"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, December 26, 2008

Sessi bercakap dengan jin



Mereka:

Mana updates wei!!!

Aku:
Bukan saja xnak update blog la, tapi malas xberkesempatan. Aku kan dah tamat pengajian (chewah berbahasa gittew!!), maka harus lah aku berpindah kuar dari umah sewa aku tu. So skang ni aku tengah berpura2 betul2 sibuk mengemas dan membersih segala benda kat umah tu la kaedahnya..

Mereka :
Takkan la kemas umah dari awal bulan xabes2??

Aku:
Meh sini try kemas umah aku yang mcm umah hantu tu!! Tolong xnak, komplen je lebih!!

Mereka:
Ehehehe...

Aku:
Nak kemas n besihkan peti sejuk je dah 1 whole day taw. Dahla budak2 ni xkemas lagi barang2 dorg, susah aku nak buat keje..

Mereka:
Yelah tapi xkan la lama sgt mengemas nya.. Housemate kau yang lain kan ada..

Aku:
Housemate aku? Kemas?? Lupakan je la...

Mereka:
Adi, Adi... Kau ni pun satu..

Aku:
Laaa, aku pulak...


* * * * * * *

*Note: Perbualan berikutnya tidak dapat dipublish disini kerana mengandungi unsur2 provokasi, makian dan carutan yang melampau. Harap maklum.
Sekian.



2 comments:

jihapimpom said...

wah rajin nye ngemas,,anak sapa la ni

AdiHana said...

owh yg rajin ittew adalah ank dara wak solikin hehe..
terpaksa rajin..tau la org nk pindah umah..

nRelate All Blog Sections