"They say that the suffering you endure when you are younger is a way for you to pay your dues early and make room for better things in the future. Keep at it until you are calloused and bruised. Although you may be hurt and bleeding now, a better day will come. Hard work will never betray you."
Kang Gary of Leessang, Dec 2011

Saturday, June 10, 2017

15th

Dah separuh Ramadhan.

So far it has been emotional & tiring for me. I was physically and mentally drained. Still am.

Ironically it is also the month of holiness and barokah (gituhh tiba2 semua perkataan bunyi arab hewhewhew) so it couldnt be any more perfect of a time to pray for all of the shnizits to go away. 

To pray for the good things to happen and stay.

To hope that despite of me being the ahli neraka, God will have mercy and answers my prayers.

The Most Gracious, Most Merciful. Amin Ya Rabbal Al Amin.


Lantak lah islamik habis entry ku. Alhamdulillah sisthurrrr~

Wednesday, May 31, 2017

Kisah Sebuah Kegagalan

Tajuk sastera habis. Haha.

And the ordinary comment: sekejap je dah hari ke 5 puasa. 

Isnin haritu waktu aku tengah berkemas nak balik kerja suddenly perut rasa tak selesa. Heartburn. I didnt expect to get worse, so I just ignored it and balik je lah. Andddd I was wrong. The pain escalated pretty quickly in 30 minutes secara rasminya saya diserang gastrik.

It was quite painful I was shaking from the pain. And the nauseousness was terrible I could hardly focus on driving. Nasib baik tak langgar belakang lori hoii -..-"

I couldnt even stand up straight sakit punya pasal maka terbongkok2 la aku jalan turun kereta masuk ke rumah. Makcik tingkat bawah tu pulak elok tengah melepak kat corridor dengan cucu2 dia, and masa ni lah dia nak beramah mesra bertegur sapa segala. Tak nampak ke saya tengah peluh2 tahan sakit ni acik oiii. Memang tak laa aku nak layan. Aku buat tak dengar sambil laju2 jalan passed her. Maaf kan saya acik.

Masuk je rumah aku campak tepi semua beg, telan ubat pastu terus bergolek atas katil menahan sakit dan loya.

Demikian lah serba sedikit cerita saya yang tewas dengan serangan gastrik pada pukul 5:30pm di bulan puasa. 

Kbai.

Friday, March 3, 2017

Masalah

Being a female, yang kena hadap masalah hormon tiap2 bulan ni, if you asked me benda yang paling membencikan about it is masalah mengantuk.

I mean, kalau mood swing tu you can just ignore people. Or stay away from everyone. Or lepas je lah emosi tak tentu arah tu. Kalau the cramps pulak you can take medicine to help. 

Tapi kalau the sleepiness tu, memang tak boleh buat apa dah. Tengah berjalan pun boleh rasa nak tertidur. Tengah mengadap boss bebel2 pasal kerja aku ni sikit lagi nak terlelap dah. 

Paling teruk waktu driving. I was aware that I am sleepy pastu buat macam2 to stay awake tapi still mengantuk macam gila rasa nak turun kereta pastu langgar diri sendiri.

So the only cure is to sleep.

Tapi sekarang is tengah waktu bekerja, and its only 8:30am. And I have a meeting at 9.

God help me *sigh*

Thursday, March 2, 2017

Sampah

I tried to write few times actually since last year.
Tapi semua sangkut dalam draft; either tak siap or aku ended up rasa tak perlu publish.
Tu yang tiba-tiba muncul satu entry last year tu.
Tu pun sejenis sampah.
Ni pun ala2 sejenis sampah jugak haha.
Bongok -..-


Friday, August 26, 2016

Assalamualaikum

Amboi, dah setahun lebih tak blogging. Banyak setting entry yang aku dah tak ingat ni. Nak tengok drafts pun aku dah lupa macam mana haha.

I'm thinking of blogging actively again. Walaupun banyak blogger ternama pun dah start persoalkan masih relavent ke blogging ni? Still ada orang baca ke? tapi semua tu tak penting untuk aku. Lagipun selama ni pun memang takde orang beria baca blog aku pun. Yang penting aku ada tempat nak meluahkan perasaan dan meroyan. Haha. Bertabah lah, hidup seorang singular yang hopeless memang macam ni. Nak cakap dengan kucing-kucing pun dorang malas dah nak layan nampaknya. Siap buat muka. Biadap betul. So marilah bercakap sorang-sorang kat sini.

I'm still going through so much in life. Ingatkan dah pertengahan 30an ni dah mula tenang sikit la hidup, tapi hampeh. Sama je kelam kabut macam zaman jahiliyah dulu-dulu. Cuma kurang lah huru hara. And for that, I am greatly thankful.

Okay sambung nanti bila-bila rajin. Bye.

nRelate All Blog Sections