"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Friday, August 26, 2016

Assalamualaikum

Amboi, dah setahun lebih tak blogging. Banyak setting entry yang aku dah tak ingat ni. Nak tengok drafts pun aku dah lupa macam mana haha.

I'm thinking of blogging actively again. Walaupun banyak blogger ternama pun dah start persoalkan masih relavent ke blogging ni? Still ada orang baca ke? tapi semua tu tak penting untuk aku. Lagipun selama ni pun memang takde orang beria baca blog aku pun. Yang penting aku ada tempat nak meluahkan perasaan dan meroyan. Haha. Bertabah lah, hidup seorang singular yang hopeless memang macam ni. Nak cakap dengan kucing-kucing pun dorang malas dah nak layan nampaknya. Siap buat muka. Biadap betul. So marilah bercakap sorang-sorang kat sini.

I'm still going through so much in life. Ingatkan dah pertengahan 30an ni dah mula tenang sikit la hidup, tapi hampeh. Sama je kelam kabut macam zaman jahiliyah dulu-dulu. Cuma kurang lah huru hara. And for that, I am greatly thankful.

Okay sambung nanti bila-bila rajin. Bye.

Thursday, May 28, 2015

Selamat pagi dunia

Aku tengah sangat penat dan mengantuk but somehow my system refuses to shut down to rest. That's how this entry came about. Hehe. 

Dah setengah tahun tak publish entry hoii. I still read blog orang lain macam biasa, tapi tak tergerak nak menulis kat blog sendiri. Padahal selalu ada je benda terlintas kat kepala yang I would like to write about in this blog. Tapi nama pun terlintas maka the thought tu sekadar melintas lalu berlalu pergi. Haha.

Anyway next week is my 33rd birthday. Terasa jugak la ala-ala dah tua kadang-kadang. Kadang-kadang je lah hehe. Helpless betul masih tak sedar diri tua -__-"

I can tell that my body is going through changes. Paling obvious ialah kulit muka. Berjerawat macam hapa tah, kecik besar semua ada sekali dengan pakej open pores melampau. Dah setahun kot jerawat kaw-kaw continuously macam ni. It was never like this. 

Haritu tak sengaja termengadu pasal kulit muka aku ni kat doktor, sebab dia sound aku dok garu jerawat kat dahi haha. He said that most likely it is because of my age, umur meningkat maka badan pun akan melalui certain changes maka hormon pun kadang-kadang bercelaru. Yes it is always the hormone with us ladies. Hergh. 

Anyway I'm really not bothered by it, cuma rasa semak je lah muka ni banyak bumps pastu sakit hati kalau gatal susah nak garu sebab sakit kot kalau tergaru jerawat. 

Somehow I have such positive mind set yang this will all go away in no time. Maybe sebab selama ni muka aku memang akan macam tu; berjerawat dengan meriahnya pastu tiba-tiba satu hari tu semua jerawat termasuk parut miraculously disappear macam takde apa jadi.
Walaupun kali ni jerawat lebih extreme dah dah berlarutan setahun, tapi aku tetap confident dengan diri sendiri. Tak risau nak cari solution pun. 

Tak taulah ini nak dianggap sebagai bagus ke bangang sebenarnya huhu ^__^"

Monday, December 29, 2014

Last one.

Since I don't have much to do at work today (sebab hujan dan juga malas), I spent the entire morning reading my whole 2014's posts.
Wow, sungguh depressing entry-entry ku untuk tahun ini rupanya haha.

Tapi memang agak depressing lah tahun ni.
Imagine you have to work with someone who doesn't have any idea that you are working independently, that your position is not under any specific person (except for the pay master), that you are to work with everyone, not for anyone. 

Actually I think he does understand my position but he choose to ignore it sebab he is a plain egoist kepala besar perasan bagus with a temper of a 2 year old yang rasa only he alone can get this site moving and nobody is above him except for the paymaster. Or anyone that can give him money and kiss his ass for that matter. 


Honestly, my 2014 in general takdelah teruk sangat. It was not that good tapi tak lah teruk. Cuma I guess I am seriously affected by my work. To be honest aku adalah stress menghampiri tahap menyampah dengan team aku sekarang. Sebab aku tak boleh nak buat kerja aku properly. Dahla kena mengadap manusia psycho tu kat site hari-hari. 

Kalau ikut hati memang dah lama nak berhenti, but I don't have the privilege, given my current condition. So bertabah je lah sepanjang tahun ni. Nasib baik project ni setahun je, kalau tak memang depresi melampau lah aku sekarang. Ni pun dah ala-ala depress ni, asyik ponteng and tak semangat nak pergi kerja langsung. And it makes me super exhausted and sick (literally) fighting with myself.


Sekianlah luahan perasaan ala merempan kali terakhir untuk tahun ini. 

Friday, December 12, 2014

Malasnya.

Oh my rindunya nak menulis kat sini. Tapi tak tau kenapa macam tak ada benda dan tak ada masa nak share. Ok tipu. Sejujurnya aku kerasukan hantu malas dengan sangat kronik sekarang ni. Semua benda pun malas nak buat. Kerja pun dah malas nak pergi. Last month tah berapa hari tah aku ponteng, mampos gaji tak berkat.

Maybe I should take a proper long vacation and go travel a bit. Tapi masalahnya siapa pulak nak tolong aku tengok kan kucing-kucing. Dahla sekarang ni aku jauh dari semua orang. 
Tapi boleh ke aku ni nak pergi vacation pun? Sebab sekarang ni nak keluar rumah pun malas gila. Ponteng kerja tapi duduk rumah je, gomol kucing and baca buku.

Its almost middle December already. Tiba-tiba je dah nak habis setahun. Aku memang tak sabar nak tunggu tahun ni habis sebab aku dah tak sabar nak tunggu project aku ni siap so that aku boleh tinggalkan tempat ni (dan mungkin juga kerja sekarang). Aku dah malas nak hadap project dan team sekarang, psychologically exhausting and annoying gila babi.

Oklah aku dah malas nak menulis lagi. Bye.

Friday, November 7, 2014

Kerja tapak binaan

Minggu ni dah 2-3 hari hujan lebat setiap petang kat sini. Harini pulak mendung je dari pagi, plus hujan on off.

Sebagai pekerja construction site cuaca macam ni memang tak best buat aku, sebab; 
1. Condition site jadi teruk, as in jadi lebih berisiko.
2. Kerja kat site jadi tak lancar.
3. Masalah kebersihan dan kesihatan.

Ni pun aku dah mula rasa bad mood sebab kerja aku dah delay. Dah la section aku ni selalu di-anak tiri-kan, so bila kerja lain tak lancar sebab cuaca macam ni, maka kerja section aku akan bertambah delay sebab priority adalah untuk kerja lain. Giliran untuk settlekan kerja section aku tunggu lasttttt nanti. Benci.

At times I do wish for the authority to datang buat surprise visit, biarlah aku kena hentam tapi padan muka site management aku sebab abaikan kerja section aku. Biar dia rasa semua kerja kena gantung seminggu dua sebab nak kena completekan section aku dulu muahahahaha.

Sekian luahan perasaan sekali sekala saya untuk kali ni. Bye.

nRelate All Blog Sections