"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, December 19, 2008

My today


Aku xtau pukul berapa aku tertidur semalam but it was veeeeery late.

Harini, pukul 6 a.m aku dah terjaga. Lepas subuh aku try sambung tido balik, tapi xleh. I kept tossing and turning, sampai naik sakit badan aku bergolek2. Disebabkan aku xmakan dari semalam dan aku rasa aku cam lapar sket, so aku pun bangun la gi buat breakfast. Aku masak nasi goreng. YESSS masak.. nasi goreng. Aku masak. Sendiri. Home made. By me. Adi.

I ate my breakfast sambil layan tengok katun. Sangat lah membosankan katun2 harini.. oh wait. Katun arini sama je cam katun semalam. Tapi semalam xdela bosan pulak. Hmmm...

So I decided to go lepak golek2 dalam bilik sambil baca komik. Golek punya golek sedar2 dah pukul 3++. Aku tertidur rupanya.. Aku bangun basuh muka, made myself a drink and start surfing the net sambil menggodek laptop aku yang tunggu masa nak kena campak ke dinding nih.

Dan harini baru aku perasan yang internet can turned out to be boring yang amat....

So I spent my whole evening membersihkan dan mengemas segala bekas2 plastik dan pinggan mangkuk kat the whole rak pinggan tu. SEMUA sekali.

This is not the first time I spent my day staying in, cleaning this and that. Apperently, I did that everytime I'm feeling down/serabut/tension etc. I'll start cleaning everything, dari membuang habuk sampai la membasuh tandas.

And I've been doing this for the past few weeks. Me, cleaning. Cleaning sloooooooooowly. And today, cooking as well. ME. Adi. Cooking..

Yup, something is bothering me. Veeeeeery much. I'm sooooooo disturbed rite now!

No comments:

nRelate All Blog Sections