"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Thursday, December 4, 2008

Tagged!!



Kak Bella tagged saya berkurun yang lalu tapi baru laa ni saya post entry nih.. Sorry la Kak Bella, lambat buat. Kenapa lambat? Sbb lately saya kerasukan hantu procrastination, tu yang semua keje tertangguh tu (ditambah lagi ngn sifat semulajadi malas yang amat.. Mengaku je la Adi!!!)

.

So here are the instructions;
Link to your tagger and post these rules on your blog: Share 7 facts about yourself on your blog, some random some weird. Tag 7 people at the end of your post. Leave your names as well as links on their blogs let them know that they're tagged by leaving a comment on their blog.
.

Dan berikut adalah isi kandungannya!!

  • Shoes - Simply ciptaan teragung dunia!! Salah satu topic berangan febret aku ialah "If I could have all the shoes in this world.." Nasib baik karangan zaman aku skola dulu xde bagi pilihan tajuk camni, kalau tak haruslah karangan akak paling meletopssss!! And if i ever jadi designer kasut, akak nak buat signature tapak kasut rainbow kaler siap ngn glitter2. Kompem makan hati laa Encik Louboutin kuikuikui...
  • Korek - Semenjak dua menjak bertukar status miskin tegar nih, benda yang aku dok korek ialah Tabung Tanpa Sesalan ku ittew la ngehehe.. Walaupun saiznya kecik tapi duit yang disumbat ke dalam tabung itu exclusively puluhan ringgit sahaja okkay!! Syilling2 xde taw.. err kecuali syilling 50sen hehe.. Tapi memang xmenyesal lah simpan duit dlm tabung tu muahahaha!!


Exhibit 1: Tabung yang telah menjadi mangsa korek..

  • Fruits - Yang pastinya semua jenis buah yang aku suke makan xkan termasuk dlm mana2 bakul hantaran kawen. Tapi kan, aku yang nak kawen kot.. so suke ati aku la kan nak hantaran buah ape pun. So utk bakal suami ku nanti, make sure u sediakan satu bakul hantaran buahan seperti berikut: nenas, pisang berangan, mangga, manggis, duku dan durian D24. Sekian terima kasih.
  • Colors - Kaler white seputih salju.. (salju tu kaler putih ke??). Selalunya anything in white will caught my first attention.. termasuklah para lengchai yang putih melepak yum2!! (aiyohh very the gatal!!). Ada seketika dahulu aku punyalah obsess ngn kaler putih ni sampaikan almost all of my shirts berwarna putih. Masa tu ada yg mencadangkan supaya aku enroll ke mana2 kindergarten class utk belajar mengenal warna2 lain yang ada di donia nih.. Tapi ada makhluk ni cakap putih tu bukan sejenis kaler, boleh??
  • Licences - Scuba diving license!!! That's definitely the license I've always wanted. Tapi sblom tu Cik Adi, TOLONG gi blaja swimming dulu plissss!!!
  • Perfume - Owh aku bukanla org yang pakai perfume on regular basis. Jarang2 sgt. Sbb pada aku perfume tu bukan la penting sgt. Yang wajibul-ghunnah utk aku ialah deodorant - maka barulah anda boleh tampil berani dan berkeyakinan tanpa bau badan. Gittew.. Lagipun I prefer my clothing yang smell nice. So instead I bought all the wangi2 softner utk mengharumkan semua pakaian saya.. Yup, SEMUA. Termasuklah pakaian yang "tersembunyi" ngehehe..
  • Hobby - Hobi saya ialah makan junk food. Boleh? Aku rasa aku xde specific hobby la, but i do love reading (walaupun yang aku baca mostly comics ngehehe..). Selain itu saya juga amat gemar bermalas-malasan dan berangan tinggi diawangan...


NEXT VICTIMS!!!
1. Puan Isabelle

2. Kayu Lastik (tapi aku rasa dia malas nak buat ni..)

3. Missy Orange

4. Nasrina
5. Kakak

6. Anda yang membaca

7. Anda yang rasa nak buat!! ♥



p/s: Kepada "
anda2" yang tersenarai dalam list next victims ni, plisssss inform me once u did and posted the entry eyh. Akak excited nak baca okkay!!! *grin*


1 comment:

aMz said...

yayunk.. aku dah pn wat tagged tu..

nRelate All Blog Sections