknanya ia memang ada kena mengena dengan mereka yang masih hidup. Siapakah mereka itu?? Sesiapa yang terasa maka dia lah orangnya. Sendiri faham la k, masing2 dah besar. Dah tua bangka pun. Patutnya masing2 tahu bezakan mana yang betul, mana yang salah. Tak perlu lah aku nak kena bagitau satu2. Kang cakap banyak, orang kata kita memekak pulak. Lagipun aku tau, aku pun bukan la betul sangat.


Ampun laaaa banyak2 dari hujung rambut ke hujung kaki ye uolsss!!




Monday, August 3, 2009

Si Bodoh


Sekarang aku tau. Telah jelas dan nyata aku memang tiada dihatimu.

Tapi xpelah, sebab aku memang ikhlas dengan perasaan aku ni, aku tetap akan lakukan segala yang termampu even if it kills me. I'll still treat you the same, sepenuh hati dan xkan ada kekurangan sikit pun (err tapi kalau ada terrrrlepas tu nasib la yek ehehehe~).

Bodoh? Memang pun. Xperlu orang bagitau, aku sendiri sedar perbuatan ni bodoh tapi kadang2 benda bodoh ni laa yang akan membantu kita jadi pandai kelak. Perbuatan bodoh ni la yang buat aku jadi lebih sabar dan kuat. Biar la orang bodoh2 kan aku, yang penting aku xbodoh2 kan orang. Pada aku xpenting how others treat us, what matter is how we treat others. Sebab that is what matters to Allah. Allah tahu apa yang kita buat kan?

So xkira la betapa jiwa akak ini telah dilukai (gitteww...), yang penting Tuhan ada untuk merawat luka ku ittew.... *sob sob*

Drama air mata lagi kannnnn!!!


Friday, July 24, 2009

Angel on my shoulder but..


I really believe that I have an angel on my shoulder.



No. Can't be just an angel. Must be more. Angels. At least more than 10.


Sebabnya aku selalu sangat berlaku baik dengan semua orang disekeliling aku. Aku akan selalu cuba sedaya upaya menghulurkan bantuan, sentiasa sedia untuk mendengar luahan hati, sanggup berkorban masa dan tenaga dan juga wang bila diminta. Aku akan ketawa untuk orang walaupun aku tengah rasa nak nangis sangat2. Dan aku akan menangis dengan orang walaupun aku tengah rasa cam nak tergelak gile2. Baik kan aku?


Tapi sejak akhir2 ni aku selalu terfikir cam best je kalau dapat pukul orang. Mesti seronok kalau dapat langgar orang, pastu tinggalkan orang tu mati kering kat tepi jalan. Tak pun tolak orang jatuh tangga guling2 dari tingkat 13 sampai ke bawah. Paling best kalau dapat sumpah orang kena sembelit 2 - 3 minggu. Owh pasti dunia ini rasa lebih indah....



I do have angels on my shoulder, but I also have devils in my head.





*Bawak bawaklah ingat Tuhan Adi oii!!! Astaghfirullah...



Thursday, July 23, 2009

Hey at least aku update okkay!!!


Harini aku rasa sangat letih gila. Plus I'm bloated like hell, very hungry and sooo much in pain.



.


.


.


.


.


.


.


.


.


.


Cane nak gi shopping ni weh!!!!!



Fuct fuct fuct.


*pffttt!!*


Note: Mesti aku kena maki ngan Hanim lagi buat entry camni. Jgn marah haaa. Nanti kena jual ekekeke~


Monday, July 20, 2009

Jeritan Batinku


As for now, bulan ni adalah bulan paling sibuk for me this year.



*Sigh*


.


.


.


.


.


.


.


.



Tu je la nak bagitau.

Thursday, July 2, 2009

Di Persimpangan Dilema


Merujuk pada entry yang lalu, ini adalah rupa bentuk rambut anganan akak ittew..




Bayangkan betapa seronoknya akak nanti berjalan di persisiran pantai uols, sambil rambutku yang panjang ittew beruraian di tiup angin bayu.. Oowwhhh indahnya!!

. . . . . . . . . . . . . .


Tapi malangnya sekarang anganan ku ittew telah tergugat dengan keindahan ini pulak:




Cambest la pulak rambut this length with this style. Dahla aku ni memang xsuke sikat rambut, ditambah lagi dengan tuntutan kerja yang me-limit-kan waktu untuk sessi kecantikan (chantek ke...). Rambut camni mesti lagi senang nak maintain kot. Sekali member aku bleh lak racun baeeek punya ckp cut nih sangat seswai ngan muka aku.. memang menggugat iman tol la! Manyak cilakak la lu Tipah (bukan nama sebenar)..


*Gambar adalah diambil dari sini. Selain terpengaruh dgn himpunan baju2 yang cute, boleh juga menghayati kechomelan para modelnya. Sekian.


Wednesday, June 24, 2009

Mati

I'm committing suicide.

.

.

.


Aku rasa orang yang suka menjebakkan diri dengan perbuatan yang berkesudahan dengan penderitaan pada diri sendiri tu sama je cam perbuatan bunuh diri.

And that's what I'm doing right now. Buat benda bodoh dan dengan rela hatinya menjebakkan diri dalam complicated situation yang tahapa2 tah. Padahal aku tau the severity of the damage, the pain it will cost. But still I allowed myself taking the chance, risking it. Aku pun tak tau kenapa laaa I choose to get involved. Kadang2 aku rasa aku tak paham dengan diri sendiri. Sometimes I tend to make stupid decision despite the fact that I clearly understand and aware for fact that it is stupid. Tapi tu lah, gatal sangat kaaann.. tetap ku pilih jua jalan penderitaan ittew..

At this age, aku rasa aku dah cukup matang untuk berfikir dan membuat keputusan logically, if not maturely. Tapi kenapalah keputusan yang tak logik tu jugak yang aku buat. But then kan, sometimes it seems that the illogically-stupid-suicidal decision tu feel soo right. Maybe that's why sometimes people choose to cheat and lie, eventhough they know better how that act could cost them massive pain. Korang penah rasa camtu tak? (Ke aku sorang je yang rasa camtu.. *hmmm*)

Mungkin sebab tu jugak I keep on making those immature decision, keep on hurting myself. Sebab at that time, it just felt soo right. Lepas2 tu baru la nak rasa cam bodoh la, menyesal la, tertekan la.. pastu tension sesorang. Padahal sendiri yang cari pasal kaann.. drama sangat taw kau ni Adi. Nah sekarang, rasain!!

Monday, June 22, 2009

Tunggu dan terus menunggu..


Setelah sekian lama, baru harini aku dapat rasakan yang my hair is finally getting longer. Lepas aku gunting rambut aritu, aku dah tak usik dah rambut aku. Adalah aku gi trim rambut sket awal bulan aritu, tu pun sebab my haircut dah out of shape.


Aku ada rasa menyesal sikit lepas potong rambut aritu. Walaupun that cut did look good on me, tapi kekadang terfikir jugak, if only aku tak berani sangat gi potong rambut aritu, pastinya rambut ku kini dah panjang hampir mencecah pinggang.

Actually I've been longing to bela rambut panjang mengurai ala2 Fouziah Ghous, so pas ni bleh la akak feeling2 sambil belai rambut ku ittew. Next time kalau gi tepi pantai kan, bleh aku biarkan rambut ku yang panjang mengurai beralunan di tiup angin bayu. Owhhh indahnya.. *matilah berangan sgt ahaks!

Namun sesungguhnya benar kata pepatah, penantian itu satu penyiksaan. Sekarang ni aku sungguh tersiksa menanti bilakah mungkin rambut ku akan sepanjang rambut Si Pojiah Ghous ittew. Ni pun aku dah puas ugut rambut aku soh panjang cepat sket, or else aku potong je. Tapi rambut aku ni buat kisah tak kisah je sebab dia pun tau, aku takkan berani nak gi saloon potong rambut nyer..

Sialan. *pffttt*

Wednesday, June 17, 2009

Sebab Adi Tak Suka Sikat Rambut


This is my look for today.

Muka gile suci kan?

Macam sial.


Tah ape mimpi tah rambut aku arini, dia jadi straight lak. Ni musti sebab aku terrrrbrush my hair pagi tadi lepas cuci rambut. Dahla shirt keje aku pakai harini bertemakan ala2 cute and sweet, rambut aku lak layan meluruskan diri. Memang kena la tema "sweetness to diabetic" gittew ngehehehe.. Kalau mak aku tengok penampilan aku arinih, sumpah mak aku akan senyum bahagia dan berkata "Oh daughter ku! Akhirnya..." sambil mengalirkan air mata gumbira... *sob sob*

Pengsan!!!

Monday, June 8, 2009

Birthday & convo


My 27th birthday cake yang akak xsempat potong ittew..



It says "Mak Eton dah 27th!". Kakak cakap Adik (the youngest) yang beli kek ni untuk aku. That explain the writing then. Yup, my siblings called me that sometimes. Especially the boys. Aku lah Mak Eton, aku lah Puspawangi, aku la Che'gu Murni, aku lah peragawati Jolly Kwan, semua pun aku. Salmiah Gamal pun aku.. Kepada sesiapa yang xkenal those names, gi tgk cite Allahyarham P.Ramlee yek...


. . . . . .


The first pix of 27-year-old me.


Masa nih dengan dah lambat nak ke konvo, plus sakit perut lagik.. Tapi akak yang drama ni tetap maintain anggun, snappy2 pix dalam kete. Turun kete jek terus hilang vogue akak sebab kena berlari ke dewan. Dengan jubah yang senget benget, kain belah depan akak yang dah terangkat ke paras lutut gara2 nak cepat (abes terdedah aurat betis akak awwww!!!), ngan mekap yang dah cair dek peluh yang membasahi muka dan keti, selamba jek aku redah queue masuk dewan sebab nak cari queue nombor giliran aku. Abes semua org aku langgar. Sorry la pada cik kak sorg ni, aku langgar mortar board dia sampai tercabut kot. Letih la dia dok ejas2 board tu, cucuk tang sana sini kat tudung bawal No.1 nan indah bertatah rhinestone murah ittew.. datang aku, sederas angin aku langgar lak mortar board dia. Mesti dia maki aku kaw2 nyer. Mungkin sebab tu satu hari tu aku rasa panas semacam jek hehe..


. . . . . .


Bouquet from my mum.

Macih Mak.. Luff u ♥

I don't really fancy flower bouquet for a present actually. I prefer something yang more practical dan bleh dipakai or disimpan for a long time. Contoh cam baju ke, kasut ke, bag ke, cash ke hehe... But this time mak belikan bunga plastic instead of bunga hidup like last time masa konvo diploma, so kira ok la kot. Lagipun Zet faham Mak.. you can keep the flower, I'll just keep the teddy.


. . . . . .


Grand-est event for my birthday and convo.

Pakej berpoya semalaman bersama Seri, Hurmz, Shah and Apit di LQ!! Akak suke uolss!!

Million tengs to Apit for taking charge of being the host. And tengs DJ John for the birthday shoutout. Matilah kecoh kejap para jejanzz tercari2 siapakah Adi ittew. Tengok2 tulen pulak, terus tak selera uolss haha..

Tengs again to Apit for being a great host, for the shoutout, for the dance, for everything. Errr cuma fon number John je I xdapat lagi nih. Kem salam kat John eyh ehehehe.. *blush*

Gatal haram taw Adi!!


Thursday, June 4, 2009

Majlis Konvokasyen Ke-70, Sidang Ke-12


Satu-satunya gambar aku in full-convocation-dress.


Nasib baik ada ceremony cameraman, kalau tak memang takde la Kodak moment akak berkonvo ahaks!

. . . . .


I HATE CONVOCATION DAY!!! (tetiba emo boleh??)

The crowd yang crowded, the heat, the sweat, the protocol.. serabut!!!

Pity my parents. I really didn't want them to come. Just imagine, all the hassle they have to face: kena drove all the way from kampung to KL, then kena spent duit lagi for this and that, my mum lak sibuk belikan bunga bagai, then kena bersesak2 ngan orang ramai2 tu. Kesian la ngan dorang.Kesian kat aku jugak kena perabih duit untuk puaskan hati mak aku *nanges*.. But I just couldn't say no when they said they wanted to come. Aku faham, dorang nak tengok and attend the event whereby celebrating and honouring their off-spring. Walaupun result aku hampeh, dorang still rasa bangga to the fact that despite of perangai anak dara yang sorang ni, berjaya jugak dapat ijazah. Kira cam hasil titik peluh, payah jerih, penat lelah membesarkan aku selama ni berbayar la. Takde la hampeh sgt kejadiannya aku wujud di muka bumi ni.

Dah la pepagi hari konvo tu tetiba aku sakit perut. Stomach discomfort. Ngan sakit menyucuk2, loya gile, heartburn lagi..tah kenapa tah. Nak kata gastrik, aku mana ada gastrik.Tapi memang gile uncomfortable la. Aku dah rasa malas lagi tak koser nak gi konvo, tapi memandangkan parents aku dah beriya2 bersiap nak pegi, plus mengenangkan duit yang dah di perabih untuk event-of-the-lifetime aku nih, ku gagahkan diri jua untuk pegi konvo. Nasib baik perut aku behave sikit sepanjang majlis berjalan, kalau tak sesia jek la. Tak vouge langsung!!

Tapi lepas pengumuman penangguhan majlis semalam, waktu semua graduan nyanyi theme song universiti, somehow aku rasa lega yang amat2, rasa cam dah lepas satu beban. The ceremony made me feel completed, that my responsibility as student is officially over. Kira tercapai gak la one of the objectives of the majlis convocation tu ngehehe..

Now, all I wanna say is thank you soooo much. Thank you to my parents yang tak jemu dan lokek men-support anak dara mu yang sorang ni yang tak habeh2 blaja dari tadika sampai ke degree (errr mak, master coming soon taw *ngeee*); thanks to all tenaga pengajar yang sentiasa tolerate dan bersabar ngan kerenah student mu inniew; thanks to all my classmate yang tak lokek berkongsi dan membantu dalam study; thanks to everybody for the priceless experience, be it yang seronok or yang cam hampeh. You guys colored my life.

So million thanks.. :D

Tuesday, June 2, 2009

Twenty- seventh


1 June 2008


Heppy 27th Birthday to me!! YEAY!! *clap clap*

Alhamdulillah
dah masuk tahun ke 27 aku hidup hehe...

Just like usual, birthday tahun ni sama je cam tahun2 lepas. Which means ia berlalu tanpa any official celebration beriya2 bagai. My family ada beli kek, tapi aku yang derhaka ni xsempat nak potong pun kek tu sebab aku syok keluar berdatingan sepanjang petang sampai ke pagi pergi nonton wayang dan berlepak2an huhu.. Tu la, konon nak suprise aku la kot, beli kek then tunggu aku balik untuk potong kek sama2. Yang aku ni pulak bateri fon dah kong, cam biasa la kes lupa nak charge fon. Pukul 2 pagi baru aku balik. Last2 dorg la yang surprise sorg2 kuikui..

Anyway, aku still heppy sebab aku still dapat wishes for my birthday. Tandanya masih ada lagi somebody out there yang still remember and care for me. The tought that counts the most kan.. Tapi kepada sesiapa yang dah dapat request hadiah ku ittew, korang takkan bisa terlepas dari menunaikan kewajipan untuk me-materialize-kan request ittew ngehehe.. *wink*


Friday, May 29, 2009

Tagged


1. Copy this award and put it in your blog



2. State 5 interesting facts about the one who gave u the award:
  • She was my lecturer during my degree back at S.A
  • She's just about my age (yess truth does hurt Puan Is ku.. *isk)
  • Selain menurunkan ilmu berkaitan alam sekitar, beliau juga rajin menurunkan ilmu jodoh-laki-keje-gomen-perut-besar pada saya. Tapi nampaknya masih belum berjaya ku praktikkan ilmu2 ittew..
  • Obsess ngan kulit tumit kaki kiri sendiri (waayyy freak dari aku haha!!)
  • Jgn tertipu dengan rupa innocent and badan kurusnya ittew, kerana disebalik itu semua hidden deep inside is all kind of evil and cheeky tots... suka ugut orang dia nih!!!
3. Then, state 10 facts/hobbies of yours before picking the next award nominees
  • Sangat suka junk fud dan segala makanan yang tak berkhasiat
  • Getting skinnier each year. Apa nak jadi lah aku nih.. Yet bagus jugak la kan, esok2 akak dah beranak pinak pun senang nak maintain kan uolss ngehehe..
  • Sangat sayangkan Awan Gulingnya.. ♥ ♥
  • Suka membaca, yet pelupa. And seems getting worst each day (haha nampak sgt tanda2 awal penuaan..)
  • Talking about pelupa, benda yang dilupakan selalu adalah perkara yang penting. Benda yang tahapa2 and xreleven senang pulak aku ingat. Hampeh diri sendiri!!
  • Merasakan menggunting rambut adalah perkara yang menakutkan..
  • Suke pergi ke dentist. Far enjoyable!
  • Love comics and cartoons. Jiwa muda katanya.. Walaupun!!
  • Compulsive buyer. Sbb tu tiap2 bulan I'm prone to bertukar status miskin tegar *sob sob*..
  • Selalu dapat gelaran Freak and drama queen. Tahapehape la kengkawan aku nih..
4. Choose 10 nominees for this award and describe them
  • Belladonna (She's just soo loveable.. She's sharp sket tapi hati baik)
  • Cik Pika (Saya rasa dia sgt shweet & chomel)
  • Hajah Esah (Just go visit her blog. Enuff said.)
  • Maymay (A royal monkey. Haha. I just love her!!)
  • Shidah (my long lost bestest fren ever. Luff u sgt2!!)
  • Jiha (minah ni dah angau gatal nak kawen. I'm praying for yer hepiness kez!!)
  • Adij (my ex-coursemate masa degree dulu with the most sweet smile)
  • Ola (thanks for reading my blog gurl! *wink*)
  • Nina Diaz (soul night-shift parner. Night shift ku xberseri tanpa mu babe :'(
  • Isabelle (plis refer to No.2 tq... :P)

Monday, May 25, 2009

Misteri Nusantara


Harini aku dapat memandu dari rumah ke Pekeliling dengan tenang tanpa melibatkan sebarang sessi makian dan carutan yang serius. In fact, even sampai ke ofis ku inniew. Trafik agak lengang arini. I wonder what's happening today. Mana pegi umat seramai-ramainya tu ek? Selalu kemain lagi, penuh segenap penjuru jalan kat KL ni dengan motor vehicles of all kinds, tak kira masa. Kalau tak jammed jalan tu, memang bukan KL la. Tapi harini lain pesen pulak. It's not that I'm complaining, Alhamdulillah la kan perjalanan akak ke tempat kerja harini lancar tanpa halangan. Cuma jurney ku harini diselubungi misteri kemana-hilangnya-sume-kenderaan la huhuhu...

Btw, this was how the moon looks like last 2 Sundays.

It was soooo full and looked soooo big and near, I felt like reaching out my hand to touch it.

Dan nampak sungguh ala2 misteri jugak..

Friday, May 22, 2009

Adi Yang Rajin


It's 4:35pm. I'm home alone at the moment, tengah tension melayan kepala dan badan yang dok buat hal lately. Time2 keje tengah banyak ni la badan aku nak buat hal bagai.

Aku tgh bosan gile yang amat ni. Nak keluar, aku memang tak larat. The light makes the pain worst. Aku rasa ala2 vampire, dah takleh kena cahaya matahari pulak. So terpaksa la dok berkurung dalam umah ni, golek2 sesorang sambil beranganan tinggi di kayangan...

But guess what I'm thinking right now?

My work. *Dammit.

Haih.. I guess my frens are rite then. I guess I am turning to one of those so called workaholic freaks. My frens dah start complaining me working too much, sampai xde masa nak hangout ngan dorg. Sometimes (most of the time actually..) dah janji2 ni, but then aku akan cancel due to work. Worst, aku slalu lupa aku ada janji ngan dorg. Aku tau salah aku, tapi nak buat camne. Memang la work kena comes first, sebab kalau aku kuar lepak ngan korg, kena kuar duit. Tapi kalau lepak opis buat keje, aku dapat duit ngehehe.. Skang ni tengah sakit pun aku dok pikir pasal keje lagi. It's not like I really like my job pun. I guess I just love doing it. Matilah married to my job katanya.

But then, lucky my family is understanding enuff, especially my mum. Tengs mak.. Luff u *hugs*. So far belum ada complaints lagi from them. Perli sket2 tu standard la kot. Tapi aku buat bodo je la. Ala nanti kalau akak cemerlang dalam karier, dorg jgk yang senang kan. Kemana lagi tumpahnya gajiku kalau bukan ke dlm akaun bank mu wahai ibuku....


Wednesday, May 20, 2009

Sakit!!!! :'(


I’ve been having headache lately. Memula I tot it was caused by the temperature Bumi yang makin mengganas nowadays as a result of global warming, tapi sebab aku dah tak larat sesangat plus kepala aku makin sakit dengar bebelan makluk2 Tuhan yang dok soh aku gi check up, so today I went lah to the doctor..

Basically the doctor told me that the headache, tiredness and nausea I’ve been having is a result of combination of slight dehydration (sebab panas la kot), sedikit malnourished (sebab makan xtentu masa), being a bit underweight (????) and being overwork (no comment hehe.. )

After much consultation, the doctor told me to drink plenty of water (wajibul-ghunnah katanya), get plenty of rest (memang xdapek la kan..) and to watch my eating – to makan ikut time but not to eat oily and goreng2 food.

Now, how on earth am I going to watch my eating if I was not allowed to eat those?

I mean, to live here in Malaysia, it is difficult to find anything yang tak melibatkan minyak2 or goreng2. Betul x? Aku tak makan 2 hari (from the nausea and vomiting) tu pun I’ve lost almost 2kg. Skang ni lagi la aku kurang makan sebab tak tau nak makan apa.

Yelah, most of the lauk pauk dah sah2 berminyak. If nak makan yang tak berminyak kena special order la kan. Aku ni pulak jenis yang kalau dah mengadap keje, memang dah takleh nak berenti dan takleh tunggu punya. So kalau nak kena berenti buat keje untuk makan, kena cepat la. Nak makan yang cepat dan mudah basically involves everything yang bergoreng (nasi goreng, mee goeing, ayam goreng..). Nak cari makan yang rebus2 stim2 ni memang lama la nak kena tunggu masak. Akak sebagai wanita (wanita kah..) yang berdedikasi terhadap kerjaya memang xhadap la nak menunggu2 ni. So apa je option yang aku ada? Nasi putih ngan kicap je la kot ngehehe..

So menu akak skang, untuk lunch ialah biskut-biskutan dan roti-rotian. Dinner lak roti naan je yang mampu memenuhi criteria buat masa ni. Mampos makin kurus kering kerempeng la aku camni…


Friday, May 8, 2009

Aduuuhhhaiii *sigh*

Ya ampunnnn!!!!!!

Tension lah aku. All this while, sepanjang kehilangan aku ni, I did make entries for my blog. And I was planning to publish it yesterday. Tapi..... (bak kata Nabil, ala2 typical drama Melayu hehe..)

Pendrive yang aku guna untuk save all the entries selama ni dah hilang tah kemana. Ni kes pinjam2 pendrive la nih. Colleagues aku kat opis nih, sorang pun xde pendrive boleh? So bila nak amik any softcopy dari PC lain, pendrive aku la yang terpaksa dilacurkan oleh semua org. Last2 xtau mana pegi. Hampeh betul la.. Sebanyak2 benda yang akak type selama ni, sepanjang kehilangan ku ini, untuk share ngan uolss semua hilang begitu sahaja. Frust akak uols.. *nanges*

Sekian sessi luahan perasaan ku..

Friday, March 20, 2009

I'm soo in love..


Kenapa laaa aku ni selalu will eventually end up "berchenta" ngan this thing called kerja??


I don't even love my job, tapi aku berchenta gak ngan kerja ittew.

Selalu camni.

Hampeh tol!!

Saturday, March 14, 2009

Dearest Awan Guling


I was being abusive to Awan Guling lately. Poor Awan.. Minggu ni je dah dua kali aku lupa nak switch off lampu kete. Sia2 je bateri week. Nasib baik both incidents happened kat parking space yang proper dan tempat yang betul, so xdela menderita sgt aku nak membela si Awan tu.

Pastu bleh plak aku gi hentam tiang lampu time nak reverse kereta. Sumpah aku tak perasan tiang lampu tu. Waktu tu dah la dah gelap, hujan renyai2, parking area tu pun lapang semacam jek, aku pun reverse la ngan konfidentnya. Tak pasal2 langgar tiang lampu. And again, lucky me bumper belakang si Awan xde rosak or kemek or jatuh. Adelah pecah sikit, tapi xberapa visible dan x affect kereta. Kalau tak akak la yang pengsan nak baiki kereta. Memang bertuah sgt2.

Actually yang bertuah si Awan tu sebenarnya. And I'm just lucky enuff to have him. Awan tak pernah buat perangai yang menyusahkan tuannya. Kalau nak buat hal pun, Awan akan rosak kat tempat yang elok, cam kat parking box yang terang dan ramai orang ke.. dia tak pernah rosak tengah2 jalan. And no matter how violent my other family members towards him (especially bapak and brothers2 ku yang hampeh ittew), Awan tetap rilek dan cool jek. Aritu masa dia tenggelam dalam banjir besar kat Johor tu pun, he was not having that much of damage. Dahlah he was fully submerged in the water, he was actually got drifted away by the strong current. But somehow he got stuck to this one pole maka terselamatlah Awan Guling tu dari dihanyutkan arus masuk ke longkang.. It almost looked like he was actually holding on to the pole. Masa tu bila air dah surut dan aku tengok si Awan dalam keadaan camtu, sumpah aku rasa cam nak hug dia kuat2. Cute gile nak mampos. Tapi apo dayo, tangan akak xsampai uolss..

Skang ni, aku tengah berjimat cermat yang amat dengan gajiku yang ciput ittew supaya aku dapat belanjakan semua pada Awan Guling. Who would've thought that Adi would even think about spending all of her money on cars rather than on clothings and books.. Tapi demi Awan, aku sanggup!

Kakak sayang kamu Awan.. (matilah jatuh chenta ngn kereta!!)

Monday, March 9, 2009

Kekacauan jiwaku


It's been a while since I write anything. I've been busy lately. Aku rasa aku xdelah banyak benda nak kena buat tapi rasanya macam sgt2 busy. Aku pun xtau apa yang aku sibukkan sgt. Tapi aku memang sibuk lah sekarang nih..

Aku dah keje sebenarnya. It's only been a month but it felt like forever. I don't wanna talk much about my work. At least not now.

Anyway, life aku skg nih rasanya sama je cam sebelum ni, cam time2 study dulu. Aku still kena bangun pagi, buat keje sampai malam. Kadang2 kena stay up, kena kejar datelines (dan langgar datelines jugak hehe..). But I guess yang membezakan hidup aku skang ngan dulu hanya satu - I'm not having fun anymore. Not even with myself.

Aku ni pulak bukannya the type of person yang pandai nak cover2 isi hati. Ok, maybe I can act and pretend a bit, but then it will show eventually. Skang ni ngan kepala yang berserabut, I tend to become very moody, my habit changed and I don't feel like myself anymore most of the time.

I do realise though that I have responsibilities and have to think about other things and people as well, so I have to keep myself together and pretend as much as I can. So kenalah sengih sana, sengih sini, gelak sana, gelak sini.. I did have fun and enjoyed myself a bit sometimes, but a big part of me rasa cam nak meletop. I sooooo hate having to do this, to pretend like this. Sumpah exhausting!! x(

Friday, February 6, 2009

Hai-hai | Bye-bye


Hai-hai again uols..


Sekali lagi Adi terpaksa menyepikan diri atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.

Tetapi pergi ku tidaklah lama.. I will be back sometimes in the future (xsure la bila..) untuk terus berkongsi cerita dengan uols. Nanti I will update semua peristiwa, gossip, makian dan carutan I ngan uols okkay. I promise from the bottom of my broken heart gittew..

Don't miss me k uols.. Wait. I WANT uols to miss me.
So miss me taw uols!! Miss me banyak2. *ngehehehe*


Until then, bye-bye uols..


Wednesday, January 28, 2009

Hye uolss!!!


Sorry la uols, I tau I telah lama menghilang tanpa kabar berita. Bukan I sengaja, tetapi semuanya berlaku diluar kawalan. I xmampu berbuat apa2 melainkan pasrah menerima qada' dan qadar Tuhan..

Okkay, enuff with the drama. Realitinya, I've been away this while because I was kinda bz doing unexpected things. I went to KL last week to take care of other things but I ended up going to job interviews la pulak..

It was not my first time doing job interviews but tah kenapa, this time it felt so real. Tak tau la nak explain cane tapi rasa kali ni cam serius sikit, feel kerjaya tu lebih sikit laaa. Katanya.. Berangan je lebih!!

I thought I was going to be very nebes doing the interviews. Al-maklum la, nak kena jumpa all the high-ranked professionals and having to answer all of their sophisticated questions katanya.. Tapi being me, the only thing that make me very nebes was my shoes. Boleh??

Anyway, all of the interviews went well Alhamdulillah... Aku ada la dapat few calls tapi I went to 3 interviews sahaja. And each was conducted in a very different way.

My first interview was with an unexpectedly large company (iyee aku x check company background huhu). Akak mmg suke main redah je uolss.. The interviewer asked me sooo many questions, naik letih akak nak menjawab. Rasa cam jawab soklan exam pun ade gak. I did stutter and hesitate a bit, tu pun sebab otak aku ala2 nak jam gara2 bangun awal gile untuk gi interview. Nak elak jam la kononnya, last2 aku sampai tempat interview 2 jam awal. Gate pun xbukak lagik. Mati kering aku tunggu dalam kete..

The second one was expectedly xbest. This time I did some background check and found that they did marketing services. Memang soooo not me la kan. But I went anyway just for the experience.

The third one was very the simple interview session gittew. Tu saje yang aku boleh cerita. Memang simple sesangat kan? :P

So sekarang ni akak dalam proses menunggu panggilan kerje dengan penuh debaran, diselang-selikan dengan tidur siang dan sessi bermalas-malasan di kampung halaman terchenta..

Wish me luck uolss!!!


Sunday, January 11, 2009

The reveal..

SEBELUM

The ''Convicted'' Look
  • Serebeh @ messy (sbb malas sikat rambut)
  • Xde style (sbb rambut dah waaaaayy out of shape)
  • Unruly (sbb rambut dah rosak, ada split end)
  • Nampak xberapa nak muda (hehe..)
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

SELEPAS

The ''Gedik Santai'' Look
  • Still serebeh @ messy (sbb akak mmg xsuke sikat rambut)
  • Stylo (sbb rambut dah di-Japanese-layered-kan) *matilah syok sendiri
  • Still unruly (dem hair!! *carut*)
  • Tampil 10 tahun lebih muda (*pengsan!!)

Saturday, January 10, 2009

Akak dah potong rambut uols!!!

*Potong rambut pun kecoh..*


Setelah berbulan2 menyimpan anganan dan azam serta mengumpul keberanian akhirnya berjaya jugak aku potong rambut.

Aku ni sebenarnya sgt xgemar sessi memotong rambut. Don't ask me why, aku pun xtau kenapa. Yang aku tau aku mmg xsuke nak gi gunting rambut. Trauma kot kecik2 dulu mak aku curik2 guting rambut aku time aku tido. Tu xcampur lagi yang dia gunting rambut aku tokak sana sini. Hilang keayuan akak uols..

It's not exactly the style that I had in mind though. Aku bajet nak potong sikit je, sebab aku mmg berangan nak simpan rambut panjang mengurai tapi Albert si tukang gunting ittew dgn confidentnya menarah rambut ku dan aku yang sedang control takut hanya mampu melihat rambutku jatuh berguguran..

Tapi kira ok la cut ni, seswai la ngan akak yang malas sikat rambut nih. Yep, I don't like to sikat2 my hair also. Each morning bangun tido jek, I would usually tied my hair to a ponytail and wear that hair the whole day. Messy tak messy tu belakang kira. Tak kira la si Asyran tu nak kutuk aku tak sikat rambut ke, Miji pulak kutuk aku macam tak mandi pagi ke, aku tak peduli. Lagipun kan messy hair is in katanya..

Kira cut ni practical jugak la utk aku. If ever I needed to appear smart or formal, it still can be put in a bun (very the small one) or I could just style it straight. Untuk penampilan biasa pulak, aku hanya perlu tampil tidak bersikat seperti biasa. Tak perlu susah2 style pun ngehehe..

I also dyed my hair black. Puas hati aku.. People always tot that I coloured my hair. My hair did look like I had it highlighted tapi tidak sekali2 uols.. Rambut akak mmg semulajadi tidak hitam okkay. Dan semakin panjang rambut ku, semakin kelihatan brownish lah ia. Mak aku slalu kutuk kaler rambut aku tu buat aku nampak cam orang sakit. Dia tak igt pulak dari mana aku dapat kaler rambut camtu kalau tak dari DNA dia. Lagi nak kutuk2 aku.

So skang ni aktiviti masa lapang aku ialah main rambut sambil feeling2 style rambut aku sama cam rambut Takuya Kimura utk campaign Gatsby Moving Rubber..


Owh Takuya.. ♥ ♥ ♥


Wednesday, January 7, 2009

Tagged


Kali ni saya di-tagged oleh Cik Pika pulak...


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu ?
- Heppinessss.. :D

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri ?
- None. Semua adalah hasil sumbangsih ibu dan kakak dan beberapa sumber lain yang sudi menyumbang ngehehe..

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu ?
- Owh xpernah mengimpikan such things lagik

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan ?
- Selama-lamanya lah.. aku kan pencinta yang setia katanya muahahaha..

5. Adakah anda dilamun cinta ?
- Owh Justin ku... *drool*

6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam ?
- Dapur rumah dan membawa ke ruang nonton tv, kemudian ke dlm bilik dan kembali ke ruang nonton hehe...

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli ?
- Budak Getah vol. 51. Ala tu kira buku la tu...

8. Apakah nama penuh kamu ?
- Nur Ezati binti Solikin.

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah ?
- Dua2 pun xsenang!!

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda ?
- Pak Aziz Satar - So that I can ask him everything I wanted to know about the lagendary Tan Sri P. Ramlee

11.Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu?
- Suraya Sujak
- Mak Hayam Seri
- Yayunk Amz
- Mi-G (my beloved "junk-fren")
- Shila (tengs for these 3 years nyet!!)
- dah dah 5org tu jek!!

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri ?
- Yes. Hand-washed okkay! Nak elak kes kelunturan punye pasal..

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi ?
- Syorga donia!! Ngehehe..

14. Pelukan atau ciuman ?
- Pelukan dan ciuman.. Aah la Pika, dlm Malay mmg bunyi lucah sket la..

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu
- Kami xpernah berjumpa pun..
- Tapi saya rasa dia agak sweet.
- Dilahirkan pada 13 December 1985 kul 2.35 ptg waktu Malaysia. According to her lah..
- Dia byk kisah hidup yg aneh lagi ngeri..
- Dia berwajah keIBUan.. haha matilah Cik Pika hangen ngan aku!!

16. 8 perkara yang amat saya gilai
- Comics
- Shoes
- Bags
- Oversized items, especially bags and sunglasses and watches
- Graphic tees
- Lollipop and ice creams.. yum2!!
- Berpoya2. Sape nak join?!!

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
- Bodoh.. (in a "nice" way lah, bukan the mean way..)
- Membencikan!!
- O ok
- Pulaaaak..
- S**t!!
- Menakutkan je...
- Perlu ke..
- Ada aku kesah?! (skg sudah mnjadi habit, seiring ngn azam tahun baru..)
*plus byk lagi yang cencored-tapi-best-utk-disebut..

18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca
- Budak Getah (@ One Piece) vol. 51
- Buku Nota Wastewater Technology (time nak exam aritu..)
- Segala notes yang dibukukan (ni pun time exam aritu)
- Readers Digest's Laugther is The Best Medicine
- A book on penyakit bawaan serangga..apetah tajuk dia. Kes bengang kena denggi 2kali
- Love in the Time of Cholera. Tapi baca separuh jek, tu pun online..
- Buku resepi majalah Saji.. menjamu mata tgk gambar lauk yg enak lagi lazat
- A Splendid Thousand Suns. Tgh tunggu nak baca actually. Adeq bila nak bagi kat K.D nih?!!

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali :
- Quizzical by Juliet the Orange.
- Keroncong Hujan by Adibah Noor.
- Ku Impikan Bintang by Sean Ghazi.
- F**k You Very Much by Lily Allen (lagu motovasi diri hehe..)
- Luck Be A Lady by Frank Sinatra. Puts me in a good mood.
- I Miss You by Incubus (ni pulak lagu chenta luka ku.. *sob sob*)
- Bawa Ku Terbang by Fabulous Cats. Ttba rasa lagu ni cambest lak..
- Everything from Justin Timberlake ku... ♥

20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu :
- Jgn jadi baik hati sgt (yelah yelah!!)
- Seorang manusia berpeluang dijangkiti denggi sebanyak 4 kali seumur hidup *benci nyamok!
- Hantu rajin takut ngan saya, sbb tu saya xberapa rajin. *Alasan sgt!!
- Real life hero will not always be there for you all the time so plisssss stop getting into trouble!!
- Cinta xmengenal usia katanya.. *gelak guling2*
- Stop thinking too much plis!!
- Sesungguhnya saat yang terindah hanya sementara.. waaaaa!!! *sob sob*
- En. Rusdin Laiman sayang aku yahooo!!! (Haha ampun Abg Long...)

21. 8 orang untuk di tag :
- Jiha (boleh kurangkn kecamuk minda dan jiwa mu ittew..
- Kak Bella (so dh xde excuse la utk xhapdate blog kan kan?? :P
- Isabelle
- Orange
- Ola (Hye there!! ^_^.
- Pengerusi KLC (as aktiviti mengular masa lapang hehe..
- You
- Yesssss YOU!!!


nRelate All Blog Sections