"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Monday, December 8, 2008

Kenapa


Ni adalah antara soklan2 "KENAPA" yang orang selalu dok tanya kat aku;

*****

Q:
Kenapa kau sorg je yg lain (kurus) dlm your siblings?
A:
Sbb Adi anak angkat, so genetik mmg xsama (ni jawapan kurang sopan adik beradik ku yang lain tiap2 kali orang tanya soklan nih. Cisss sungguh...)

.

Q:
Kenapa bagi nama kereta ni (my car kancil) "Awan Guling"?
A:
Behtu klo bagi nama Awan Kumulonimbus kang bisa mengundang ribut petir lak haha..
Actually aku dpt nama tu dari manga @ komik jepun, Dragon Balls (kes terpengaruh komik *grin*). Watak utama manga ni, Son Goku has a ride called Kinton Cloud, atau dlm komik bahasa melayunya dipanggil Awan Guling (which sampai skg aku xpaham kenapa..). Aku harap kereta ku itu akan sentiasa berkelakuan baik & laju just like the Awan Guling of Son Goku tu, selain ia hanya boleh dinaiki oleh org yang berhati suci murni sahaja muehehehe.. :P

.

Q:
Kenapa orang panggil kau "Adi"?
A:
Sbb dorg xnak panggil aku Mrs. Timberlake (@ wife Encik Justin), Justina (nama pompuan utk Justin), mahupun Jessica Biel (konon aku adalah awek Justin ittew). Matilah perasan!!
.

Q:
Kenapa kau lambat sambung belajar?
A:
Saje. Malas. (nak jawab pun malas.. *sengeh*)

.

Q:
Kenapa kau xde boifren/x kawen lagi?
A:
Sbb aku lesbian *senyap*...
Jawapan yang dijamin berkesan utk menutup muluts2 keypoh. Tapi dilarang sama sekali memberi jawapan begini kepada parents & ahli keluarga. Kang tak pasal2 ada pulak yang kena halau kang!!



No comments:

nRelate All Blog Sections